MINI VOLT 40WXρωστούσα κι εγώ μια μικρή παρουσίαση, μια και έχω το μοντ στα χέρια μου εδώ και λίγες μέρες, από το esmokers, μετά από "προτροπή" του Kostas44, πριν ακόμη δημοσιεύσει τη δική του παρουσίαση.
Το πήρα, το τεστάρισα, το δούλεψα και μεταφέρω τις εντυπώσεις μου, παραλείποντας τα πολλά τεχνικά, που ήδη γνωρίζετε από την παρουσίαση του Κώστα και προσθέτοντας ένα μίνι συγκριτικό με ανταγωνιστικά μοντ της αγοράς.
Καταρχήν, ιδού το θηρίο, συγκρινόμενο με το istick40, το istick 10 και το vamo box 25W (18350). Η σύγκριση αφορά μοντάκια του ίδιου μεγέθους και μοντ ίσης "ισχύος" που θεωρείται μινι μοντ, άρα μιλάμε για μοντάκια που απευθύνονται σε ατμιστές που επιθυμούν διακριτικά μοντ.
Ιδού κι ένα γενικότερο τεχνικό συγκριτικό
Στήλη1 | istick40 | istick10 | vamo box25 | mini volt 40 |
διαστάσεις | 77.3X22.3X36.2 | 52X21X32.5 | 56Χ23.8Χ41.5 | 56X22X35 |
ισχύς | 1-40watt | 3.3-5.0volt (10W όριο) | 7-25W | 5-40W |
μινιμουμ ohm | 0.15-3.5/0.05-1ohm | 1.0 ohm | 0.2-2.0ohm | 0.2 ohm |
μπαταρία | 2600mah | 1050mah | 18350 | 1300mah |
λειτουργίες | VW/TC ni200/TC ti | VV | VV/VW | VW |
εξτρά ενδείξεις/ λειτουργίες | | μετρητής puff | | soft/standard/power |
χρώματα | μαύρο, ασημί, φούξια, μπλε | μαύρο, ασημί, φούξια, μπλε | μαύρο, κόκκινο, σιελ μπλε | μαύρο με : μαύρο, gunmetal, red, white |
εξτρά | καλώδιο φόρτισης με ego-510 adapter | καλώδιο φόρτισης με ego-510 adapter | καλώδιο φόρτισης | καλώδιο φόρτισης |
τιμή | 49 ευρώ | 28 ευρώ | 16$ από Κίνα | 43-45 ευρώ |
Καλοί οι πίνακες, αλλά η ουσία είναι στις εντυπώσεις του χρήστη.
Με λίγα λόγια, τα άλλα 2 ίσου μεγέθους μοντ υπολείπονται πολύ σε ισχύ - το vamo μάλιστα ποτέ δε δούλεψε καλά στα χέρια μου, οπότε η ουσιαστική σύγκριση γίνεται με το istick 40, από το οποίο υπολείπεται σε λειτουργίες, ρυθμίσεις και αυτονομία.
Κοντολογίς, το Mini volt είναι ένα πολύ απλό και εύκολο στη χρήση του μοντ (5 κλικ ανοίγει - 5 κλικ σβήνει - fire&+ για αυξομείωση watt, fire&- για εναλλαγή standard/soft/hard.
Ρυθμίζουν μόνο τα βατ και τα ρεύματά του είναι συμπαθητικά, χωρίς κάτι τρομερό. Στα θετικά του οι λειτουργίες soft/standard/power (hard) που επιτρέπουν να δέχεται στιγμιαία περισσότερη ισχύ όταν πατάτε το fire. Σε λειτουργία standard το βρήκα λίγο αδύναμο, σε λειτουργία Power δίνει ικανοποιητικό ρεύμα.
Το δούλεψα με χαμηλή αντίσταση 0.7 ομ χωρίς προβλήματα, σημειώνω μόνο ότι στη στανταρντ ρύθμιση μια αίσθηση πιο αδύναμου ατμίσματος την είχα στα τελευταία της μπαταρίας. Με μεγάλη αντίσταση και hard λειτουργία, μόνο όταν αναβοσβήνει η άδεια μπαταρία καταλαβαίνω ότι άδειασε.
Το θεματάκι με την αυτόματη απενεργοποίηση είναι λίγο σπαστικό, στον αντίποδα, ναι προστατεύει το μοντ στην τσέπη από τυχαία πατήματα του κουμπιού.
Η ποιότητα κατασκευής μου φαίνεται πολύ καλή. Τα κουμπιά άψογα και σταθερότατα, το καουτσούκ με το "carbon" όμορφα και βολικά στο χέρι, δυστυχώς όμως το καουτσούκ δεν επιτρέπει επένδυση με αυτοκόλλητο. Το δοκίμασα και δεν έπιανε καλά η κόλλα.
Δυστυχώς επίσης, δεν έρχονται Ελλάδα και τα 4 χρώματά του, παρά μόνο το μαύρο.
Σε αντίθεση επίσης με τα κινέζικα άλλα 3 του "τεστ" (2 eleaf-1 kangside) η COV είναι αμερικάνικη, οπότε αγορά από Κίνα με δωρεάν μετφορικά αποκλείεται. Το φτηνότερο που το βρήκα σε Αμερική είναι 30$ συν βαρβάτα μεταφορικά, οπότε η αγορά απο εξωτερικό για λόγους χρώματος είναι μάλλον δύσκολη.
Τελευταίο και πολύ σημαντικό:Η αυτονομία της μπαταρίας. Είναι μικρή, αλλά υπάρχει τρόπος να αυξηθεί. Αν το θέλετε για καθημερινή χρήση και όχι μόνο για κάποια έξοδο, ΜΗ ΒΑΖΕΤΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ. Παίξτε άφοβα με μεγάλες. Κι όταν λέω μεγάλες, εννοώ πολύ μεγάλες. Από τη στιγμή που πέταξα την 0.7 κι έβαλα 2.5 ομ, η αυτονομία του έγινε εξαιρετική. Χτες έκανα χαλαρά 2 και πλέον τανκ με τον φαινόμενο νάνο μέχρι να φορτίσω.
Στα 15 βατ με 0.7 ομ, οι απαιτήσεις είναι 4.5 Α σύμφωνα με το steam engine και το υπολογιστήρι του δίνει επίσης 15' συνεχόμενου ατμίσματος ή 177 τζούρες.
Στα ίδια βατ με 2.5 ομ, τα αντίστοιχα νούμερα είναι 2.44Α, 28', 341, νούμερα που εμπειρικά επιβεβαίωσα.