Σήμερα μου ηρθε το πρωτοχρονιατικο δωρο απο την fasttech (οχι, δεν μου το εκαναν δωρο, το πληρωσα).
Με μια πρωτη ματια, εμεινα ικανοποιημενος και απο την ποιοτητα κατασκευης και απο το οτι ειναι απο τους πιο καθαρους ατμοποιητες που εχω ανοιξει.
Τα + και - ειναι γραμμενα κατω κατω.
- Υλικο: Ατσαλι 304 + Τζαμι
- Μεγεθος: 22 χιλ. διαμετρος και 65 χιλ. υψος
- Βαρος: 53 γρ.
- Χωρητικοτητα: 4.2ml
Θα ξεκινησω με την εξωτερικη συσκευασια, η οποια μαλλον πρεπει να κανει θραυση στην κινα, καθως τα περισσοτερα που μου εχουν ερθει απο εκει, ειναι σε τετοια συσκευασια. Τιποτα ιδιαιτερο. Ισως το οτι εχει χαρτονι απ εξω και οχι αυτοκολλητο οπως π.χ. του Zephyrus v2.
---------------------------Παντως, μπορω να πω οτι ειδα το πιο εκτενες manual ατμοποιητη. Δεν εχω δει ξανα τετοιο πραγμα! Οχι οτι το χρειαζεται κανεις αν εχει ασχοληθει με επισκευασιμους, αλλα τουλαχιστον δινει μια νοτα, ας το πουμε, ενδιαφεροντος απο την εταιρια για αυτους που δεν εχουν μαθει καλα ακομα!
Μεσα θα βρουμε, βαμβακι, 4 αντιστασεις, συρμα, 4 βιδες για τα post και 2 λαστιχα για το τανκ (πανω ή κατω), 2 λαστιχα για το εσωτερικο σπειρωμα της καμιναδας και 2 λαστιχα για το συστημα γεμισματος στο πανω μερος.
Η ποιοτητα τους δεν ειναι και η καλυτερη, οποτε θελει λιγο προσοχη, μην τα τραβατε πολυ, γιατι μπορει να κοπουν ευκολα
---------------------------
Ο ατμοποιητης, δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο σαν σχεδιαση. Κλασικο θα τον ελεγα. Το μονο που του δινει ισως λιγο στυλ, ειναι οι γραμμες επανω και το γυαλινο drip tip. Το οποιο, πρωτη φορα συναντω σε ατμοποιητη τετοιας κατηγοριας (χρηματικης). Σαν μεγεθος παντως, ειναι αρκετα μαζεμενος. Θα το δειτε και παρακατω.
Αφου επιστρατευσα μια πενσα και ενα πανακι, καταφερα και τον ανοιξα. Αυτο την πρωτη φορα. Αφου τον επλυνα, πλεον βιδωνει ευκολα. Απλα, πρεπει να τον κρατατε απο την βαση του για να τον βιδωσετε ή να τον ξεβιδωσετε πανω στο modακι σας. Αν τον πιασετε απο οπουδηποτε πιο πανω, απλα θα γυρνατε την ρυθμιση ροης υγρου και δεν θα ξεβιδωνει ποτε!
Και εδω, ολο το ζουμι της υποθεσης. Η velocity style βαση. Φαινεται αρκετα ευκολη στο στισημο, αλλα για αυτο, θα σας γραψω οταν στησω. Αναγκαστικα μονο διπλες αντιστασεις. Δεν υπαρχει επιλογη για μονη. Αυτο για μενα κακο δεν ειναι. Μπορεις αν θες, να βαλεις 2 αντιστασεις με συρμα 0.25 ή 0.28 και να μην χρειαζεται να εισαι στα 30W+.
Οι τρυπες εισαγωγης αερα φαινονται και αυτες αρκετα μεγαλες, οποτε προβλεπω αρκετα αερατο ατμοποιητη!
Ενα πραγμα να προσεχετε μονο στο στησιμο. Οταν σφιχνετε τις αντιστασεις, τις πιεσετε παρα πολυ γιατι πολυ πιθανο να κοπουν. Αν δειτε στην παρακατω φωτογραφια, το σπειρωμα για τις βιδες των post ειναι διαμπερες. Οποτε αν η βιδα πιασει στην πισω μερια, θα κοπει το συρμα και θα μεινετε με την αντισταση στο χερι!
