Από τον συντονισμό
Από μεταφορά από τον πίνακα "Συζήτηση για αγορές από Ελλάδα".
Παίδες, είχα ρωτήσει και σε άλλο νήμα - όπου, δυστυχώς, το ομολογώ, ήμουν εκτός θέματος (για επισκευάσιμους ατμοποιητές) το "τι πακέτο ατμοποιητών και mod να πάρω ως δυνατότερη εναλλακτική στο iStick 30W που έχω ήδη". Ειπώθηκαν κάποιες προτάσεις, όπως το eVic VT και το iStick 50W, με τις οποίες, όμως, έχω κάποια κολληματάκια - και για αυτό ανοίγω αυτό το θέμα: επειδή μου ψιλο-γυάλισε το Subox.
Το eVic VT φαίνεται αρχικά μια εξαιρετική πρόταση. Υποστηρίζει TC, το οποίο ναι, από ό,τι διαβάζω είναι κάτι που θα με ενδιέφερε, μα, από την άλλη, με κάποια αναζήτηση βρήκα πολλά-πολλά μηνύματα αλλά και videos στο YouTube που αναφέρουν πως όχι μόνο η συσκευή "έχει κουσούρια", μα και πως σε ορισμένες φάσεις είναι... επικίνδυνη! Ένα αρχικό "pulse" που στέλνει, λένε, "για να ανιχνεύσει το τι coil φοράει", μπορεί να καταλήξει στο να το καίει. Άλλες φορές "ξεφεύγει" από το TC, εντελώς κατά τύχη, και μπορεί να... βράσει το υγρό εκεί που δεν το περίμενες σε θερμοκρασία πολύ υψηλότερη από ό,τι είχες ρυθμίσει, εκτοξεύοντας το στο στόμα σου.
Οφείλω να ρωτήσω, λοιπόν, όσους το έχουν ήδη: συναντήσατε κανένα από τα παραπάνω προβλήματα; Το... φοβάστε και εσείς; Sorry αν φαίνεται σαν να το ψάχνω υπερβολικά, αλλά μιλάμε για κοντά €80, που δεν τα έχω για πέταμα και, το σημαντικότερο, για την ίδια την ασφάλεια μου - αν μιλάμε για συσκευή που όντως μπορεί να... φλαμπαδιάσει.
Από την άλλη, το iStick 50W το έχει αρκετός κόσμος, οπότε μπορείς να πεις πως είναι δοκιμασμένο. Έχει εμφανίσει όμως, λένε, και πολλά προβλήματα. Καταλαβαίνω πως όσο πιο δημοφιλής είναι μια συσκευή, όσο περισσότεροι την έχουν, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο αριθμός όσων θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα με αυτήν. Δεν ξέρω, όμως, για καποιο λόγο δεν μου φαίνεται και πολύ "αναβάθμιση" σε σχέση με το iStick 30W που έχω ήδη, αφού... δεν κάνει και κάτι παραπάνω εκτός από το να έχει 20W περισσότερα. Ναι, "αυτό είναι το ζητούμενο", αλλά αν μπορώ να τα σκάσω για μια δεύτερη, καλύτερη συσκευή, ας είναι καλύτερη σε περισσότερους τομείς από ό,τι στο "πόσα Watt σηκώνει".
Με τα παραπάνω οφείλω να αναφέρω, για όσους δεν είχαν πετύχει την αρχική μου ερώτηση, πως θέλω να πάρω μαζί με ένα νέο, δυνατότερο/καλύτερο Mod, και έναν επισκευάσιμο ατμοποιητή. Όχι διότι θέλω να το ξεκινήσω ως χόμπι - δεν με βλέπω να... τρελαίνομαι να στρίβω αντιστάσεις και να το πολυ-ψειρίζω - αλλά διότι θα μου έρχεται οικονομικότερο κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα, θα ήθελα όσο το δυνατόν κοντινότερη εμπειρία στον Atlantis που έχω ήδη, αφού ναι μεν δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο, μα "αυτό που έχω με καλύπτει" (άρα, όπως λένε οι φίλοι οι αμέρικανς, "why fix what ain't broken"?).
Μου φαίνεται, λοιπόν, πως καταλήγω στο Subox της Kanger. Από την άποψη πως έχει ήδη πακετάκι τον Kanger Subtank Mini, που ήταν ο ένας από τους δυο επισκευάσιμους στον οποίο είχα καταλήξει κατόπιν συμβουλών από άλλους εδω. Δεν ξέρω τι διαφορές έχει σε σχέση με το iStick 50W όσον αφορά σε features - από όσο κοίταξα, πάνω-κάτω ίδια μου φαίνονται, μα μπορεί να πάρει ξεχωριστά μπαταριούλα, κάτι που διευκολύνει στο ότι μπορώ να πάρω δυο και να τις φορτίζω ξεχωριστά (οπότε να μην ξεμένω). Το σκέφτομαι σωστά, ή είναι, για κάποιο λόγο, μάπα το καρπούζι; Από όσο έψαξα, ειδικά για αυτή τη συσκευούλα, όλοι λένε πως είναι μια τίμια και αξιόλογη επιλογή.
Πρόσθετη ερώτηση μου: το θέλω σε μαύρο, και από ό,τι βλέπω, υπάρχει πια ΜΟΝΟ σε ένα κατάστημα, το Ηλεκτρονικό Τσιγαράδικο, εδώ:
http://www.310.gr/kanger-subox-50WΚαταλήγω λοιπόν: αξίζει ως συσκευή, ή σας έχει βγάλει κανένα κουσούρι - ή έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο; Αξίζει το κατάστημα, ή... "ή"; Και μήπως, τελικά, ανησυχώ υπερβολικά για το eVic, και όσοι λένε πως "έχει προβλήματα" είναι κολλημένοι; Ακόμα και εδώ διάβασα πως "δεν διαβάζει σωστά coils", "ανεβοκατεβάζει αντίσταση" κ.λπ. κ.λπ., πράγματα που, τουλάχιστον στο χώρο των υπολογιστών όπου έχω εμπειρία, δείχνουν "buggy" συσκευή. Και ομολογώ πως ψιλοφοβάμαι μια συσκευή που μπορεί και να εκραγεί να "έχει bugs" (σαν να λέμε "το αεροπλάνο που θα πετάξετε τρέχει beta firmware").
Thanks για τις όποιες απαντήσεις και σχόλια, και sorry αν σας έπρηξα.