Το μεγάλο πλεονέκτημα του καηφουν (λαιτ και 3,1 - για τον 4 δεν εχω γνωμη, εχω δλδ αλλά δεν ειναι του παροντος) και η "καινοτομία" του, ηταν οτι βασιστηκε καθαρα στην αρχη της υποπιεσης, αφηνοντας εξω τα "πόσο ανοιγω-κλεινω την καμπανα, γεμίζω λίγο-πολύ-καθόλου τα αυλακια με φυτιλι-βαμβακι κλπ" και με την προσθηκη του δευτερου υπερυψωμενου ντεκ, εδωσε εναν ατμοποιητή που αν το φυτιλι-βαμβακι ακουμπουσε ικανοποιητικα στο κατω μερος του ντεκ, δούλευε αξιοπρεπέστατα για πολλούς, πάρα πολλούς, απ την αρχη, χωρις να πλημμυριζει γιατι το υγρο ηταν παντα εκει, στην ποσοτητα που επρεπε.
Διαφωνώ με τον καπου παραπανω συνατμιστη οτι η επιτυχια του αρχισε με τα μικροκοιλ-βαμβακια. Απ την αρχη παρακολουθωντας και ξενα φορα και επι εποχης φυτιλιου, η αποδοχή ηταν ενθουσιωδης.
Ειναι ενας ατμοποιητης "παντος καιρου", που συνδυαζει ανω της αξιοπρεπους αποδοση γευσης (ναι, με ντριπερς ή κεραμικα ισως παρεις την ιδια γευση καλυτερα), ανω του αξιοπρεπους ντουμανι (ναι, με εξη κιλοβατωρες και ενα χιλιοστο του ωμ θα παρεις περισσοτερο, ο καηφουν δεν ειναι φτιαγμενος για τοσο ακραιες καταστασεις), κι αυτα με μια ευκολια στησιματος που συγχωρει παρα πολλά λαθη αρχαριων ή ... τεμπέληδων!
Με λίγα λογια, καλύπτει τεράστιο ευρος ατμιστων που θελουν καλή αποδοση, αυτονομια, κι αυτα απροβληματιστα. Ακόμα και πιο "ψαγμενοι" ατμιστες που ενδεχομενως παιρνουν καλυτερα αποτελεσματα για τα γουστα τους (ειτε ειναι γευση, ειτε ντουμανια, ειτε χτυπηματα) απο αλλους ατμοποιητες, απέκτησαν και εναν για την δουλιά, για τη βολτα, για οτιδηποτε εκτακτο.
Ο καηφουν εναντιον των αλλων λοιπον, εχει την εννοια του "στηνω (ευκολα), γεμιζω (πολύ), ατμιζω (καλά)", χωρις πολλά πολλά, και χωρις προβληματα, πραγμα που θελει και στο οποίο αρκειται πολυ περισσοτερος κοσμος απο οτι νομιζουμε.
Σημειωση 1: Εχω δει πολλους ατμοποιητες να αναφερονται ως "καηφουνοειδεις" ενω δεν ειναι. Ολοι αυτοι που απαιτουν ρυθμισμα καμπανας και/ή γεμισμα αυλακιου - φραξιμο απο το φυτιλι-βαμβακι για να "αφηνουν" οσο υγρο πρεπει να περναει, αν τους ξεφραξεις, πλημμυριζουν. Η υποπίεση που λεγαμε - αυτή κανει τη διαφορά.
(Αυτό δεν σημαίνει επουδενι οτι αν μαθεις να στηνεις τετοιους ατμοποιητες δεν θα δουλευουν αψογα, κι ενδεχομενως καλυτερα αναλογα τις απαιτησεις του ιδιοκτήτη). Γι αυτους δε που οντως βασιζονται στην ιδια αρχη, (εξπρομαηζερ, νομιζω λεμο? δεν εχω συγκρατησει, κλπ) καλως ηρθαν, γιατι προσφερουν κατι πιο φθηνο, χωρις να ειναι κλωνοι (με τα γνωστα μειονεκτηματα "δεν ξερω τι θα μουρθει").
Σημείωση 2: Αφου πω στον συντροφο Vamire πως κι εγω δεν εχω κανενα προβλημα τροφοδοσιας με πολυ καιρο τωρα χρηση umami vg (και με αραιωμενη συνδεσμου πιο πηχτη ομως απο την umami), να επισημανω οτι μερικες φορες (εκτος απο αστοχια υλικου, πχ πιο κλειστες τρυπες σε ενα κομματι ή ακραιες καταστασεις όπως ατμισμα πχ στα 5 βατ, που νομιζω οτι η πειρα του vamire δεν συναδει με τετοια "λαθη"), εχουμε και μερικες φορές ανεξήγητα φαινομενα, οπως εχω κι εγω, με δυο (οχι εναν) πρωτοτυπους λαιτ, που μου κανουν χοτ σποτ στο παντα ιδιο ποδαρακι του θετικου, με οτι συρμα κι αν βαλω, ενω με τα ιδια συρματα δεν εχω τετοιο θεμα σε ντριπερς, κεφαλές προτανκ και αλλους ατμοποιητες. Μην το συζητησουμε εδω, θα ανοιξω αλλο θεμα (οταν ξε-βαρεθω, και σκεφτω τον τιτλο του) και θα τον προσκαλεσω να συμμετεχει κι αυτος με το δικο του "ανεξηγητο".