vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

389 επισκέπτες, 3 χρήστες
lounik, periptero, manoslykos

Σύρμα SS (stainless steel)

Αποσυνδεδεμένος Psitgr

• 761
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Σύρμα SS (stainless steel)
« Απάντηση #1080 στις: Απριλίου 07, 2016, 22:05 »
Υπό αυτές τις συνθήκες φιλαράκι, όλα τα υγρά :lipssealed:, όλα τα σύρματα, και όλα τα tcr θα σου αρέσουν.. :thumbsup_move_1: :victory:

« Απάντηση #1081 στις: Απριλίου 08, 2016, 06:48 »
Εξαιρετικά σύρματα, λέγεται ότι πολλά απ' αυτά που διαθέτει ο γερμανός, τα ψωνίζει από κει και μετά τα ανασυσκευάζει.
Έχω nichrome 0,32mm και ss316 0,32mm και παίζουν άριστα.
Μπας και ξέρεις το tcr του 316 και 316l ή να πάω ψάχνοντας ;

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Zer0cooL

• **
  • 375
« Απάντηση #1082 στις: Απριλίου 08, 2016, 11:59 »
Σημερα πρωτη δοκιμη με SS316L σε VW mode (και εν αναμονη ακομη του VTC) 0.25mm, 8 rounds, 2mm αξονα και 1,1 περιπου ωμ...μια χαρα τα παει!
Εγω παντως διαφορα με το Kanthal που χρησιμοποιω 1 1/2 χρονο τωρα ΔΕΝ ειδα...ιδωμεν και την πρωτη αλλαγη απ το βαμβακι...

Αποσυνδεδεμένος BlaCkMamba

• **
  • 113
  • VTC+Pico, CloudOne V3, Kayfun L+, Vaporesso Gemini
« Απάντηση #1083 στις: Απριλίου 09, 2016, 11:44 »
Ωραίο πράγμα όταν πειραματίζεσαι και σε αποζημιώνει το αποτέλεσμα ε! :thumpup:
Απο τα λεγόμενά σου θα έλεγα οτι σχεδόν απάντησες στο ερώτημά σου μόνος σου!
Είπες ότι στην αρχή είχες υποτονικό άτμισμα και αναγκάστηκες να πετσοκόψεις το βαμβάκι. Άρα λογικά είχες υποτροφοδοσία.
Με την ίδια λογική, αλλάζοντας το TCR σου φαίνεται καλύτερο το αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί ας πούμε το βαμβάκι πότισε για τα καλά, μαλάκωσε, διαβρέχεται καλύτερα...έστρωσε η αντίσταση κατά κάποιο τρόπο οπότε σε ικανοποιεί και διαφορετικό TCR, ή αλλιώς διαφορετική θερμοκρασία. Γιατί ουσιαστικά τη θερμοκρασία αλλάζεις. Αν αλλάξεις τη θερμοκρασία αντί του TCR, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Δηλαδή, έχοντας 0,7 Ohm, στους 220 βαθμούς με TCR 110 η αντίσταση φτάνει τα 0,854 Ohm. Αν βάλεις TCR 88, η αντίσταση γίνεται 0,823 Ohm περίπου στους 220 βαθμούς. Τα 0,823 Ohm όμως σε TCR 110, σου δίνει κάπου 180 βαθμούς. Αν δηλαδή εσύ αντί να αλλάξεις TCR, το βάλεις στους 180 βαθμούς, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Επίσης, αν το σύρμα σου είναι 0,28mm, θα έπρεπε η αντίσταση να είναι κάπου στα 0,6 Ohm αλλά δεν υπολόγισα αυτή τη διαφορά γιατί τη θεωρώ αμελητέα. Όλα αυτά βγαίνουν σύμφωνα με τον υπολογισμό της θερμοκρασίας σε σχέση με το TCR (που για το συγκεκριμένο σύρμα δεν το ξέρουμε) και είναι εντελώς θεωρητικά αν και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ισχύουν και στην πράξη γιατί δεν είναι και μικρή διαφορά 40 βαθμοί.
Το γιατί σου φαίνονται πιο ζεστές οι τζούρες σε μικρότερο TCR...εμένα αυτό μου φαίνεται περίεργο... :hmmm:  Ίσως...ίσως λέω, να έπεσε λίγο η τιμή της αντίστασης με την ώρα και να μην υπολογίζει το mod τις μεταβολές το ίδιο...ίσως να έστρωσε όντως η αντίσταση και να έχεις καλύτερη ατμοποίηση... :dontknow:
Επίσης, σε αυτό το στήσιμο, όπως το φαντάζομαι, μάλλον δεν είναι και τόσο εφικτό να έχουμε σκασίματα αφού το βαμβάκι είναι απ'έξω...δεν ξέρω κιόλας, δεν έχω στήσει ποτέ έτσι, αλλά κάπως έτσι μου κάνει στο μυαλό...
Τέλος, αν θέλεις να ακούσεις για περίεργα...δεν έχεις παρά να διαβάσεις όλο το νήμα και θα δεις οτι με το ατσάλι δεν είναι και τόσο "σταθερά" τα πράγματα... ;D

