vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

593 επισκέπτες, 8 χρήστες
Tem, PsykieG, manoslykos, kon95, Buliwyf, maprix, camber, trollga

Θα απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Αποσυνδεδεμένος alfisti

• 1033
  • Φύλο: Άντρας
    • alfistigr photo
Απ: Θα απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
« Απάντηση #165 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 21:47 »
αν έχει ξαναμπεί sorry. έψαξα -λίγο- αλλά δεν το βρήκα.

"ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘM. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Α/22-12-2008)
Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 2
Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού

1. Από τη δημοσίευση του παρόντος απαγορεύεται:
α) η πώληση προϊόντων καπνού σε ανηλίκους και από ανηλίκους,
β) η τοποθέτηση προϊόντων καπνού σε προθήκες καταστημάτων, εξαιρουμένων των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών, των περιπτέρων και των καταστημάτων που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα καπνού,
γ) η κατασκευή, προβολή, εμπορία και πώληση αντικειμένων που έχουν την εξωτερική μορφή προϊόντων καπνού, καθώς και το ηλεκτρονικό τσιγάρο με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου,
δ) η διαφήμιση και πώληση προϊόντων καπνού σε χώρους Υπηρεσιών Υγείας και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και στα κυλικεία των Ιδρυμάτων και των Υπηρεσιών αυτών,
ε) η πώληση προϊόντων καπνού και το κάπνισμα σε χώρους παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και παιχνιδιών τεχνητής νοημοσύνης και
στ) η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.

2. Απαγορεύεται από τη δημοσίευση του παρόντος, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: (α) κάθε συνοδευτική ένδειξη σε συσκευασίες προϊόντων καπνού, καθώς και κάθε μορφή διαφημιστικής προβολής ή καταχώρισης, σύμφωνα με τις οποίες η χρήση των προϊόντων καπνού εμφανίζει μειωμένο κίνδυνο για την υγεία και (β) η κυκλοφορία προϊόντων, που διατίθενται για τη διακοπή του καπνίσματος. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χορήγηση της έγκρισης.

τα παρακάτω, δεν μας αφορούν. Άρα προς το παρόν, απαγορεύεται εκτός εάν επιτραπεί με Υπουργική απόφαση.

Αποσυνδεδεμένος librarian

• *
  • 81
« Απάντηση #166 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 23:56 »
Συγνώμη, με βάση το νόμο τι είναι αυτό που απαγορεύεται;
Έδειξα το σχετικό απόσπασμα σε νομικό και μου απάντησε ότι
είναι ιδιαίτερα ασαφές. Δηλ., οι πρώτοι παρανομούντες είναι οι έμποροι-εισαγωγείς και στη συνέχεια όσοι κατέχουν και χρησιμοποιούν ότι ορίζεται ως ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τι ορίζεται όμως ως ηλεκτρονικό τσιγάρο κατά το νόμο; Απλώς ότι ονομάζεται έτσι; Υπάρχει κάπου ορισμός; Δεν ξέρουμε. Πάντως από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιώ κάτι που εξωτερικά προσομοιάζει με προϊόν καπνού και αυτό που χρησιμοποιώ δεν έχει έχει σχέση με προϊόντα καπνού (έστω και νικοτίνη) και δεν το ονομάζω ηλεκτρονικό τσιγάρο τότε δεν είμαι παράνομος. π.χ. μια ιδιοκατασκευή που μοιάζει με μπρελόκ και που εγώ λέω ότι είναι ατμοποιητής υγρού φαίνεται να με καλύπτει... Ελλαδιστάν

Αποσυνδεδεμένος tronicgr

• **
  • 210
  • eGo + Vinirette e-liquids
    • Home Motion Flight Simulator
« Απάντηση #167 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 00:25 »
Πάντως από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιώ κάτι που εξωτερικά προσομοιάζει με προϊόν καπνού και αυτό που χρησιμοποιώ δεν έχει έχει σχέση με προϊόντα καπνού (έστω και νικοτίνη) και δεν το ονομάζω ηλεκτρονικό τσιγάρο τότε δεν είμαι παράνομος. π.χ. μια ιδιοκατασκευή που μοιάζει με μπρελόκ και που εγώ λέω ότι είναι ατμοποιητής υγρού φαίνεται να με καλύπτει... Ελλαδιστάν

Χμμ,  εχω ενα τετοιο μπρελόκ... Δηλαδη θα απογορευσουν και τα μπρελόκ τωρα????   :laugh1:

Θανος

• *
  • 81
« Απάντηση #168 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 00:30 »
Πάντως, εάν η απαγόρευση αφορά τη χρήση του ατμοποιητή μου, εγώ θα ζητήσω και την απαγόρευση της χρήσης συσκευών εισπνοής για το άσθμα σε δημόσιους χώρους, όπως και τους νεφελοποιητές για τα νήπια που έχουν βρογχικά και τέλος την απαγόρευση συσκευών βρασμού νερού ανοικτού τύπου (κοινώς μπρίκι)...

