Πριν ξεκινήσω την κριτική μου για τα υγρά, θέλω να αναφέρω μερικά πράγματα.
Έχω λίγο περίεργα γούστα στα υγρά. Πολλά από τα δημοφιλή (στο φόρουμ) υγρά δεν μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ να τα ατμίσω.
Δεν μου αρέσουν τα καπνικά τύπου RY(*). Επίσης δεν συμπαθω όσα υγρά περιέχουν μέντα, γλυκάνισο, μπανάνα.
Δεν μπορώ τα πολύ γλυκά υγρά και όσα έχουν πολύ έντονα/δυνατά αρώματα.
Έχω δοκιμάσει αρκετά (δεκάδες) υγρά σε δοκιμαστήρια. Έχω αγοράσει άλλα τόσα, και έχω πετάξει/χαρίσει αρκετά από αυτά.
Με το καιρό έχω κατασταλάξει σε 7-8 αγαπημένα που αγοράζω συχνά.
Δεν έχω γράψει όμως για κανένα, γιατί ΔΕΝ το έχω στην περιγραφή των υγρών.
Θεώρησα υποχρέωσή μου όμως προς την εταιρεία (που όχι μόνο μας χάρισε τα υγρά αλλά πλήρωσε και τα μεταφορικά) να σπαταλήσω λιγο από το χρόνο μου και να γράψω έστω και 3 λέξεις για το καθένα (είτε θετικές, είτε αρνητικές).
Οι δοκιμες έγιναν σε magma (clone).
Μονή αντίσταση: Kanthal A1 0.36mm(27awg), διάμετρος 2.5mm, 6 σπείρες, 0.93Ohm.
Μεσαία τρύπα αέρα. Βαμβάκι muji.
Evic VTC mini στα 12W.
Τα υγρά λοιπόν:
---------------------
MANHATTAN (Natura by Hexocell)
RY4. Μου θύμισε το Smoke από After8. Αν και δεν είμαι του RY4, δεν με χάλασε κι' όλας. Πρώτα "στέγνωσε" ο magma και μετά πηγα στο επόμενο υγρό. Καλή αρχή λοιπόν.
6/10
MAXBORO (Natura by Hexocell)
Καπνικό με Mέλι (& σουσάμι;). Μου θύμισε παστέλι! - Αρκετά γλυκό. Δεν είναι άσχημο και αυτό αλλά μάλλον κουραστικό για όλη μέρα.
5/10
VIRGINIA (Natura by Hexocell)
Καπνός Virginia. Ξηρό καπνικό με ελαφριά γλύκα. Δεν μου ταιριάζει επειδή δεν είμαι του Virginia.
5/10
Cigar Passion (Natura by Hexocell)
Χρώμα: Ροζ. Γεύση: Καμμένο πλαστικό.
0/10
Cuban Supreme (Natura by Hexocell)
Καπνικό (σαν virginia) με ελαφρια γλύκα από μέλι και υποψία από δαμάσκηνο(
. Ξηρό. Δεν ειναι άσχημο και αυτό.
4/10
Toscano Riserva (Natura by Hexocell)
Καπνικό. Αρκετά αρωματικό, ίσως και ελαφρώς λουλουδάτο (μου θύμισε και λίγο λουκούμι πάντως). Ξηρό και λίγο γλυκό. Θα το ατμίσω όλο. Θα το αγόραζα.
6/10
7 Foglie Tobacco (Natura by Hexocell)
Δεν μπορώ να το καταλάβω. Καπνικό; Σύμφωνα με το όνομα ναι. Αλλά στην γεύση... ίσως και όχι. Σίγουρα αρκετά αρωματικό και γλυκό.
5/10
Pure Black Tobacco (Pharmacig)
Χρώμα ίδιο με το Cigar Passion, δεν αρχίζουμε καλά. Γεύση από πλαστικό μαζί με κάποιο χημικό. Δεν το αντέχω.
0/10
Red Tobacco (Pharmacig)
Καπνός με μέλι. Μου θυμίζει το Maxboro σε πιο ελαφριά έκδοση.
5/10
Cigar Tobacco (Pharmacig)
Έντονη φαρμακίλα. Μυρωδιά φαρμακείου συμπυκνωμένη.
1/10
Big in Japan (Pharmacig)
Ελαφρώς καπνικό με μια δόση πράσινου μήλου. Σαν τις καραμέλες που δίνουν στα αεροπλάνα. Τεχνητή γεύση. Στο τελείωμα αφήνει πολύ ελαφριά γλύκα.
3/10
Special Tobacco (Hexocell)
Καπνικό/πουρίσιο με καραμέλα βουτύρου. Δεν είμαι της καραμέλας.
4/10
Tobacco & Cognac (Pharmacig)
Καπνικό ελαφρώς γλυκό και δροσιστικό με λίγο αλκοόλ. Cognac οπως λεει και στο όνομα; Ίσως αλλά όχι απο τα καλά.
3/10
Babas Bounty (Natura by Hexocell)
Πολύ έντονη ώριμη μπανάνα με υποψία καρύδας στο τελείωμα. Γλυκό. Πιθανόν να αρέσει πολύ σε όσους αρέσει η μπανάνα.
6/10
Project Entropy (Hexocell)
Πολύπλοκο υγρό. Στην εισπνοή κυρίαρχο το μήλο, μετά κανέλα, καρύδι(!), αλκοόλ (κονιάκ;), καραμέλα. Γλυκό και έντονο για εμένα. Δεν ειναι άσχημο αλλά μάλλον δεν είναι και για ολοήμερο.
6/10
Μην ξεχνάμε ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις γεύσεις και καμιά φορά τα σκουπίδια του ενός, είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου.