Είμαι κάτοχος του CALIX V1 και V2 από την εμφάνιση τους και θέλω να αναφέρω την άποψη μου. Δεν σημαίνει ότι είναι σωστή ή λάθος, απλά μόνο περιγράφει την σχέση μου με τον ατμοποιητή όσο τον κατέχω. Όπως και ο Leo κατά το ταξίδι μου στο άτμιστικό παρόν και παρελθόν μου, κατέληξα να γίνω κυνηγός της γεύσης, κάτι που με βοήθησε να μείνω μακριά από το παλιοτσίγαρο. Σ'αυτό το κυνήγι εγινα κάτοχος πολλών ατμοποιητών δικών του ή άλλων κατασκευαστών που αποδίδουν καλή γεύση και έτσι έφτασα και στον CALIX. Από την αρχή 'εγινε ο αγαπημένος μου ατμοποιητής. Ο Leo είναι ένας φανατικός χομπίστας ατμιστής που έκανε το χόμπι του επάγγελμα. Τα προϊόντα του μπορεί να είναι πηγή εσόδων από την μία, απ'την άλλη όμως φέρουν το συναίσθημα του χομπίστα ατμιστή και το πως θα ήθελε να είναι ένα προϊόν που θα αγόραζε ο ίδιος σαν ατμιστής.(Αυτό έχω συμπεράνει από τον τρόπο που μιλάει για τα προϊόντα του, είτε σε ζωντανές συζητήσεις,είτε από τα video στο web). Δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι πάντα το καλύτερο ή ο΄τι δεν επιδέχεται βελτίωση, αλλά η όλη προσπάθεια χαρακτηρίζεται από αυτό το συναίσθημα. Έτσι γεννήθηκε η V1 version. Η V2 ήρθε πιστεύω, σαν πίεση της αγοράς να διορθώσει το πρόβλημα με τις αναφορές για υγρά στον πόλο. Είμαι σίγουρος ότι από την αρχή είχε και τις δύο επιλογές, όμως το συναίσθημα του χρήστη και του κυνηγιού της γεύσης τον οδήγησε στην V1 εκδοχή. (έχει μια θεωρία για τον αέρα όταν έρχεται ευθεία κάτω από την αντίσταση σε σχέση με την γεύση).
Αυτό λοιπόν που έχω καταλάβει και εγώ μετά από χρήση και των δύο είναι ότι η V1 έχει λίγο καλύτερη γεύση από την V2, ακόμη και ρυθμίζοντας την βίδα σχεδόν κλειστή. Αν όμως σε ενδιαφέρει η μεγαλύτερη παραγωγή ατμού με καλή πάλι γεύση, τότε η V2 είναι η ιδανική επιλογή. Τώρα γιατί πήρα και την V2 αφού ήμουν ικανοποιημένος με την V1??? Γιατί είχα και εγώ υγρασία στον πόλο, μετά από πολύωρη χρήση άσχετα με το στήσιμο. Γι'αυτό και δεν τον έβαζα σε ηλεκτονικό μοντάκι παρά μόνο σε μηχανικό που έχει καλή μόνωση του πόλου και δεν περνά υγρό προς την μπαταρία. Περιοδικά μια δυο φορές τη μέρα σκούπιζα τον πόλο και φυσούσα ανάποδα τον ατμοποιητή για να καθαρίσει το κανάλι του αέρα από την υγρασία. Σώθηκα με την V2? Όχι.. Το ίδιο συμβαίνει, όμως το υγρό δεν πάει στον πόλο και μπορώ να τον έχω σε μοντάκι χωρίς το φόβο να βραχεί η πλακέτα κάτω (κατέστρεψα ένα έτσι). Μετά από ψάξιμο και δοκιμές κατέληξα ότι περισσότερο φταίει ο τρόπος που ατμίζω και όχι τόσο ο ατμοποιητής. Κατά την διάρκεια της εισπνοής και κυρίως στο τέλος της, κάνω μια πολύ μικρή κοφτή εκπνοή με αποτέλεσμα να εξέρχεται από την τρύπα του αέρα ατμός. Έτσι καπνιζα όπως και πολλοί άλλοι αν θυμάστε. Αυτός λοιπόν ο ατμός σταδιακά κρυώνει με την επαφή του με το μέταλλο και υγροποιείται. (Θα έχετε ακούσει να λένε ότι καλό είναι να αφήνουμε το κουμπί του ρέυματος πριν το τέλος της εισπνοής, έτσι δεν μένει ατμός στο θάλαμο ατμοποίησης με το τέλος της). Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που κάνουν πνευμονικές δεν έχουν πρόβλημα. Εγώ όμως ατμίζω με τον τρόπο που κάπνιζα οπότε...! Παρατήρησα ότι μου συμβαίνει και σε άλλους ατμοποιητές, όμως στον CALIX είναι λίγο πιο έντονο.
Παρ όλα αυτά δεν σκέφτηκα ποτέ ότι έκανα λάθος αγορά και τον χρησιμοποιώ καθημερινά, ιδίως με κάποια υγρά (κάποια υγρά ταιριάζουν καλύτερα με συγκεκριμένο ατμοποιητή). Υπερτροφοδοσία, καμένο, ή τρέξιμο υγρών, διαρροή δεν είχα ποτέ παρά μόνο από δικό μου λάθος. Θεωρώ ότι όσοι κυνηγάνε την γεύση και θέλουν έναν ποιοτικό ατμοποιητή με ρύθμιση υγρών ,αέρα, εύκολο γέμισμα από πάνω, δυνατότητες παιχνιδιού στα στησίματα, πρέπει να τον έχουν. Για μένα και να βγεί κάτι άλλο καλύτερο με τον καιρό και τον ξεπεράσω, έχει κερδίσει την συλεκτική του θέση δίπλα στην ΣΟΦΙΑ και τον THE DRIPPER για πάντα.
Συγνώμη για το σεντόνι, δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή άδικο απλά περιγράφω την σχέση μου μαζί του. Αν βοήθησα κάποιον σε κάτι ακόμα καλύτερα.
Ευχαριστώ.
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Να προσθέσω και μια πατέντα που εφάρμοσα για την μη συμβατή με την ποιότητα του ατμοποιητή, βίδα ρύθμιση εισαγωγής του αέρα. Βρήκα ένα λαστιχένιο δαχτυλίδι, από τον ijust2 της Eleaf νομίζω, με τρύπες για ρύθμιση του αέρα. Το φόρεσα στην βάση πάνω από την τρύπα του αέρα. Ξεβίδωσα την βίδα του αέρα και ρυθμίζω την εισαγωγή γυρίζοντας το δαχτυλίδι. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερη γέυση και ρύθμιση αέρα χωρίς κλειδί στιγμιαία. Αισθητικά μπορεί να μην είναι το καλύτερο αλλά η ρύθμιση του αέρα έγινε πιο ακριβής και εύκολη.
Έχει 4 "πατούρες" από μέσα τις οποίες τις έφαγα με φαλτσέτα για να γίνει επίπεδο.