Ένα νέο topic δεν θα είχε (μάλλον) νόημα.
Έτσι ή αλλοιώς, το θέμα είναι το evo καί ο ένας μήνας πού πέρασα μαζί του (ή μάλλον μαζί τους μιά καί είναι δύο) κατά τις διακοπές μου.
Εξοπλισμένος με φίλτρα high καί -λίγα- medium καί ένα υγρό rich tobacco high καί ένα επίσης medium.
Τουλάχιστον στο evo, η σύγκριση μεταξύ φίλτρων καί υγρού, είναι το λιγότερο άνιση. Τα φίλτρα είναι σχεδόν άψογα. Ντουμάνι, πλούσια γεύση, χτύπημα στον λαιμό καί διάρκεια.
Διάρκεια στα φίλτρα με το μεγαλύτερο εσωτερικό. Αυτά με το ολοστρόγγυλο εσωτερικό -ευτυχώς "έπεσα" σε πολύ λίγα- έχουν πολύ λίγη διάρκεια γεύσης (μετά βγάζεις απλά ατμό) καί μικρή διάρκεια ζωής.
Κάνοντας λοιπόν συμβιβασμό -γιά οικονομικούς λόγους-, στρεφόμαστε στα υγρά.
(εδώ είναι απαραίτητη μία παρένθεση, διότι με την έκπτωση τού forum, μία 5άδα φίλτρα κοστίζει 3,5 γιουρόπουλα. Τιμή καθόλου απαγορευτική -εξαρτάται βέβαια καί από το πόσο ατμίζετε -γενικότερα πάντως, τόχω ξαναγράψει, θεωρώ τις τιμές -όχι μόνο των φίλτρων τού evo- πολύ υψηλές, άρα ας ελπίσουμε στον χρόνο!!).
Τα υγρά δεν κατάλαβα έναν μήνα τώρα πως ...συμπεριφέρονται (καί ήμουν καλός στην χημεία!!).
Πέτυχα φιλτράκι πού χώρεσε 25 σταγόνες!!!!
Το γενικότερο πάντως συμπέρασμα είναι, πως 7-8 σταγονίτσες είναι μιά χαρά. Τις προτιμώ "από πάνω" αφού καί όταν έβγαλα τον πολυεστέρα καί έβαλα 6+2 δεν είδα διαφορά. Διαφορά μάλλον υπάρχει στο κατά πόσο "πυκνός"είναι ο πολυεστέρας. Πέτυχα κάποιους πολύ αραιούς καί εκεί ότι καί να κάνεις δεν γλυτώνεις το γέμισμα μετά από λίγο.
Δεν είδα διαφορά ούτε καί με στάξιμο πάνω στο atomizer, άρα ...
Το rich έχει πολύ καλή γεύση χωρίς άρωμα κλπ. Καί το medium έχει αρχίσει και δεν με χαλάει. Συνηθίζω. Προτιμώ ακόμη το high αλλά ίσως σε λίγο κατέβω κλίμακα.
Ο ατμοποιητής καθαρίστηκε σχεδόν με όλες τις μεθόδους. Ζεστό νερό, οινόπνευμα, ολονύχτιο αναποδογύρισμα (όχι όλα μαζί βέβαια).
Τι ακολουθώ πλέον? Το πιό εύκολο: Κάθε 2-3 φιλτράκια τον κρατώ λίγο σε ένα χαρτάκι γιά "να φύγουν τα πολλά". Έτσι, ούτε στεγνώνει εντελώς ενώ είναι πάντα πιό ελεύθερος. Καί μέχρι τώρα, με μόνη αυτήν την κίνηση, ανταποκρίνεται άψογα.
Το evo? Σαν συσκευή καί περιφερειακά? Χμμμμ!!!
Προσοχή στις μπαταρίες κύριοι κατασκευαστές. Έχω τέσσερες. Από τις "μεγάλες", όχι atom.
Καί καμία δεν είναι ίδια με την άλλη!!!
Η καλύτερη είναι αυτή πού δεν ξέρει τι σημαίνει κόφτης. Την χαίρομαι.
Με τις άλλες δύο ο κόφτης κάνει την εμφάνισή του αλλά χωρίς να ενοχλεί. Είναι αλήθεια διακριτικός.
Με προβληματίζει όμως η τέταρτη (η οποία παρεπιμπτόντως δεν ήταν σε συσκευασία αλλά αγοράστηκε σαν extra πριν έναν μήνα περίπου).
Προσέξτε το κουφό: Τραβάει, ατμίζει, βάζει κόφτη, κάνει τα πάντα, αλλά.... δεν χτυπάει στον λαιμό!!!!!!!!
Καινούριο φιλτράκι, φορτισμένες μπαταρίες. Βάζω κάποια άλλη, γεύση καί χτύπημα. Βάζω αυτήν μισή γεύση, καθόλου χτύπημα.
Έχω κάμποσες καί μπορώ να κρίνω. Αν την συγκεκριμένη την είχα "πετύχει" στο πρώτο πακέτο πού αγόρασα, θα διάβαζα γιά γεύση, χτύπημα κλπ καί θα αναρωτιόμουνα τι ακριβώς λέτε. Άρα ... ας πιστέψουμε κάποια φορά το μέλος πού θα γράψει κάτι πού θα μας φανεί ... ακατανόητο.
Έναν μήνα στις διακοπές -παραπάνω από την μέρα αγοράς- με εξαίρεση το τελευταίο ελατωματάκι, η συμπεριφορά τού evo είναι άψογη.