Για οσους εχουν προβληματα πλημμυρισματος...
Παρατηρησα οτι ο ατμοποιητης συνηθως μου πλημμυριζει οταν τον εχω στην τσεπη του μπουφαν ή οταν τον εχω παρατησει σε οριζοντια θεση στο γραφειο.
Και ξαφνικα μου ηρθε επιφωτιση!
Την παρατηρισα μερικες μερες ακομα και ειδα οτι οταν πλημμυριζει συχνα βλεπω υγρο και στο μεταλικο πλεγμα. Σε τετοιες φασεις μου εχει κανει ακομα και ψιλοεγκαυματα στη γλωσσα απο υγρο που ανεβαινε πανω καθως τραβουσα τζουρα.
Καταληγω λοιπον στο συμπερασμα οτι το o-ring στο πανω μερος της κεφαλης δεν εχει το ιδανικο παχος και εχει διαρροη υγρου απο εκει!
Δεν εχω o-rings σε αυτη τη διασταση διαθεσημα να επιβεβαιωσω τη θεωρια μου αλλα βιαζομουν να το μοιραστω μαζι σας μπας και καποιος εχει να το δοκιμασει
Δεν ξέρω τι να προτείνω ακριβώς φίλε 314, εμένα μου πλημμυρίζει μόνο όταν το έχω αφήσει ανάποδα για ώρα στην τσέπη, αλλά και πάλι όχι τίποτε τρομερό - ατμίζει, απλά όχι αρκετά. Στο γραφείο το αφήνω για αρκετή ώρα οριζόντια και δεν μου έχει κάνει κάτι παράξενο. Γενικά, οι μόνες πλημμύρες που έχω είναι όταν είμαι άπληστος και γεμίσω τέρμα για τέρμα το tank.
Μήπως δεν σφηνώνεις καλά το στεφάνι που κρατάει το πάνω μέρος του σπειράματος; Θέλει αρκετή δύναμη για να μπει στη θέση του ακριβώς. Στην αρχή νόμιζα ότι το έβαζα στη θέση του, μέχρι που σύγκρινα με την άλλη κεφαλή και είδα ότι μπορούσα να το σφηνώσω ακόμα καλύτερα.
Το o-ring θα μπορούσε πάντως να είναι πρόβλημα, κι εμένα μου φαίνεται πολύ λεπτό αλλά από την άλλη, δεν μου πλημμυρίζει.
Έχεις το ίδιο πρόβλημα και με τις δύο κεφαλές, δλδ και την 1 και την 0.5 ohm; Γιατί και οι δύο έχουν το ίδιο μέγεθος και το ίδιο o-ring. Αν η μία δεν σου πλημμυρίζει, τότε κάτι δεν πάει καλά με το rebuild - υποθέτω.
Καλημέρα σε όλους παιδιά. Νέος στο κόλπο του rewick, είπα να δοκιμάσω και εγώ να βάλω kgd αντί αυτού του πράγματος που είχε μέσα.
Μετά από μια χαμένη αντίσταση (ακόμα ψάχνω να την βρω στην κουζίνα... ) ,πολύ υπομονή και χάρη στις οδηγίες σας και στο βιντέακι
μάλλον όλα καλά. Και λέω μάλλον, γιατί ενώ η γεύση έχει πραγματικά εκτοξευτεί (δεν περίμενα το βαμβάκι να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά) αυτό
που μου έκανε την πρώτη φορά που έβαλα την κεφαλή στην βάση και μετά πάνω στην μπαταρία και έχοντας βάλει υγρακι μέσα για να μουλιάσει
μου έκανε κάτι τρελλά παφ να τω πω.... και η μπαταρία έκαιγε . Όταν έβαλα και το tank μέσα τράβηξα και είδα τον ουρανό σφοντήλι αλλά ένιωσα αυτό το παφ στον ουρανίσκο.....
Την ξαναέβγαλα πρόσεξα λίγο καλύτερα την πάνω επαφή να είναι μέσα στην μικρή τρύπα που έχει το πάνω καπάκι της και τσέκαρα μέσω ενός
istick 30 ότι όλα καλά με την αντίσταση (1.1 την έβγαζε). Τώρα μου κάνει αυτό το παφ μόνο εάν το αφήσω πολύ ώρα και μετά όλα καλά.
Η απορία μου είναι για το ασημένιο δακτυλίδι που βρίσκεται στο πάνω μέρος της κεφαλής.
