Α. Η R3, η νέα επισκευάσιμη τριπλή Clapton κεφαλή, στα 0.25Ω.
Ούτε εγώ είχα ποτέ το
παραμικρό πρόβλημα με τον πόλο στους τέσσερις TFV4 που έχω, αλλά θεωρώ ότι με τους Κινέζους τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Λοιπόν, οι πρώτες εντυπώσεις από την περίφημη TF-R3. Καταρχήν είχα κάνει λάθος με την αντίσταση της R3 που έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα, στα
0.16Ω δίνει την ονομαστική αντίσταση η Smok στο εργοστασιακό στήσιμο. Μπορείτε να το δείτε
και εδώ. Και όπως βλέπετε το ωμομετράκι μου συμφωνεί απόλυτα. Φοβερή ακρίβεια.
Βαμβάκι εννοείται ότι χρησιμοποίησα και πάλι Nakamichi, ούτε σφιχτό αλλά ούτε και χαλαρό, με ένα ελαφρύ κλικ προς το χαλαρό θα έλεγα. Τα βαμβάκια πρέπει να κοπούν πολύ κοντά, και χιαστή να καταλήγουν ανά δύο στα τρία τεράστια λούκια εισαγωγής υγρού. Ακόμα και το να περάσετε απλά τα βαμβάκια στο εργοστασιακό στήσιμο στην R3 δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.
Αφού τα ποτίσετε με υγρό, θα πρέπει να τα πιέσετε αρκετά με ένα ίσιο κατσαβιδάκι, για να καταφέρετε να κλείσετε το καπάκι.
Ξεκίνησα την R3 στο Reuleaux DNA200 που την διάβαζε στα 0.15Ω στα 50W για στρώσιμο, και σταδιακά την ανέβασα στα 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85W με υγρό το Creme Royale του Danlucas στα
6mg νικοτίνη.
Ουάου. Η κεφαλή είναι όντως πολύ εντυπωσιακή κατά την ταπεινή μου άποψη. Ούτε ίχνος καμμένου, ακόμα και στα 85W, αλλά η γεύση του υγρού άρχισε να δείχνει σημάδια κόπωσης. Αν και είναι νωρίς ακόμα, θα έλεγα ότι το sweet spot για μένα είναι στα 75W, τουλάχιστον όσον αφορά το Creme Royale.
Μέχρι και τα 60W έπαιρνα πολύ υποτονική την καραμέλα, ενώ σιγά σιγά στα 65W, κάπως περισσότερο στα 70W αλλά ακόμα περισσότερο στα 75W, νάσου η καραμέλα ξεπετάχτηκε φοβερή και τρομερή στη γεύση.
Στα 75W η R3 ρουφάει το υγρό σαν νεράκι, άτμισα χτες αργά το βράδυ 5-6ml σχεδόν χωρίς να το καταλάβω καθόλου. Η κεφαλή είναι πολύ εξαρτησιογόνα, ζορίζομαι πολύ να πάω σε άλλο μοντάκι και άλλο υγρό, το χέρι μου από χτες το βράδυ έχει σχεδόν μονίμως τη τάση να... αρπάξει το Reuleaux με τον TFV4 που φοράει την R3!
Αν αντέχετε να την ταίζετε με τους ρυθμούς που καταναλώνει το υγρό, και είστε διατεθειμένοι να φτύσετε αίμα για να την στήσετε από το μηδέν, τότε πιστεύω ότι η R3 θα σας πάρει τα μυαλά!
Να μην ξεχάσω
ένα αρνητικό: Την γεμίζω για πρώτη φορά και η κεφαλή είναι απολύτως στεγανή μέχρι που άδειασε το τανκάκι, ξαναγεμίζω τον TFV4 με ανοιχτές τις τρύπες του αέρα, και ενώ έμεινε αρχικά στεγνός, μόλις τράβηξα 2-3 τζούρες είχα διαρροή υγρού από τις τρύπες του αέρα.
Θα δω τις επόμενες μέρες τι ακριβώς παίζει, μάλλον το λαστιχάκι της βάσης θα θέλει αλλαγή.
Προσέξτε στη φωτό το βελάκι που έχω βάλει, οι τρύπες εισαγωγής του υγρού είναι αρκετά ψηλά όπως βλέπετε, για πρώτη φορά σε επισκευάσιμη κεφαλή για τον TFV4, οπότε θέλει προσοχή να μην πέφτει η στάθμη του υγρού χαμηλότερα από αυτό το σημείο. Φαίνεται ότι είναι προτιμότερα τα διάφανα τανκάκια όταν χρησιμοποιούμε την R3, για να έχουμε έλεγχο της στάθμης του υγρού.