Τελικά στο 3ήμερο έκανα διαλογισμό και λίγο Krav Maga και κατάφερα να λύσω τη βάση
με κάτι που έμοιαζε με πένσα (παρόμοιο με αυτό που postαρε ο Μανιαδάκης αλλά σε mini
έκδοση, άλλο που κόντεψα να κόψω το μισό μου χέρι). Super σφίξιμο ή ψυγείο δε δοκίμασα,
απλά έβαλα ένα πάρα πολύ στενό o-ring στο τέρμα κάτω του πόλου που γύριζε (αυτό που
έπρεπε να κάνει σφιχτή επαφή με τη βάση για να μην έχει θέμα) και έσφιξα -απλά- καλά.
Πλέον ατμίζω ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, αλλά θα συγκρατηθώ και δε θα 'γράψω τίποτα παραπάνω
μέχρι να μεσολαβήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα δοκιμών γιατί δεν θέλω να με παρασύρει
ο ενθουσιασμός μου και μετά να αναθεωρήσω (όπως έχω κάνει άλλες φορές). Θα περιοριστώ
να πω πως είναι η πρώτη φορά που η σχέση μου με ατμοποιητή είναι τόσο καλή & ελπιδοφόρα
από την αρχή και πως η αίσθηση που λαμβάνω (που βάζω πιο πάνω και από τη γεύση) είναι πολύ
κοντά σε αυτό που αναζητούσα (σφιχτή -όχι απαραίτητα super σφιχτή τζούρα-, αβιάστη εισπνοή,
θόρυβος όσο το δυνατόν λιγότερος, ατμός όχι απαραίτητα πολύς, αλλά παχύς).
...τελικά το fix δεν κράτησε πολύ. Το o-ring κόπηκε και ξεκίνησε να γυρνά πάλι ο πόλος. Το o-ring
το 'χα βάλει στο σημείο πριν τερματίσει το μονοτικό στον πόλο (είχε βγει εύκολα την πρώτη φορά
το μονοτικό) το οποίο ήταν καλό σημείο, αλλά αφού κόπηκε το o-ring δεν ξανακατάφερα να βγάλω
το μονοτικό, οπότε ήταν αδύνατον να γίνει τοποθέτηση εκεί πέρα. Ζήτησα να μου στείλουν άλλη
βάση από FT, ακόμη περιμένω. Τελικά πέρασα 3 βδομάδες χωρίς Phenomenon, μέχρι που σήμερα
μου ήρθαν 2 καινούργιοι.
Είναι επαφή λίγων ωρών, οπότε δεν τον έχω "ξεκοκαλίσει", αλλά υπάρχουν αρκετές διαφορές από
το μοντέλο που μου είχε έρθει πριν κανά μήνα (το ίδιο εν το μεταξύ, από FT). Τα o-rings στη βάση
και στο καπάκι για αναπλήρωση είναι πιο λεπτά. Η βάση λύνεται/δένεται χωρίς να βγάζει πρόβλημα
ο αφαιρούμενος πόλος (τουλάχιστον προς το παρών). Το drip tip του Kayfun 4 (πάλι από FT) που
κούμπωνε τέλεια στον παλιό, δεν κουμπώνει στους καινούργιους... είναι μεγάλο. Πήρα και μια φρέσκια
5άδα Kayfun 4 drip tips και δεν κουμπώνει κανένα εκτός από 1 που είναι -ας πούμε ελαττωματικό- κομμάτι
(του λείπουν οι 3 σπειροειδής γραμμές περιμετρικά). Επειδή τσίμπησα και 10+ drip tips, τα περισσότερα όχι
SS, από αυτά τα μόνο που κούμπωναν είναι αυτά:
https://www.fasttech.com/p/4151200 στα οποία αφαίρεσα
το πάνω o-ring και κουμπώνουν τέλεια (πολύ καλή αίσθηση & γεύση επίσης). Συγνώμη αν "κάηκε" κάποιος
που του πρότεινα το drip tip Kayfun 4 για Phenomenon, αλλά στο "παλιό" μοντέλο κούμπωνε τέλεια (μπορώ
να ανεβάσω και photo αν χρειαστεί). Πήρα και αυτές τις βίδες:
https://www.fasttech.com/products/3989104τις οποίες δεν θυμάμαι για πιο λόγο υπήρχαν σε μία από τις παραγγελίες μου, αν προορίζονταν για Phenomenon
ή Apollo ή #κατιαλλο, οι οποίες κούμπωσαν στο Phenomenon μια χαρά. Κάτι που αναζητούσα γιατί οι μανίσιες
οι βίδες νομίζω πως άρχισαν να ξεβάφουν πολύ γρήγορα και χαλάστηκα άσχημα. Ακόμη και στη βίδα για τη
σύνδεση με το mod είδα διαφορά, πχ η βίδα από τον "παλιό" μπαίνει με δυσκολία στον "καινούργιo". Αυτές
οι πρώτες πληροφορίες, αν παρατηρήσω κάτι άλλο θα επιστρέψω.