Επειδή δεν βλέπω πολύ καλά την εργοστασιακή και είναι το μόνο πράγμα που δεν κατάλαβα,
η άκρη της αντίστασης πρέπει να είναι κάτω από αυτό ή το δακτυλίδι πρέπει να είναι περασμένο στην μέση,
ή στην τελική εάν δεν το βάλω κερδίζω ή χάνω;
Συγνώμη εάν μου βγήκε μεγάλο το ποστ
Το μεταλικό πλέγμα μπαίνει πάνω από το σπείραμα, η άκρη του σπειράματος που σφηνώνεις με το στεφάνι της κεφαλής, περνάει κάτω από το πλέγμα και από την έξω περιφέρεια του, όχι από το κέντρο του. Ελπίζω να το εξήγησα καλά - διαφορετικά πες μου να προσπαθήσω να το βγάλω μια φωτογραφία.
Για τον αν είναι απαραίτητο δεν ξέρω, εμένα σπάνια να κάνει κανένα "τσαφ" το υγρό και τότε είναι πολύ αδύνατο για να πετάξει κάτι - από την άλλη, δεν χάνεις και τίποτε να το έχεις εκεί, ποτέ δεν ξέρεις.
Η μπαταρία να ζεσταθεί μου φαίνεται παράξενο. Η' ακόμα και ο ατμοποιητής. Στην αρχή μου ζεσταίνονταν ο ατμοποιητής ή και το drip tip μετά από συνεχής τζουρες, αλλά από την στιγμή που βρήκα την ιδανική αναλογία βαμβακιού δεν το έχω ξαναπατηρήσει - υποθέτω ότι δεν έπαιρνε αρκετό υγρό για να εξατμίσει και έτσι η θερμότητα διαχέονταν στην κεφαλή και το tank αντί να αναλώνεται στην εξάτμιση. Μιλάω πάντα για την 1ohm - την 0.5 δεν την αντέχω ούτε την έχω δοκιμάσει πολύ δεδομένου ότι έχω μόνο 12mg νικοτίνη προς το παρόν. Θα πρότεινα να ξαναδείς πόσο βαμβάκι χρειάζεται - εμένα μου πήρε τουλάχιστον 15 δοκιμές μέχρι να βρω την ιδανική ποσότητα - όπως το περιγράφω στο προηγούμενο post μου.
Βέβαια παίζει ρόλο και το υγρό, μην το ξεχνάς. Χρησιμοποίησα 70VG/30PG και 50VG/50PG. Δουλεύει και με τα δύο, αλλά με το 70/30 το νοιώθω στα "όρια" του. Αν χρησιμοποιείς 100%VG τότε ίσως να φταίει αυτό και μόνο.
Συμφωνώ με τον 314 ότι εάν ζεστάθηκε η μπαταρία, σημαίνει ότι κατά την χρήση "κάτι ακουμπάει κάπου που δεν πρέπει" και βραχυκυκλώνει. Δεν ξέρω κατά πόσον είναι επικίνδυνο, αλλά σίγουρα δεν είναι καλό για την μπαταρία. Θα πρότεινα να ανοίξεις την κεφαλή και να την ξαναφτιάξεις.
Το σιγουρο παντος ειναι οτι πλυμμυριζει και γιατι οταν βιδωνεις τον ατμοποιητη στη μπαταρια ξεβιδωνει η κεφαλη! Ειναι πραγματικα χαζα σχεδιασμενο σε αυτο το τομεα. Η κεφαλη θα επρεπει να εχει reverse-threading ωστε να μη τη φτυνει οταν βιδωνεις-ξεβιδωνεις τον ατμοποιητη ή οταν το κανεις αυτο ακουσια προσταθοντας να αλλαξεις τη ροη του αερα
Το είχα διαβάσει αυτό αλλά δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να συμβαίνει. Η βάση της κεφαλής βιδώνει στο tank με αντίθετη φορά από ότι βιδώνει στην μπαταρία... Οπότε όταν βιδώνεις το tank στη μπαταρία, ουσιαστικά το tank σφίγγει και επάνω στη βάση. Εν πάσει περιπτώση, για να το ανοιγοκλείνω, ακολουθώ πάντα την ίδια διαδικασία για να αποφύγω την όποια καταπόνηση στα πάσα: βίδωμα της κεφαλής στη βάση, βίδωμα της βάσης στο tank, βίδωμα της βάσης στη μπαταρία κρατώντας την από τον δακτύλιο ρύθμισης του αέρα. Και πουθενά πολύ σφίξιμο !
Το σίγουρο είναι ότι όταν ανοίγεις για να ξαναγεμίσεις το tank υπάρχει πιθανότητα να χαλαρώσει η κεφαλή - που σημαίνει ότι το o-ring της κεφαλής μάλλον σφινώνει επαρκώς; - οπότε πριν το ξανακλείσω πάντα τσεκάρω την κεφαλή να είναι σφιγμένη στη θέση της.