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #169 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 00:31 »
Ελάτε, ρε παιδιά.
Είναι δυνατόν να απαγορευτεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα κανονικά τσιγάρα να κυκλοφορούν ελεύθερα;
Μην τρελαθούμε κιόλας!

Αποσυνδεδεμένος alfisti

• 1033
    • alfistigr photo
« Απάντηση #170 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 00:33 »
Πάντως, εάν η απαγόρευση αφορά τη χρήση του ατμοποιητή μου, εγώ θα ζητήσω και την απαγόρευση της χρήσης συσκευών εισπνοής για το άσθμα σε δημόσιους χώρους, όπως και τους νεφελοποιητές για τα νήπια που έχουν βρογχικά και τέλος την απαγόρευση συσκευών βρασμού νερού ανοικτού τύπου (κοινώς μπρίκι)...

:D :D :D :D

πρόκειται γιά απαγόρευση χρήσης σε δημόσιους χώρους βρε παιδιά!

• *
  • 81
« Απάντηση #171 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 00:45 »
Ναι, μιλάμε για απαγόρευση ή όχι χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου στους ίδιους χώρους που απαγορεύτηκε το κ.τ. Εάν ισχύει η ίδια απαγόρευση τότε μιλάμε για ταύτιση των δυο προϊόντων βάση κοινών χαρακτηριστικών. Εάν δεν μπορεί να αποδείξει κάτι τέτοιο ο νομοθέτης προέβη σε ατόπημα και το νομοθέτημα προσβάλεται εύκολα σε όποιο δικαστήριο. Εκτός και εάν ισχύουν για το η.τ. πράγματα που γνωρίζει ο νομοθέτης και εμείς αγνοούμε.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #172 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 00:48 »
Α! Μάλιστα. Είπα κι εγώ!
Έχει πλουτίσει κόσμος και κοσμάκης από αυτά τα παραθυράκια και τις ασάφειες και δε μιλάω για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Εγώ τις θεωρώ πάντα προμελετημένες.
Εκτός αν έχουμε να κάνουμε με ανεγκέφαλους, οπότε δεκτόν.

• *
  • 81
« Απάντηση #173 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 00:56 »
Δεν ξέρω εάν η ασάφεια ήταν προμελετημένη ή δημιουργήθηκε λόγω άγνοιας πάντως η προσθήκη για το η.τ. στη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθιση φαντάζει τουλάχιστο "κουφή".

Αποσυνδεδεμένος sktoris

• 836
  • Njoy/BL/Titan/Miniturbo/Εgo/SDMKIΙ Black+Silver
« Απάντηση #174 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 01:07 »
Άτμιζα στο mall εχθές, επάνω, μέσα, εκεί που απαγορεύεται, μόλις είχα καταβροχθίσει KFC.
Έπινα καφεδάκι και άτμιζα και άτμιζα, όχι προκλητικά αλλά άτμιζα.
Νάσου και ο σεκιούριτι να πλησιάζει. "Δεν καπνίζω" του λέω, με κοιτάει.
"Μα αφού καπνίζετε", "Δεν καπνίζω, είναι ηλεκτρονικό", το κοιτάει, ατμίζω, με κοιτάει και φεύγει.
Δε μπορεί, θα το ανέφερε σε ανώτερο του γιατί δεν ήξερε τι να κάνει, αλλά κανείς δε μού'πε τίποτα.
Ήπια το καφεδάκι, άτμισα λίγο ακόμη και έφυγα.
Τί να'ταν πάλι αυτό;

Αποσυνδεδεμένος ggero

• 613
« Απάντηση #175 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 01:09 »
Δεν του έδωσες μια τζούρα του ανθρώπου να του φύγει η περιέργια !!!

