@arasitsas
Ενδιαφέρον αυτό που λες... δεν έχω σκεφτεί ποτέ να ορίσω μόνος την αντίσταση, πάντα αφήνω το μοντάκι να χειριστεί αυτό που βλέπει. Το steam engine καλό-χρυσό, αλλά τα υπολογίζει ιδανικά και μόνο ότι αφορά το σύρμα. Δεν υπολογίζει παράγοντες όπως εσωτερική αντίσταση εξαρτημάτων (πχ ατμοποιητή ή μοντ), φυτίλι με υγρό, σφίξιμο της αντίστασης με τις βίδες του ντεκ, μηχανική τάση του σύρματος λόγω στριψίματος κτλ. Μικρές διαφορές από μόνες τους, συμφωνώ, όταν όμως τις υπολογίσουμε όλες μαζί και ειδικά στο sx που μετράει 4 δεκαδικά... γίνονται υπολογίσιμες. Γι'αυτό ότι διαβάσει το μοντ του το αφήνω, αλλά θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιος έκανε μετρήσεις και με τους 2 τρόπους για να δει που αποδίδει καλύτερα.
Προς το παρόν με τον τρόπο που το δουλεύω δεν έχω το παραμικρό παράπονο, σε βαθμό που αν και όταν αρχίσει να συμπεριφέρεται περίεργα πάντα σημαίνει ότι κάτι έχω στήσει λάθος.
@kostmark
Σε τι ατμοποιητή στήνεις; Μπορείς επίσης να μας πεις όλα τα χαρακτηριστικά της αντίστασης (διατομή σύρματος, διάμετρος, σπείρες); Μου φαίνεται περίεργο γιατί τέτοιες αποκλίσεις δεν έχω δει ποτέ. Άντε να το υπολογίσω 0,2 και να μου βγει 0,22. Δεν πιστεύω μόλις βιδώσεις τον ατμοποιητή πάνω να πατάς το fire για να δεις την αντίσταση; Γιατί έτσι έστω και στιγμιαία ζεσταίνεται και αλλάζει η τιμή της. Με το που το βιδώσεις (κρύο) και σβηστή οθόνη κατευθείαν πατάς τα δύο μικρά κουμπάκια για να κλειδώσεις.