Καλησπέρα ατμιστές
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για αυτό το υπέροχο forum.
Είναι ένας χρόνος περίπου που σας βρήκα, ξεκίνησα με το evo, μείωσα το κάπνισμα και πριν μερικές εβδομάδες μπόρεσα να απαλλαγώ ουσιαστικά από το κτ.
Με τη βοήθειά σας μύησα και άλλους. Πέντε από την οικογένειά μου και δύο καλοί φίλοι εκ των οποίων οι τρεις 30-40, και οι άλλοι τέσσερις 10-15 χρόνια θεριακλήδες καπνιστές βρήκαν την υγεία τους. Ένας τους μόνο κάνει 5-6 κτ ακόμα τη μέρα. Το πόση χαρά μου 'χει δώσει αυτό δεν λέγεται.
Γράφω εδώ γιατί ήταν χάρη στο elips που και οι 7 παρατήσαμε το κτ, και μπορώ να πω μια γενική εντύπωση.
Όλοι μας μπορούμε να συγκρίνουμε μόνο με το evo γιατί δεν έχουμε δοκιμάσει άλλο ητ. Το evo ήταν ιδανικό για μια πρώτη επαφή με το ητ, αλλά η ευχρηστία και η απόδοση του elips έκανε διαφορά.
Σας γράφω μερικές παρατηρήσεις για το elips:
- Εκ των 7, το πρώτο πακέτο το πήρα εγώ πριν 5 εβδομάδες, οικογένεια και φίλοι πήραν 1 πριν 4 εβ., 4 πριν 3 εβ. και 1 πριν λίγες μέρες.
- Όλοι οι ατμοποιητές ζουν ακόμα, ευτυχώς, χωρίς κάποια αξιοσημείωτη μείωση στην απόδοση.
- Γεύση καμμένου/"φαρμακίλας" μόνο όταν τελειώσει το υγρό. Mε αναπλήρωση και 5-10 τζούρες στρώνει.
- Κατά φάσεις μπουκώνει, γίνεται υπερβολικά σφιχτή η τζούρα. Τότε φαίνεται να φτιάχνει με σκούπισμα, λίγο σκάλισμα του φυτιλιού με βελόνα όπως έχετε περιγράψει, και ένα ακόμα που κάνω είναι φύσημα. Αυτό το πρότεινε στους φίλους ο αντιπρόσωπος ovale στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω αν το κάνω σωστά. Κλείνω την μία από τις πλαϊνές τρυπούλες και φυσάω από την άλλη. Φαίνεται να βοηθά.
- Τα υγρά με τα οποία δοκίμασα το elips είναι ecopure mild, virginia flavorarts, dark vapure, elips cognac tobacco, και διάφορα μαγείρεμένα pg/vg όπως μέντα-λεμόνι, perique κ.ά, όλα γύρω στο 9mg/ml νικοτίνη. Ωραία απόδοση αρωμάτων, πλούσιος καπνός, ίσως λίγο χτύπημα παραπάνω να ήθελα.
- Το μόνο πρόβλημα είναι οι δεξαμενές (tanks). Βάλε-βγάλε χαλάρωσε η τρυπούλα η στρογγυλή και χάνεται πολύ υγρό. Στο κατάστημα δεν έχουν ανταλλακτικές, περιμένω να φέρουν και προς το παρόν το μόνο μπόρεσα να σκεφτώ και που κάπως σώζει την κατάσταση είναι ταινία σιλικόνης, αυτή που χρησιμοποιούμε για να σφραγίσουμε υδραυλικές ενώσεις. Διπλή πάνω στην τρύπα, τρύπημα λίγο με μια βελόνα και από πάνω την ακίδα του ατμοποιητή.
- Πέραν του προβλήματος τούτου, το οποίο έχουν και οι άλλοι, -άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο- ατμίζουμε και οι 7 αρειμανίως, και ξεφορτωνόμαστε σταδιακά την τσιγαρίλα εντός μας και εκτός μας.
Αν έχετε χρόνο, θά 'θελα να σας ρωτήσω για τα εξής:
1) Είχατε και άλλοι το πρόβλημα διαρροής από την τρυπούλα; Μήπως κάνω κάτι λάθος στο βάλε-βγάλε;
Μήπως ξέρετε κάποιον καλύτερο τρόπο στεγανοποίησης;
2) Πού θα μπορούσα να βρώ οδηγίες για την αλλαγή του φυτιλιού του ατμοποιητή elips;
3) Είπατε για καθάρισμα του ατμοποιητή με νερό. Πρέπει να είναι απεσταγμένο; Κρύο/ζεστό; Τον ξεπλένω απλά ή τον βουλιάζω και τον αφήνω για ώρα;
Σας ευχαριστώ!!!