Καλησπέρα και από εμένα, προσπαθώ να γράψω κι εγώ ένα post ακόμα και παράλληλα να συστηθώ. Είμαι σχετικά νέος ατμιστής... εδώ και ένα μήνα περίπου...κι έχω καταφέρει να μην κάνω ούτε τζούρα κ.τ.
Ατμίζω με iMist έπειτα από οδηγίες συν-forume-ίτη και μπορώ να πω είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Στην πορεία από όταν ξεκίνησα προσπαθώ και νομίζω έχω βάλει στην παρέα κι ακόμα έναν πρώην καπνιστή ...για να γίνει ατμιστής.
Έως τώρα έχω δοκιμάσει διάφορα υγρά, άλλα DYI, άλλα έτοιμα και νομίζω ότι το αγαπημένο μου σε γεύση και όλα είναι το Zerobacco Balanced - Cowboy 12mg.
Έως τώρα έχω δοκιμάσει :
- Zerobacco : 6mg - Balanced: δεν καταλάβαινα τίποτα και το άφησα στην άκρη
- Zerobacco: 12mg - Balanced: το βρήκα εξαιρετικό
- Zerobacco: 18mg - Balanced: το βρήκα βαρύ
- Decadence: 8mg - PG : δυστυχώς θέλω να το πετάξω...με έπιασε βήχας από την πρώτη μέρα ...και δεν ξέρω γιατί ...κρίμα όμως γιατί η γεύση του ήταν ότι καλύτερο είχα δοκιμάσει !
- Halo - Tribeca: εξαιρετικό ...αλλά ήταν δείγμα από φίλο και δεν έχω πάρει ακόμα άλλο !
- έχω δοκιμάσει και διάφορες άλλες γεύσεις από μίξεις κτλ ...που έχουν ...πλάκα !!!!!
Μετά από όλα αυτά πάντως έχω καταλήξει στον Balanced 12mg Cowboy της zerobacco....
Τα θέματα που αντιμετωπίζω/ούμε είναι τα εξής:
1) Καταρχήν για να βρω άκρη με τους ατμοποιητές, γεύσεις και tricks/tips μέσα από το forum ...είναι λίγο δύσκολο...! Θα πρότεινα να φτιαχτει ένας πλήρης οδηγός με συγκεκριμενες οδηγίες κατευθύνσης συμβουλές κτλ για τους νέους
(πχ. Ατμοποιητές : Κατηγορίες...είδη....+ - κτλ, Υγρά : τι είναι το PG τι είναι το VG όλα...Προβλήματα : τι προβλήματα μπορείτε να αντιμετωπίσετε και πως πχ. κάψιμο... καθαρισμός ανά μάρκα η.τ. κτλ κτλ
Το ξέρω ότι όλες οι πληροφορίες αυτές υπάρχουν στο site απλά δεν υπάρχουν μαζεμένες σε ένα sticky post ...ή τουλάχιστον ο γκαβός δεν της είδα !
2) τα μαγαζιά τα οποία πουλάνε τα η.τ. και τα ατμικά θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο κοντά και εξυπηρετικοί με τους νέους ατμιστές..... συμβουλές, φιλικοί κτλ .... είναι οι μόνοι "γνώστες" εκείνη την ώρα μπροστά σου και οι μόνοι που θα μπορέσουν να σε κρατήσουν... ! Ούτε με νοιάζει αν έχεις νεύρα ..ούτε άμα ...ΣΕ ΞΥΠΝΗΣΑ μέσα στο μαγαζί (παιδιά μου έτυχε στα ΒΠ !!!) anyways !!!!!!! Σαν μαγαζί δεν σε κρίνω ..γιατί αν έχεις αυτά που θέλω θα τα πάρω ...αλλά δεν θα έρθω από κοντά να σε δω και να σου μιλήσω ...θα μπω στο site θα τα παραγγείλω και γειά σου ! Από την στιγμή που έρχομαι στο μαγαζί μία διαφορετική επαφή είναι διαφορετική ...άμα είναι να σε ρωτάω εγώ τι αυτό τι ακείνο και πως το άλλο και αν αυτό ...ενώ υπάρχουν άλλοι 4 στην ουρά ...θα μπω στο site θα τα βρω μόνος μου και θα είμαι και ήσυχος ! ΣΟΡΡΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΩ ...
3) λοιπόν τώρα το κανονικό πρόβλημα που έχω! Έχω παρατηρήσει ότι με την χρήση ορισμένων υγρών έχω τρομερή διαρροή υγρού τόσο στο στόμα όσο και στο πιπέτο. Πως γίνεται αυτό
?Τι θα μπορούσε να φταίει ?δεν είναι ο καθαρισμός παιδιά γιατί το έχω πάθει το έχω καθαρίσει ...βάζω το ίδιο υγρό ...διαρροή...ξανακαθαρίζω...ίδιο υγρό διαρροή ...είμαι έτοιμος να το πετάξω από το μπαλκόνι και να καρφωθεί στην απέναντη πολυκατοικία ....αλλάζω υγρό ...ΤΟΥΜΠΑΝΟ ! όλα καλά όλα ΣΟΥΠΕΡ ! Υπάρχουν υγρά για συγκεκριμένους ατμοποιητές? Υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές πυκνότητας υγρού? και πως μπορώ να το ξέρω πριν τα αγοράσω? Μήπως φταίνε τα πιπέτα ? Έχει κανείς καμία ιδέα ?
Αυτά σε γενικές γραμμές ...ευχαριστώ για την βοήθεια και την υπομονή και σορρυ για την γκρίνια...
Vaz