Κρυφογελάω λίγο όταν ακούω πανηγυρισμούς για παραλαβές v4, διαφόρων κατασκευαστών. Και κρυφογελάω επίσης για διθυράμβους του 3ημέρου περί απροβλημάτιστης λειτουργίας κλπ κλπ. Απο σήμερα δεν θα ξανακρυφογελάσω, δεν είναι τίμιο. Μάλλον θα συνεχίζω να προβληματίζομαι, και θα συνεχίσω να αναζητώ τον νέο ατμοποιητή που θα κερδίσει πόντους έναντι του KFL+ ή του ντρίπερ που χρησιμοποιώ. Γιατί φίλοι και φίλες, ο Kayfun-4, δεν το χει όλο το πακέτο. Ποιητικά και με την εμπνευση που δίνει το βελούδο της γεύσης του, μπορούμε να πουμε πολλά για να τον υπερασπιστούμε. Αλλά εντέλη, γιατί να το κάνουμε αυτό? Δυστυχώς κατασκευαστικά ο ατμοποιητής δεν πέτυχε να μας πάει στο μέλλον. Κάτι απο παρελθόν, και λίγο απο παρόν. Ποιό οring, ποιό νήμα, ποιό περίτεχνο στήσιμο, ποιο ανοιξεκλεισε τα υγρά κλπ κλπ. Πάντα μουσκεύει το τσαντάκι. Και όταν έχω υγρασία απο έναν ντρίπερ, ξερω τουλάχιστον οτι έτσι ειναι φτιαγμένος κατασκευαστικά και δεν τον πρόσεξα εγώ. Ε λοιπον στον Kayfun-4 πλέον, δεν του το συγχωρώ. Απο σήμερα τον υποβαθμίζω με μια πιστοληπτική μονάδα, και ξέρω πως πολλοί το έχουν κάνει ήδη και το σιγολένε, ή θέλουν να το φωνάξουν, αλλά το trend δεν τους αφήνει.
Καλοπροαίρετα παντα φιλε μου , η γνωμη μου ειναι οτι ο Κ4 ειναι η πιο σοβαρη εξελιξη του Bulli smoker A2 και αργοτερα του Spheroid/Aiolos. Aυτο το συστημα των δυο βιδων που πιανουν την αντ/ση (A2) και υπαρχει εισαγωγη αερα απο κατω (Spheroid/Aiolos) υπαρχει απο παλια , αλλα στον Kayfun μπορει καποιος να πει οτι εχουμε και το καλυτερο αποτελεσμα σε οτι αφορα την τροφοδοσια.
Στον Κ4 προσωπικα βλεπω μια πολυ καλη ιδεα , τετοια που να επιτρεπει να εχεις ολοκληρωτικά τον πληρη ελεγχο της τροφοδοσιας και να μην εχεις προβλημα με υπερ/υποτροφοδοσια.
Θα πρεπει φυσικα να ξερεις πως να στησεις τον ατμ/τη.
Δεν χρειαζεται να κανεις τρελα στησιματα , ουτε να προσπαθεις να καλυψεις τιποτα. Ολα ειναι θεμα στησιματος και τιποτε αλλο.
Τα περιτεχνα στησιματα (ετσι πληροφοριακα ) να ξερεις οτι τα εκανα σε αλλους και οχι στον δικο μου ατμ/τη. Εγω ενα στησιμο εκανα απο τη στιγμη που τον αγορασα. Δυο αντ/σεις με 25αρι συρμα παραλληλα.
Σε φιλους που θελουν και καλυτερη γευση , εκανα στησιμο φωλια.
Δεν εχει κανεις διαρροες , δεν εχει αντικατασταθει κανενα O-ring και ολοι τους δουλευουν απλα ετσι οπως πρεπει να δουλευουν.
Δεν ειναι ο ατμ/της που θα τον αγορασεις , θα του βαλεις μια αντ/ση και θα ατμισεις . Αυτο το κανεις μονο στους εργ/κους με τις ανταλλακτικες κεφαλες.
Ολοι οι επισ/μοι θα πρεπει πρωτα να τους μαθεις και υστερα να εχεις γνωμη. Θα πρεπει ομως και να ξερεις και να τους στηνεις. Ολοι εχουν τα δικα τους κολπα , υπερ και κατα.
Αν σου αρεσει , πας παρακατω. Αν δεν σου αρεσει , απλα κοιτας κατι αλλο , λες τη γνωμη σου , αλλα ........ δεν ακυρωνεις κανενα φιλε μου.
Ολοι μας εχουμε τις δικες μας εμπειριες και μ' αυτες πορευομαστε. Αν οι δικιες σου ειναι αρνητικες , καλα κανεις και κοιτας για κατι αλλο.
Αν εγω τα βρηκα με τον ατμ/τη αυτο , γιατι να μη πω τη γνωμη μου ;;; Οποια κι αν ειναι αυτη. Δικαιωμα μου ειναι να γραψω και το οτι ειναι καλος ή κακος βαση της εμπειριας που εχω ή βαση του δικου μου γουστου.
Δεν τα γραφω με υφος αυτα που γραφω. Απλα ο καθενας εχει τη γνωμη του και πιστευω οτι ο Κ4 ειναι ενας απο τους πολυ καλους ατμ/τες.