vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

586 επισκέπτες, 4 χρήστες
Tem, sentinelba, Doubt, ZoeM

Δεν πρέπει να πυρώνουμε ούτε μια φορά το coil όταν το περνάμε στον επισκευάσιμο;

Αποσυνδεδεμένος Giorgos F

• 1241
  • Φύλο: Άντρας
Εγώ θα έλεγα να ανοίγαμε με την ευκαιρία (αν δεν υπάρχει ήδη), κι ένα νήμα με τίτλο: ΥΓΡΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ

Αποσυνδεδεμένος slammer

• 1837
  • Dripάρω....
Δεν νομίζω ότι είναι κατάλοιπα με την ακριβή έννοια του όρου... απλά άλλα υγρα μολις ζεσταθούν μαυρίζουν και άλλα όχι....
Ο χρωματισμός αυτός φαίνεται πάνω στο coil ως μαυρίλα-μπίχλα-κατάλοιπο-κλπ

Αποσυνδεδεμένος Tolis RBA

• **
  • 243
Από όταν πήρα TC mod και δεν κανω dry burn παίρνω μια ελαφριά μεταλλική γεύση ακόμα και αν καθαρίσω με οινόπνευμα το σύρμα, περισσότερη γεύση νομίζω έχει όταν μείνει πολλές ώρες το ίδιο υγρό στο τανκάκι, το έχει παρατηρήσει άλλος αυτό με Ni200?

Εχτές δοκίμασα ένα ημιτασιόν dry burn σε καινούργια αντίσταση βάζοντας το DNA 40 στους 300 C και κρατούσα πατημένο το κουμπί αρκετά λεπτά, ίσα που άλλαξε λίγο το χρώμα στην αντίσταση, και μετά ξέπλυνα με νερό.
Ακόμα δεν έχω πάρει μεταλλική γεύση.

Τείνω να πιστέψω το αντίθετο από τον Δρ. Φαρσαλινό, ότι δεν πειράζει το Dry burn και ότι η ελαφριά χρήση του καίει τα βιομηχανικά κατάλοιπα  καθώς και ότι η οξείδωση δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα που εμποδίζει την περεταίρω διάβρωση του σύρματος.

Μας άναψε φωτιές ο δρ. Φαρσαλινός και ο καθένας βγάζει τις δικές του θεωρίες ώσπου να γίνουν μελέτες, ελπίζω να βάλει γρήγορα τέλος σε αυτήν την κατάσταση :(

Αποσυνδεδεμένος D KAPNAS

• **
  • 255
Φοβήθηκα, απόρησα, Πονεσα, έκλαψα, :confused1: δοκίμασα κάμποσες φορες χωρις κάψιμο με διάφορα στησίματα, δεν εχω την οποια σιγουριά στο στήσιμο όμως κ.α. -  και ξαναγύρισα στα παλιά όπως και άλλοι πολλοί φαντάζομαι.
3 χρόνια το καιω, τώρα θα με πειράξει? Μεχρι νεωτέρας :eyesplash:

Προσωπικά το α ντιλαμβάνομαι όπως έχω αντιληφθεί και το θέμα με το διακετύλιο και προπιονύλιο σε κάποια υγρά, ειναι επικίνδυνα σίγουρα,  αλλά απο κάποιο σημείο/ποσότητα και μετά και βέβαια στη περίπτωση του σύρματος , χωρίς ειδική -στο e-cig μελέτη.

Αποσυνδεδεμένος Zarathustra

• 638
Δεν πρέπει να κοκινίζει το coil μεν, αλλά μπορούμε να κάνουμε dry burn και σε μικρότερες θερμοκρασίες δε.
Και με TC αλλά και με μηχανικά/VV/VW. Με επαναληπτικά πατήματα του fire button + σε TC ρυθμίζουμε τον κόφτη στο ανάλογο όριο.

Σε περίπτωση μηχανικού πατάμε τόσο όσο να μην κοκκινίσει το coil, παρατηρώντας τη σταδιακή σταχτοποίηση των καταλοίπων μας.

Σε TC ρυθμίζουμε τον κόφτη μας σε θερμοκρασία τέτοια που να μην κοκκινίζει το coil (αυτή η παράμετρος αλλάζει ανάλογα με τη διατομή και το είδος του σύρματος φυσικά*, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον καθέναν μας να βρει τα δικά του νούμερα).

Με λίγο πειραματισμό σε λίγο καιρό δεν νομίζω ότι το dry burn θα είναι θέμα.

Διαφορετικά, μετά απο μερικά στησίματα που θα πρoσθέσουν εμπειρία, το να φτιάξει κανείς ένα νέο coil εν τέλει, είναι μια υποθεση 3 λεπτών.