Στην πανω μερια του τανκ, ειναι η εισαγωγη για το υγρο. Ανοιγει πολυ ευκολα και ειναι και πολυ μεγαλη. Οποτε οσοι εχετε χοντρα dripper, να χαρειτε! Δεν θα βλαστηματε επειδη χυθηκε υγρο απ εξω. Επισης, οταν κλεινει, κλεινει καλα, δεν σηκωνεται ευκολα. Στην κατω μερια, φαινονται οι τρυπες εισαγωγης υγρου στην αντισταση, οι οποιες ειναι 4 και ειναι και ρυθμιζομενες. Γυρνας γυρω γυρω το τανκ ενω ειναι βιδωμενο πανω στον ατμοποιητη και γυρναει το βαρελακι γυρω απο το deck. Ετσι ρυθμιζεις ποσο υγρο θα περναει μεσα.
Απο μια προχειρη ματια που του εριξα, στο δικο μου ατμοποιητη τουλαχιστον, γυρναει σχετικα ευκολα. Οποτε με προσοχη, μην το γυρισετε κατα λαθος και ξαφνικα τραβηξετε καμια τζουρα και αντι για ατμο βγαζετε καπνο.
Σε σχεση με αλλους ατμοποιητες, ειναι αρκετα μαζεμενος. Ελαχιστα πιο ψηλος απο τον Bellus (χωρις driptip). Οποτε για οσους δεν θελουν τερατακι, οπως ο Triton ή ο TFV4, θα ικανοποιηθουν με το μεγεθος. Αυτο που ξεχασα να αναφερω πριν, ο πολος του δεν ειναι ρυθμιζομενος.
Και τελος, πανω σε ενα VTC mini. Επειδη ο πολος του δεν ειναι τεραστιος, οπως στον Subtank mini π.χ., βιδωνει και καθεται καλα πανω στο VTC. Δεν κουνιεται καθολου.
Σαν γευση, μου φαινεται καλυτερος απο Subtank mini αλλα χειροτερος απο Bellus και Zephyrus v2. Ιδια επιπεδα με τον TFV4 με την 2πλη επισκευασιμη. Εννοειται πως δεν ειναι κακια η γευση του, αλλα δεν ειναι κατι το εξαιρετικο. Αυτο που τον κανει εξαιρετικο ειναι γενικα η φιλοσοφια στισηματος και γεμισματος. Οποτε ειναι ενας all-rounder ατμοποιητης. Σιγουρα παντως θα τον χρησιμοποιω καθε μερα.
Το στησιμο παρα παρα πολυ ευκολο. Απλα προσοχη οπως ειπα και πιο πανω, μην σφιξετε πολυ τις βιδες. Το γεμισμα, απο την στιμη που κλεινεις την εισαγωγη υγρου στην αντισταση, ειναι παιχνιδακι. Δεν υπαρχει διαρροη ουτε για πλακα! Οσο για το βαμβακι, θελει λιγακι, ισα ισα να μπει μεσα στις 4 τρυπες. Μην το στουμπωσετε, πραγμα το οποιο δεν ειναι καθολου δυσκολο γιατι ειναι μικρος ο χωρος. Σαν αντιστασεις, χωραει μεγαλυτερες και απο τον Bellus και απο τον Zephyrus v2.
Παμε λοιπον στα + και -
+ Μεγεθος
+ Χωρητικοτητα
+ Ευκολο γεμισμα
+ Πανευκολο στησιμο
+ Ρυθμιση ροης υγρου
+ Καθολου διαρροες και κατα το γεμισμα
+ Γυαλινο driptip (αλλη αισθηση..)
+ Πολυ αερατος (πιο αερατος και απο TFV4, Subtank mini, κλπ) εως αρκετα σφιχτος (μπορεις να κανεις και τσιγαρισιες)
+ Πολυ καλη ρυθμιση του αερα
+ Γινεται κομματακια, οποτε καθαριζεται πολυ ευκολα
+ Χωραει και αλλου τυπους συρματων (twisted 0.25 με 2.5Ø μου χωρεσε ανετα)
- Η ποιοτητα κατασκευης θα μπορουσε να ειναι καλυτερη (οχι οτι δεν ειναι, αλλα δεν ειναι και KFL+)
- Για οσους τους ενοχλει, το driptip κουνιεται ελαχιστα (οχι, δεν φευγει απο την θεση του)
- Η ρυθμιση του υγρου μπορει να γινει καταλαθος αν δεν ειστε προσεκτικοι και να κλεισει (dry hit)
- Πολυ δυσκολος στο ανοιγμα την πρωτη φορα
- Υγροποιει λίγο στην βάση, πανω στο mod (όσο και άλλοι ατμοποιητές)