Εν τελη το ματιασαμε.. ολη μερα ατμιζα καμαρωτος και το βραδι αρχισε να χαλαει η γευση.. βγαζω καμπανα να δω αντισταση και βλεπω το βαμβακι απο τη μια πλευρα μαυρο και απο την αλλη μια χαρα.. και ενω η αποστασεις ηταν ολες μια χαρα στο συρμα το ειχα τριψει και με το κατσαβιδι (μιας και δεν κανω dry burn) εκανε hot spot σε καποιο σημειο απ'τη πλευρα και το τσακισε.. Το ματιασα το κακοριζικο..

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Εδώ μάλλον έχεις άδικο.. Μια χαρά πάνε μαζί, στα δικά μου μοντάκια τουλάχιστον..

Σοβαρα? Ειδα απο πολλους σε αυτο το νημα να λενε οτι δεν πρεπει να κανουμε κολλητες σπειρες στον ελεγχο θερμοκρασιας και το SS316L και δεν το επιχειρησα καν..

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #1084 στις: Απριλίου 09, 2016, 11:52 »
Εντάξει μωρέ...δεν έγινε και τίποτα... ;D
Κάντου και ένα ελαφρύ πυρωματάκι με λίγα watt την επόμενη φορά, δεν έγινε και τίποτα! :)
Πάντως για τις κολλητές σπείρες, είχα κάνει κάτι τεστάκια με dry burn σε ατσάλι και τιτάνιο και είχα την ίδια συμπεριφορά και με τα δύο. Και με τα δύο, είτε ανοιχτές είτε κολλημένες σπείρες, το βαμβάκι άρχισε να κιτρινίζει στους 230 βαθμούς. Βέβαια δεν έχω ατμίσει με κολλητές σπείρες οπότε δεν ξέρω τί διαφορά μπορεί να έχει, αλλά σαν λειτουργία ο έλεγχος θερμοκρασίας δούλεψε και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο.

• **
  • 113
« Απάντηση #1085 στις: Απριλίου 09, 2016, 15:43 »
Ωραια μια χαρα.. Thnx for the info!

Αποσυνδεδεμένος thomasprevere

• **
  • 395
« Απάντηση #1086 στις: Απριλίου 14, 2016, 11:05 »
Να ρωτησω κάτι ρε παιδιά ..
Με το ατσάλι που δουλεύω έχω παρατηρήσει οτι όταν στήνω καινούργια αντίσταση μου βγάζει περίεργη γεύση στην αρχή μέχρι να δουλέψει κ μετα στρωνει δλδ μια αντίσταση με βαμβακι τριων ημερών μου βγάζει πολύ καλύτερη γεύση απο την καινούργια..το θέμα είναι οτι μου αλλοιώνει την γεύση στο στόμα κ θέλω χρονο για να επανελθω όσον αφορα την γεύση στη γλώσσα.
Δεν το πυρωνω το σύρμα..μήπως γιαυτό ρουφαω τις αρχικές αναθυμιάσεις του σύρματος μέχρι να στρώσει? Το ίδιο μου κάνε κ το kanthal..
Τι να κάνω να το αποφεύγω αυτό;
Power mode δουλεύω 0.30 ss316 0.8 ωμ στα 15 βατ.

« Απάντηση #1087 στις: Απριλίου 14, 2016, 11:08 »
το καθαριζεις πριν το στριψεις????για δοκιμασε το :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #1088 στις: Απριλίου 14, 2016, 11:26 »
Και αυτό αλλά και γιατί όχι να την ζεστάνεις λίγο πρώτα σε χαμηλά watt να βγάλει ότι έχει να βγάλει...  :dontknow:

Αποσυνδεδεμένος thomasprevere

• **
  • 395
« Απάντηση #1089 στις: Απριλίου 14, 2016, 12:00 »
Αμα την ζεσταινω το σύρμα αλλάζει λίγο χρωμα δεν έχει το αρχικό κ λέω μήπως χαλάει η δομή του :dontknow:
Δεν λέω για πυρωμα..αλλά κ λίγο λίγο σε χαμηλά βατ να την καις αλλαζει το χρωμα λίγο.
Καθάρισμα με τι. οινόπνευμα;
Με χαρτοπετσέτα κ νερό την κάνω αλλά δεν βγάζει τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος marios kon

