Δεν έχεις άδικο (εν μέρει), σίγουρα θα βρεθούν και κάποιοι λίγοι που θα τα πουν σωστά και κάποιος που θα ενδιαφερθεί να το ψάξει, στο τέλος θα δει που βρίσκετε η αλήθεια και που το ψέμα, αλλά το πρόβλημα σήμερα δυστυχώς είναι η εργαλειοποίηση της παραπληροφόρησης ή οποία δεδομένα στο 99,9% εξυπηρετεί οικονομικούς λόγους.
Βλέπεις, αν βγω για παράδειγμα εγώ που δεν έχω τα τρία πτυχία γιατρού και πω πχ ότι ατμίζω 6 χρόνια 50ml/μέρα και ότι δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα και ότι αυτό είναι καλό για την υγεία και ότι το προτείνω κιόλας, θα βγουν οι γιατροί/ιατρικός σύλλογος και θα πουν "είσαι γιατρός εσύ, που είναι το πτυχίο σου?"
Όταν όμως βγαίνουν γιατροί και λένε αερολογίες και στην ουσία δεν έχουν καμία σχέση με άλλες επιστήμες που μιλάνε (μαθηματικά/στατιστικά/φυσική/χημεία) ...Εκεί όμως όλα καλά, εκεί δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
υσ: Η ρήση "Ο καλύτερος γιατρός είναι ο ασθενής" αποδίδεται στον Ιπποκράτη, τον πατέρα της ιατρικής. Ο Ιπποκράτης πίστευε ότι ο ρόλος του γιατρού δεν είναι μόνο να θεραπεύει, αλλά να καθοδηγεί τον ασθενή να συμμετέχει ενεργά στη φροντίδα της υγείας του. Είχε την άποψη ότι ο ίδιος ο οργανισμός του ασθενούς έχει τη δύναμη να θεραπευτεί, και ότι η καλή επικοινωνία μεταξύ γιατρού και ασθενή είναι κρίσιμη για την επιτυχή έκβαση της θεραπείας.
Η φράση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της αυτογνωσίας και της προσωπικής συμμετοχής του ασθενούς στην υγεία του.
...λέει και ο κος τσάττζιπιτί