Αποσυνδεδεμένος atloupa

• **
  • 497
« Απάντηση #176 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 01:16 »
Δεν έχω καμία σχέση με νομικά θέματα. Θα έλεγα μάλιστα ότι είμαι βαθιά νυχτωμένος γι αυτό μη με κράξετε γι αυτό που θα ρωτήσω. Το θέμα του νόμιμου ατμίσματος αφορά, περισσότερο κι από μας, τους εμπόρους. Αφού λοιπόν κάποιοι μπήκαν κι όλας στη διαδικασία ελέγχου των προϊόντων τους και δημοσιοποιούν και τα στοιχεία των ερευνών τους, δεν θα μπορούσαν να καταφύγουν στο συμβούλιο επικρατείας για μια οριστική λύση στο θέμα; Και μόνο η προσφυγή τους θα έδειχνε στον κόσμο πόσο εμπιστεύωντε το προϊόν τους και θα έκαναν και μένα, τον πελάτη τους, να αισθάνομαι πολύ πιο σίγουρος για την επιλογή μου. 

• *
  • 81
« Απάντηση #177 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 01:18 »
Συμφωνώ απόλυτα.

Αποσυνδεδεμένος asala

• **
  • 290
« Απάντηση #178 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 01:46 »
Επειδη κατι...σκαμπαζω απο νομικα και εχω γραψει κι αλλες φορες για το ΣΤΕ [συμβουλιο της επικρατειας] Να ειστε σιγουροι οτι με ενα καλο νομικο η υποθεση θα κερδιθει.
Το σκεπτικο ειναι απλο και ειναι και ο κορμος ...
Το τσιγαρο απαγορευτηκε σε δημοσιους χωεους διοτι υπηρχε το παθητικο καπνισμα...
Καποιοι εισπνεουν ολες τις ουσιες που περιεχει ο ΚΑΠΝΟΣ.
Εαν αποδειξεις οτι ο ΑΤΜΟΣ δεν περιεχει αυτες τις ουσιες Η μεγαλο μερος αυτων..ΔΕΝ απαγορευεται διοτι δεν ΄΄παταει'' στο σκεπτικο του νομοθετη.
 Δεν ξερω αλλα εγω θα παλευα να το προωθησω σαν συσκευη ΑΠΕΞΑΡΓΤΗΣΗΣ  απ το τσιγαρο.
Στους 10 οι 8-9 το εχουν κοψει με τον τροπο αυτο.
Και μην μου πει κανεις για την νικοτινη διοτι υπαρχουν τσικλες αυτοκιλητα κλπ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ειδη.
 Θα πρεπει λοιπον να ΟΡΙΣΤΕΙ σαν τετειο.
Πιστευω ακραδαντα οτι αυτο γινεται 
μια μελετη,μια ερευνα,μπορει να αποδειξει τα αποτελεσματα της ''ΣΥΣΚΕΥΗΣ διακοπης καπνισματως ''.
Τα παραπανω τα λεω και τα υποστηριζω εδω και καιρο,
Ο νομος που αναγραφεις alfisti ΠΟΥΘΕΝΑ δεν απαγορευει το Η.Τ σε δημοσιους χωρους με ΣΑΦΗΝΕΙΑ .
και οταν κατι δεν απαγορευεται ..ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Το αν θα πουλιεται και απο που ειναι αλλο θεμα.

Αποσυνδεδεμένος tronicgr

• **
  • 210
  • eGo + Vinirette e-liquids
    • Home Motion Flight Simulator
« Απάντηση #179 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 02:52 »
Συμφωνω μαζι σου asala...   Πρεπει να δώσουμε εμφαση στο γεγονος οτι με το η/τ δεν τιθεται θεμα παθητικου καπνισματος.. Εγω τουλαχιστο, αυτο λεω σε οσους με ρωτουν αν επιτρεπεται. Τους λεω οτι με το κ/τ υπαρχει παθητικο καπνισμα που ενοχλει ακομα και εμενα! Ενω το η/τ δεν ειναι παρα ατμος που ΔΕΝ μπορει να θεωρηθει υπευθυνο για παθητικο καπνισμα σε καμια περιπτωση.

Αν τωρα "καποιοι" προσπαθουν βαφτισουν το η/τ ως τσιγαρο αρα και παραγωγο του καπνου λογω της νικοτινης, θα πρεπει πρωτα να αποδειξουν οτι η νικοτινη μπορει να μεταφερθει μεσω του αερα/ατμου σε καποιον διπλανο προκαλωντας "παθητικη νικοτηνιαση"!!??? Αδυνατο!!!  :))

Αλλωστε η απαγορευση του κανονικου τσιγαρου βασιζεται στο παθητικο καπνισμα, και απο την στιγμη που δεν υφισταται ουτε καν παθητικο ατμισμα με το η/τ, τοτε γιατι να απαγορευται? Εκτος πια και αν ενοχλουνται και απο τα αρωματα που ατμιζουμε!!!! Ελεος πια!!!!

Θανος

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359835 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1000 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114222 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450043 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110707 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374755 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328133 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6430 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15285 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29350 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99918 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F