• *
  • 39
« Απάντηση #1090 στις: Απριλίου 14, 2016, 12:10 »
Παιδια δοκιμαζω εδω και 2 μερες ss 316 της ud το πρασινο 28ga με ελενγχο θερμοκρασιας 6 σπειρες σε 2.5 πυρηνα 0.63 ομμ με istick pico. Ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει.Δεν το εχω στην ρυθμιση για ss316  αλλα εχω βαλει την μνημη μ1 στο 88 γιατι με την ρυθμιση του ss εκαιγε το στεγνο βαμβακι και ατμιζε πολυ εντονα.Εχω κανει το τεστ να αφησω τον ατμο χωρις υγρο μεχρι να στεγνωσει τελειως το βαμβακι  και ουτε καν το χρωματισε

• **
  • 113
« Απάντηση #1091 στις: Απριλίου 14, 2016, 12:41 »
Βαλε τα προφιλ του TCR σε 88-92-110 και πειραματισου.
Ακριβως το ιδιο στησιμο εχουμε με την διαφορα οτι και στο ss316 προφιλ που εχει 120 default τιμη TCR παλι μια χαρα ατμισμα κανω με ισως πιο εντονο χτυπημα.

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #1092 στις: Απριλίου 14, 2016, 17:10 »
Παιδια δοκιμαζω εδω και 2 μερες ss 316 της ud το πρασινο 28ga με ελενγχο θερμοκρασιας 6 σπειρες σε 2.5 πυρηνα 0.63 ομμ με istick pico. Ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει.Δεν το εχω στην ρυθμιση για ss316  αλλα εχω βαλει την μνημη μ1 στο 88 γιατι με την ρυθμιση του ss εκαιγε το στεγνο βαμβακι και ατμιζε πολυ εντονα.Εχω κανει το τεστ να αφησω τον ατμο χωρις υγρο μεχρι να στεγνωσει τελειως το βαμβακι  και ουτε καν το χρωματισε

Και σε τί θερμοκρασία το έχεις και κάνεις και τα τεστ?

@thomasprevere
Αλλάζει χρώμα ναι, αλλά φαντάζομαι το ίδιο θα αλλάζει και όταν ατμίζεις αφού φαντάσου το κάνεις με λίγα watt και χωρίς καν να πυρώνει, με κάθε επιφύλαξη βέβαια χωρίς να το έχω παρατηρήσει. Οπότε αλλάζοντας χρώμα μάλλον καίει οτι έχει να κάψει και καθαρίζει. Έτσι λογικά γλιτώνεις αυτό το κομμάτι κατά το άτμισμα μετά! 

Αποσυνδεδεμένος marios kon

• *
  • 39
« Απάντηση #1093 στις: Απριλίου 15, 2016, 00:54 »
μέχρι τους 230 που έχω δοκιμάσει δεν το χρωμάτισε καθόλου. Το δουλεύω στα 12watt 210 βαθμούς. Υπάρχει λόγος που έχω αυτά τα watt.Με τον ρυθμό που τραβάω τζούρα η θερμοκρασία παίζει από 170-200 και ο κοφτής μπαίνει μόνο αν υπάρξει κακή τροφοδοσία η τραβήξω πολύ αργά τζούρα.Στην ουσία είναι σαν να καπνίζω σε wattage mod στα 12watt  άπλα άμα γίνει μακακια δεν θα πάρω πότε καμένο και η θερμοκρασία θα είναι πάντα σταθερή. Γενικά σαν πρώτη εντύπωση το ss είναι σαν να δουλεύω  kanthal με ελενγχο θερμοκρασίας συν ότι είναι πιο εύκολο στο στήσιμο και στις αλλαγές του βαμβακιού. 

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #1094 στις: Απριλίου 15, 2016, 09:15 »
Πολύ ωραία, μια χαρά!  :thumpup:
Μετά απο κάτι δοκιμές που είχα κάνει και εγώ, εκεί κάπου στους 230 άρχισε να μου το κιτρινίζει!
Εμένα βέβαια το ατσάλι δε μου έδωσε γεύση ούτε σε ατμοποιητή που είναι γευσάτος, αλλά χτες με μια δοκιμή σε dripper (πρώτη δοκιμή) είχα πολύ ωραία γεύση. Στοιχηματίζω οτι αν βάλω και κανένα άλλο σύρμα απο αυτά που προτιμώ θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα!
Αυτό που έχει ειπωθεί κατά καιρούς οτι σε κάθε ατμοποιητή ταιριάζει και άλλο σύρμα, άλλο στήσιμο κτλ κτλ είναι μεγάλη αλήθεια!

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360491 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1041 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114419 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450873 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110992 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375540 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328563 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1097 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6476 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15345 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29419 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 100005 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F