Ενα λίγο γενικό ποστ για τις ως τώρα δοκιμές, εχω φτιάξει After Work, Dominion, Cotsolate, StarKiss και ακολουθει το gelato straw.
Βασικά τα ατμίζω σε cloud, τηλέμαχο και ubertoot, σε αντιστάσεις κοντα στο 1Ω, αυτό που με ξετρέλανε είναι το Dominion,
η σοκολάτα είναι πάρα πολύ καλή επίσης αλλά με την αντίσταση να κρατάει δύο-τρια τανκακια λόγω του κακάο δεν μπορώ να πω ότι την κάνω τακτικά, αυτό είναι γενικό πρόβλημα με τις σοκολάτες οπότε ήξερα που έμπλεκα ούτως η άλλως,
το After work είναι αρκετά καλό και εύκολο για καθημερινό υγρό με μόνο θέμα ότι αν μείνει πάνω απο δύο μήνες γίνετε πάρα πολύ έντονη η καραμέλα βουτύρου λόγω του RY,
το StarKiss μου έχει αφήσει ανάμικτα συναισθήματα, γενικά μου αρέσει αλλά νομίζω ότι με χαλάει ο συνδιασμός του ροδάκινου με το αχλάδι γιατί και τα δύο είναι πολύ γλυκά στο τέλος και κάπου χάνω τις κρέμες, δεν έχω κατασταλάξει πλήρως ακόμα για αυτό, αλλά σίγουρα είναι μια εξαιρετική βάση για να κάνω μερικές δοκιμές.
Καταρχήν να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για το ότι έχεις μοιραστεί τον κόπο σου και το κυριότερο το χρόνο σου μαζί μας και μας έχεις δώσει κάποιες εξαιρετικές συνταγές και μια πολυ καλη βασή για την κατασκευή τους (Separate Steeping)
Μερικές ιδεές τώρα,
στο dominion προσπαθώ να αλλάξω το Dulche με άλλο βουτηρωμένο γάλα, είναι ακόμα σε φάση δοκιμών αλλά η προσπάθεια θα περιστραφεί γύρω απο cream fresh - vienna cream FA, τώρα είναι σε φάση ωρίμανσης το υγρό οπότε δεν ξέρω ακόμα πως θα πάει, δεν θέλω να αλλάξω την τελική γεύση απλά να βγάλω την γεύση που έχει ακετόνες.
Στο starkiss, θα προσπαθήσω να βγάλω λίγο ποιο πολύ την βανίλια κρέμα, τονίζωντας στην διαδικασία λίγο παραπάνω το μπισκότο και θα αλλάξω τα φρούτα με κάτι που δεν εχω αποφασίσει ακόμα αλλά σίγουρα το ένα απο τα δύο (το γλυκό ) θα είναι μπανάνα το όξινο ίσως είναι το dragonfruit θα δω.
Η αλλαγή στις κρέμες θα είναι το dx bavarian cream στο 1% και αντι για vanilla custard v2, vanilla swirl στο 2%( απο εδώ θα ανέβει λίγο και το μπισκότο της γεύσης πιστεύω).
Αν έχεις κάποια προσθήκη - αλλαγη - σκέψη για τις παρακάτω συνταγές είναι ευπρόσδεκτη.
Δύο μίξεις διαφορετικών συνταγών που έχω βρεί Online που πλησιάζουν το milkman OHW, δοκιμασμένες και οι δύο απο μένα, είναι πολύ αποδεκτές για άτμισμα , το κατα πόσο πάνε προς το γνήσιο τώρα είναι άλλο θέμα, πιστεύω πάντως ότι πλησιάζουν.
Τις γράφω και τις δύο γιατί κάνουν διαφορετική προσέγγηση και γιατί και οι δύο είναι μια χαρά για καθημερινό άτμισμα αν αντικατασταθούν οι γεύσεις που έχουν διακετύλιο ειδικά στη version 4. Τα ποσοστα έχουν κρατηθεί στο μικρότερο δυνατό επίπεδο και η ομαδοποιήση έχει βγεί πάνω σε αυτά που έχω καταλάβει απο αυτά που μας έχεις πεί και έχω δοκιμάσει η ωρίμανση βγαίνει βάση των γενικών κατηγοριών με τις γεύσεις που έχουν βουτηρικο οξύ να θέλουν πάνω απο δύο βδομάδες σίγουρα.
Milkman V3
1% Dulce de Leche (TPA)
2% DX Sweet Cream (TPA)
3% Strawberry (Ripe) (TPA)
2% Sweet Strawberry (CAP)
0.5% Sweetener (Sucralose) (TPA)
2.5% Vanilla Custard v2 (CAP)
2% Vanilla Swirl (TPA)
Flavor total: 13%
team 1
vanilla custard + dulce + sweetener 10ml 7days
team 2
strawberry ripe + sweet strawberry + vanilla swirl + dx sweet cream 10ml 6days
Milkman V4
2% (TPA) Berry Cereal
1% Acetyl Pyrazine 5%
2% Bavarian Cream (TPA)
2% Cookie (FA)
2% DX Hazelnut (TPA)
3% Meringue (FA)
3% Strawberry (Ripe) (TPA)
2% Sweet Cream (TPA)
3.5% Vanilla Custard v1 (CAP)
Flavor total: 20.5%
Ομάδες
1. meringue + cookie + acetyl pyrazine 6 μέρες
2. strawberry+berry cereal + sweet - 4μέρες
3 Bavarian+vanilla custard+hazelnut - 7 μέρες
* Ξαναδιάβασα την περιγραφή σου στο Starkiss μόλις τώρα και συνιδητοποιώ ότι αυτά που γράφεις ισχύουν και σε αυτό που δοκιμάζω αλλά το πρόβλημα μου μάλλον ήταν ότι δεν το εχω δοκιμάσει στον cloud αλλά μόνο στον Ubertoot, ο οποιός γενικά ανοίγει τις επιμέρους γεύσεις σαν βεντάλια αντίθετα απο τον cloud που τις μαζεύει, οι αναλογίες είναι αρκετά χαμηλές και το αποτέλεσμα είναι μάλλον υποτονικό σε αυτό τον ατμοποιητή τελικά, αυτό που χάνετε είναι η ψημένη κρούστα. Θα το δοκιμάσω και αλλού πάντως οπως και να εχει γιατί είναι όντως ενδιαφέρον υγρό ακόμα και για τον Ubertoot.