@valsam
H αλήθεια, όπως και η ζωή, μπορεί να κρύβουν τη δική τους ειρωνεία, αλλά δεν είναι ο σκοπός, ούτε το μέσο.
Μπορεί καμιά φορά η πραγματικότητα να είναι ειρωνική. Πού είναι λοιπόν το σταυροδρόμι πραγματικότητας κι ειρωνείας;
Κάποιος που επαναλαμβάνει σ΄αυτό εδώ το νήμα ότι δεν αξίζει τον κόπο να δώσει πάνω από 10 ευρώ για ατμοποιητή, όταν:
α) απλά μπαίνει στο νήμα του αυθεντικού για να τρολάρει τους υπόλοιπους, που σκέφτονται ή επιθυμούν να τα δώσουν
β) τους τη λέει εμμέσως πως είναι κορόιδα, ισχυριζόμενος ότι κάνει το ίδιο καλά τη δουλειά του στο 1/10ο της τιμής.
γ) ολα αυτά, με τα όποια συμπεράσματά του να είναι έπεα πτερόεντα, διότι είναι δευτερότριτο και τέταρτο χέρι, όσο δεν έχει κάποιον αυθεντικό για να κάνει τη σύγκριση.
Κλώνους έχω 3. Αυθεντικούς ατμοποιητές καμιά 10ριά.
Τον πρώτο κλώνο τον πήρα από περιέργεια και τον παρόπλισα, επειδή δε μου άρεσε.
Τον δεύτερο μου τον έστειλαν για ριβιού και τον κράτησα. Κάποια στιγμή που παράπεσε κάπου στο σπίτι ο αυθεντικός, με βόλεψε ως προσωρινός αντικαταστάτης.
Τον τρίτο τον πήρα επειδή ο ορίτζιναλ που ήδη είχα δε βγαίνει σε χρυσαφί. Αυτή τη στιγμή είναι σε χέρια συνατμιστή, που προσπαθώ να τον μυήσω στους επισκευάσιμους.
Ο δεύτερος κι ο τρίτος βγήκαν καλοί. Για τα λεφτά τους αποδίδουν καλύτερα από ότι οι αυθεντικοί, αλλά σε απόλυτη λειτουργικότητα και απόδοση είναι καλύτεροι οι αυθεντικοί. Ενας επιπλέον λόγος που πήρα και πιθανόν να ξαναπάρω κλώνο, είναι επειδή θέλω να έχω μια προσωπική εμπειρία για τη σύγκριση αυθεντικού με κλώνου, ώστε όταν γράψω κάτι, να είμαι σίγουρη για την ακρίβεια του λόγου μου.
Δε θα μιλήσω απαξιωτικά για τους αυθεντικούς σε καμία περίπτωση. Αν έχω και θέλω, τους αγοράζω. Αν θεωρώ υπερβολική την τιμή τους, απλά προσπερνώ, χωρίς να κριτικάρω το πόσο αξιολογεί κάποιος τον κόπο του και τη δημιουργία του.
Σαφέστατα μπορεί κάποια στιγμή να βρεθώ με 10 κλώνους και κανέναν αυθεντικό. Αλλά δε θα με δεις να περιφέρομαι στα νήματα των αυθεντικών διαλαλώντας ότι μια χαρά κάνω την ΙΔΙΑ ακριβώς δουλειά με τον κλώνο. Δεν απαγορεύεται από κανέναν κανονισμό του φόρουμ. Είναι απλά θέμα τακτ και ευγένειας.
Ευχαριστώ τα μέλη για τη μικρή παρένθεση.
Περιμένω κι εγώ μια εκτίμηση για την συνολική απόδοση του μικρού, συγκρινόμενη με του ΚΛ+ και του Κ4, αλλά και για τη συμπεριφορά του σε TC