Είμαι και εγώ σε πειραματικό αρχικό στάδιο όσον αφορά στο TC και τις ιδιότητες των συρμάτων + όσον αφορά το dry burn, ίδωμεν …  ;D

* [EDIT] Στη δική μου περίπτωση, με χρήση 0.32 Νι200 (Fabvape, και το αναφέρω διότι οι αποκλίσεις απο κράμα σε κράμα/από παργωγό σε παραγωγό ίσως να είναι μεγάλες, + από ότι είδα παίζουν διάφορα σύρματα  :dontknow: ), έβαλα τον κόφτη στους 300C και το σύρμα κοκίνησε εντελώς  :thumpdown: , οπότε το άλλαξα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με τον κόφτη στους 220-230 ...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 23, 2015, 15:59 από Zarathustra »

Αποσυνδεδεμένος Kikas

• 1037
  • Έχω ξεφύγει λέμε..!
Και γω παίρνω μεταλλική γεύση σε kanthal καλώδιο χωρίς dry burn. Δοκίμασα να καθαρίσω πριν το στρίψιμο το καλώδιο με οινόπνευμα αλλά πάλι το ίδιο. Με dry burn όλα καλά σε γεύση...

Αποσυνδεδεμένος makis206

• 3524
Βάλτε έναν ακόμα μέσα σε αυτούς που αντιλαμβάνονται έστω και αμυδρά το μέταλλο μέσα στον ατμό τους, πάντα σε kanthal και χωρίς dry burn απ'τη μέρα που ανακοίνωσε ο γιατρός.. κατά τ'άλλα στήνω μια χαρά και χωρίς τα προβλήματα περί "ελέγχου της αντίστασης" που φοβόμουν στην αρχή, μέχρι και το dry burn το ξεπέρασα εύκολα φτιάχνοντας νέο coil ανά δυο τρεις μέρες. Όμως το μέταλλο είναι πάντα εκεί, έστω και λίγο..

Εγώ δεν παίρνω καθόλου μέταλλο από τα σύρματα και έχω και καλύτερη γεύση, γιατί μετά από κάθε dry burn που έκανα στο παρελθόν το αποτέλεσμα ως προς τη γεύση ήταν πολύ χειρότερο.
Ούτε microcoil ούτε dryburn λοιπόν για μένα  από τότε που άνοιξε αυτό το νήμα...
(Χρησιμοποιώ Kanthal από Replace Smoke και Atmistique)

Αποσυνδεδεμένος johnnypatras

• **
  • 215
Zarathustra, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα έπρεπε να πυρώνει στους 300C....μιλάμε για πάνω από
600C για να γίνει αυτό, ίσως και παραπάνω...

Τσέκαρε τη συνδεσιμότητα των πόλων σου και της αντίστασής σου, δεν δικαιολογείται τέτοια απόκλιση
από ελαφρώς διαφορετικό κράμα μόνο. ;)

Αποσυνδεδεμένος Zarathustra

• 638
Ευχαριστώ φίλε, θα το τσεκάρω ..

EDIT: Αν και έχω σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον η συνδεσιμότητα μου δεν είναι σωστή.

Ήδη πάντως, μετά από μερικά στησίματα coils, σε Εβίβα και Erl, όπου συγκρίνοντας με τα προγηγούμενα στησίματα και τις τιμές που παίρνω ίδιες κατ'επανάληψιν, βλέπω μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των 2 ατμοποιητών που τις αποδίδω στο κεραμικό .. μάλλον.  :idiot1:

.. δε λέω τίποτε άλλο, έχω μελέτη απο ότι φαίνεται ...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 23, 2015, 19:55 από Zarathustra »

Αποσυνδεδεμένος iPant

• **
  • 439
Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από coils σε μεγέθυνση πριν και μετά από dry burn: https://www.e-cigarette-forum.com/forum/threads/coil-under-electron-microscope.681585/

Αποσυνδεδεμένος vpk

• *
  • 29
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι εικόνες (και οι του μικροσκοπίου και οι XRD)!!!
Επιστημονικά, αποτελούν ένδειξη/απόδειξη ότι απαιτείται περαιτέρω (και πολλή) έγκυρη και αξιόπιστη επιστημονική έρευνα.
Σε μια πρώτη, απλοϊκή "ανάγνωση", αν και το σύρμα δεν είναι το ίδιο στις δυο πρώτες εικόνες (αν και είναι από το ίδιο υλικό), φαίνεται ότι το dry burning ΔΕΝ καθαρίζει πλήρως την επιφάνεια του μεταλλικού σύρματος, συνεπώς φαίνεται να είναι ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ (αν θεωρηθεί ότι οι επιστρώσεις στην επιφάνεια είναι επικίνδυνες και δυσλειτουργικές) Η ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΗΝΙΩΝ.

Αποσυνδεδεμένος GiorgosRab

• 713
  • Ἓν οἶδα ὅτι ουδὲν οἶδα
 Ακριβώς, με το dry burn τα υπολειματα που καίγονται δημιουργουν κάποια στρώματα απο οξειδια και αλατα τα οποια "κολλανε" πάνω στο σύρμα καμμένα..  :thumpdown:

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
Εγώ πάντως το ομολογώ, μετά από αποχή 2 μηνών, "ξανακύλησα" :-[
Όχι στο dry burn, όταν αλλάζω βαμβάκι αλλάζω και σύρμα μαζί αλλά το kanthal όμως, πριν το στρίψω, το πυρώνω κανονικά!
Το ξαναδοκίμασα για αλλαγή μετά από καιρό και το spaced coil μου κάθισε καλύτερα πυρωμένο και ξανακόλλησα :-\

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360077 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1010 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114304 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450412 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110791 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375047 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328345 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1081 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6447 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15309 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29372 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99966 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F