Crema e Gusto ή αλλιώς ένα από τα καλύτερα υγρά που έχω ατμίσει.
Παρέλαβα σήμερα την παραγγελία μου από το νέο υγρό της Λ, το crema e gusto.
Η εταιρεία το περιγράφει ως
"
Στο Crema e Gusto κυριαρχούν δύο βασικές νότες: Αρχικά μία τάρτα με γέμιση κρέμας η οποία όμως πλησιάζει περισσότερο στα αρώματα και τις γεύσεις της Μεσογείου όπου κυριαρχούν οι "γλυκόξινες" νότες. Στη συνέχεια, για τη γεύση της φράουλας χρησιμοποιήσαμε τρία διαφορετικά αρώματα ώστε να την φέρουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επίσης γλυκόξινη και σαρκώδη ποικιλία της Καμαρόσα που δεσπόζει και καλλιεργείται κατά κόρον στο νομό Ηλείας.
Το τελικό μείγμα ξεκουράζεται χωρίς καμία απολύτως κατεργασία ωρίμανσης για 60 τουλάχιστον ημέρες. Σκοπός της αναμονής είναι να ανοίξει η βεντάλια γεύσεων των συνολικά 12 διαφορετικών αρωμάτων που χρησιμοποιήσαμε στη συνταγή.
Το Crema e Gusto είναι διαθέσιμο σε συγκεντρώσεις νικοτίνης 3, 6 και 12mg/ml σε ένα χαρμάνι όπου επικρατεί η φυτική γλυκερίνη (VG) (25% PG / 75% VG)."
Η παραπάνω περιγραφή μου κίνησε την περιέργεια να το δοκιμάσω γιατί έχοντας ατμίσει και άλλα υγρά με κρέμα/φράουλα στα συστατικά τους, δεν είχα βρει κάποιο που να με ικανοποιεί για ολοήμερο.
Βουρ στον πατσά λοιπόν, καθαροστημένος phenomenon στα 1.1Ω με kanthal 0.32mm και apollo στο 1.3Ω με kanthal ribbon.
Οι δοκιμές έγιναν σε VW στα 14-20W και σε μηχανικό μοντάκι.
Γέμισα πρώτα τον phenomenon και άρχισα στα 14W. Μια απαλή γεύση κρέμας από τάρτα, ελαφριά και να γλυκίζει ακριβώς όσο πρέπει χωρίς να λιγώνει γέμισε το στόμα μου και έκλεισε με μια φράουλα πολύ διαφορετική από την συνηθισμένη γλυκιά ώριμη γεύση που συνήθως έπαιρνα από άλλα υγρά. Πραγματικά είχε μια γλυκόξινη αίσθηση, με τα επιμέρους αρώματα να δένουν αρμονικά και να δίνουν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα.
Τα ντουμάνια πλούσια, εξάλλου το υγρό είναι 75% VG οπότε δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο.
Το χτύπημα ικανοποιητικό για φρουτώδες υγρό, ίσως να το ήθελα λίγο πιο έντονο, τόσο στο 6άρι όσο και στο 12άρι.
Συνέχισα τις δοκιμές στον apollo, στα 18W.
Η γεύση και η αίσθηση ακόμα πιο πλούσια, με τα ίδια όμως χαρακτηριστικά και φυσικά αυξημένο ντουμάνι. Ανεβηκα μέχρι τα 20W χωρίς να χάσω τίποτα σε γεύση. Το χτύπημα ήταν σαφώς ισχυρότερο από αυτό που έδωσε ο phenomenon.
Μάλλον θα το ήθελα λίγο πιο έντονο στο άρωμα συνολικά αλλά γενικά, όπως έχω ξαναπεί, αρέσκομαι σε υψηλές αναλογίες αρώματος.
Συνολικά είναι ένα εξαιρετικό υγρό, απίστευτα ακριβής αίσθηση στα αρώματα που υπόσχεται χωρίς να κουράζει ή να μπουχτίζει. Για τα δικά μου γούστα είναι μαζί με το CLR το καλύτερο υγρό που έχω ατμίσει έως σήμερα. Προβλέπω τα επιπλέον 4 μπουκάλια που παράγγειλα μετά τη δοκιμή να γίνονται ατμός πολύ πολύ γρήγορα.
Μπράβο και πάλι στον cef για την έμπνευσή του
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Να προσθέσω ότι σήμερα το πρωί το άτμισα και σε kl+ με kanthal 0.32 στο 1.5Ω, 15W
Πολύ πιο δεμένη η απόδοση της γεύσης, πιο έντονη και ξεκάθαρη απ' ότι στον phenomenon. Απ' ότι φαίνεται, ο kayfun του πάει περισσότερο