Νασαι καλά φίλε μου. ΄Και μπράβο στο συντονιστή που τα μάζεψε. Οπότε αν τα κατάλαβα καλά τελικά καλύτερη προσέγγιση είναι :
έστω ατμίζουμε 5ml με υγρά νικοτίνης 12mg/ml άρα συνολική νικοτίνη 5Χ12 = 60 mg αν θεωρήσουμε ποσοστό απορρόφησης 30 % πάει να πεί 60Χ0.30=18 mg ημερησίως πρόσληψη νικοτίνης.
Πάμε για τα Malboro 20 τσ Χ 6 mg/τσ = 120 mg νικοτίνης στο πακέτο αν θεωρήσουμε ποσοστό απορρόφησης 10 % (με όλες τις αμφισβητήσεις) έχουμε απορρόφηση νικοτίνης 120 Χ 0.1 = 12 mg ανα πακέτο.
Με τις παραπάνω θεωρήσεις εντελώς απλοικά άτμισμα 5 ml υγρών με 12αρα νικοτίνη έχουμε ημερήσια απορρόφηση νικοτίνης όσο από 1.5 πακέτο malboro light. Αλλά και αυτό είναι μάλλον λάθος γιατί τελικά (αν κατάλαβα από τα λινκ) εκείνο που έχει σημασία είναι τι ποσά νικοτίνης απορροφάς σε 1-2 'ωρες έτσι πάει ?
Η απάντηση μου ήταν πολύ προσεκτική για να μη δεσμευθώ με νούμερα που στην πραγματικότητα αγνοώ. Στο παλαιότερο μου ποστ γράφω πως δεν γνωρίζω αν η απορρόφηση νικοτίνης με το άτμισμα φτάνει το 10%, 15%, 25% ή 85%. Εξακολουθώ να μην γνωρίζω τα ακριβή νούμερα και για το άτμισμα αλλά και για το κάπνισμα. Εξακολουθώ όμως να θεωρώ παράλογο τον συλλογισμό πως είναι μεγαλύτερη (ποσοστιαία) η απορρόφηση της νικοτίνης στο άτμισμα από ότι στο κάπνισμα, το οποίο θεωρώ σαφώς πιο 'επιθετική' μέθοδο πρόσληψης νικοτίνης. Δεν μπορώ να αποδείξω τα λεγόμενα μου διότι δεν βασίζονται σε κλινικές μελέτες (και ίσως και να με βολεύουν λίγο). Προτιμώ όμως να ασπαστώ μία
λογική υπόθεση αρχικά (μέχρι να αποδειχθεί λανθασμένη φυσικά), παρά το αντίθετο.
Για την τελευταία σου φράση ("...εκείνο που έχει σημασία είναι τι ποσά νικοτίνης απορροφάς σε 1-2 'ωρες...") θα πετάξω το μπαλάκι στον κύριο Φαρσαλινό και τον δικό μας takkat γιατί είμαι ο πλέον αναρμόδιος να απαντήσει.
ΥΓ. Έχω την αίσθηση πως η νικοτίνη είναι το λιγότερο επιβλαβές 'κακό' συστατικό του τσιγάρου...