για αεράτες τζούρες ο ατμο δουλεύει πολύ καλά
μιμούμενος το στήσιμο των RDA που έχουν επικρατήσει
τα περισσότερα review (ή/και μάλλον αυτά που θεωρώ εγώ αξιόπιστα), μιλάνε για εξαιρετική γεύση
.... στήνουν όμως με δύο αντιστάσεις!
όπως είπα και στο αρχικό ποστ, προσωπικά ενδιαφέρομαι για στήσιμο με μία αντίσταση, και για γεύση, συμπληρώνω εδώ (έχω eviva-D, erlprinz)
και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα......
όλα τα παρακάτω αφορούν στήσιμο με μία αντίσταση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ:
γενικά, για να έχεις κορυφαία γεύση πρέπει να περιορίσεις τον αέρα
ευτυχώς ο άτμο έχει τέτοιο περιθώριο ρύθμισης αέρα που σου επιτρέπει τσιγαρίσια σφιχτή τζούρα
όμως,
ενώ μπορείς να κλείσεις τον αέρα από το δακτυλίδι, αφήνοντας για παράδειγμα 3 ή και 1 τρύπα,
η τρύπα ακριβώς πριν την αντίσταση παραμένει σταθερή και μεγάλη...
έτσι ο λίγος αέρας "απλώνεται" πάλι, "άναρχα" όμως.
έτσι χάνεται η γεύση!
για να στρώσεις την ροή του αέρα ώστε να περιλάβει "ομαλά" όλη την αντίσταση,
πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιήσεις την γεωμετρία της ίδιας της αντίστασης.
δηλ. πρέπει στήσεις αντίσταση κοντά στην τρύπα, που θα πιάνει όλο το μήκος της τρύπας (~5mm)
αλλά και σχεδόν όλο το ύψος της τρύπας (αφού καθέτως ούτως η άλλως το σύρμα "απομακρύνεται" από την τρύπα στα πάνω-κάτω άκρα λόγω κυκλικής διατομής της αντίστασης)
αυτά, για την θεωρία όπως την καταλαβαίνω εγώ.
για την πράξη:
διπλό kanthal a1 0.25mm σε 2mm αξονάκι 8 σπείρες (δηλ. συνολικά 16),
για να βγει αντίσταση ~1.2ohm με μήκος ~5mm και ύψος ~2.1mm, ακριβώς μπροστά από το παράθυρο
για γεύση κάποιου επιπέδου
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
μεσα στην βδομαδα ανεβαινει ,σε γενικεσ γραμμεσ .... ΠΑΡΑ πολυ καλη γευση - ΠΑΡΑ πολυ καλο ντουμανι και χτυπημα ΑΛΛΑ .... δεν ξερω αν ειναι θεμα των υρων μου 80% pg ( αν και το ακουσα απο πολλουσ που κανουν και παραπανω vg ) εχει θεμα οταν γεμιζουμε και κλεινουμε καπακι να χανει 1 σταγόνα απο τισ τρυπεσ του αερα ...δοκιμασα πολλα στησηματα -τροπουσ γεμισματοσ ..λιγεσ φορεσ γλυτωσα την σταγονα αυτη και δυστηχωσ αυτο με κουρασε
τι γέμιση χρησιμοποιείς και κυρίως σε τι διάμετρο αντίστασης;