Αυτό γιατί ακριβώς σε (και τους) παραξένεψε? Κατασκευαστικές εταιρείες είναι, δεν είναι ατμοπαρέες.
Μην κοιτάς που στην Ελλάδα έχουμε την άποψη ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι και ο ίδιος υπέρμαχος αυτού που πουλάει, ιδιαίτερα όταν απευθύνεται σε εξιδικευμένο κοινό. Η επιχείρηση στις πολύ ανεπτυγμένες οικονομίες, δεν είναι υποχρεωτικά προέκταση του επιχειρηματία. Είναι απλά ένας τρόπος να βγάλει λεφτά. Όλο αυτό είναι ένα συντεχνιακό κατάλοιπο που ακόμα επηρρεάζει αρνητικά την ελληνική οικονομία και ελπίζω να αλλάξει σύντομα, τουλάχιστον σε νομικό πλαίσιο στο εταιρικό δίκαιο.
Δεν μπορεί δηλαδή έγώ να έχω ένα Χ ποσό να επενδύσω, να θέλω να ανοίξω ένα φαρμακείο και ο Νόμος να με υποχρεώνει να έχω φαρμακοποιό στο εταιρικό σχήμα, όχι απλά υπάλληλο/υπεύθυνο.
Είναι το ίδιο πράγμα που έχω υποστηρίξει αρκετές φορές και με κοιτάνε σαν εξωγήινο, ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ατμιστικά είδη ώς έναν εμπορικό κωδικό και όχι ως πλήρη αφοσίωση, τουλάχιστον όσον αφορά τους επαγγελματίες. Θέλει πολλά χρόνια για να γίνει αυτό βέβαια, αλλά θα γίνει κάποια στιγμή.
Εννοείται πως ο μη χομπίστας ατμιστής δεν καίγεται και ιδιαίτερα να πάει σε εξειδικευμένο ατμομάγαζο να πάρει το δεκαμελάκι του. Το ίδιο θα το πληρώσει εκεί, το ίδιο στο περίπτερο, το ίδιο και στο καπνοπωλείο.