Θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και θα γίνω λίγο κακιά.
Γιατί τρέξαμε όλοι να ΠΡΟαγοράσουμε cloupor? Επειδή δεν είχαμε να ατμίσουμε; Επειδή η σούπερ εταιριάρα ανακοίνωσε ένα μοντέλο με μοναδικά γνωρίσματα;
Αμφιβάλλω. Η κλούπορ έχει κακιά προιστορία στο θέμα μοντ, αλλά έβγαλε ένα 30ρι μίνι σε τιμή χώμα. Δεν αγοράσαμε λοιπον μοντ, αλλά τιμή. Με τον ανταγωνισμό να είναι ένα ipv mini σε αρκετά υψηλότερη τιμή, αλλά με πολύ καλά δείγματα γραφής σε πλακέτα και ποιοτητα κατασκευής (βάσει προηγούμενων μοντέλων) και το istick 30 λίγο ακριβότερο, εξίσου μικρό και μετά τις ανακοινώσεις για διόρθωση του πόλου. Κατασκευασμένο από μια εταιρία που στο θέμα ασφάλειας δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα.
Αλλά όχι!!!!! Εμείς θέλαμε κι άλλα 5 ευρώ πιο κάτω.... έλεγαν κάποιοι για το κλουποράκι με τη λιωμένη σιλικόνη, αλλά κανείς δεν προβληματίστηκε τότε: γιατί να είναι τόσο φτηνό; Γιατί να υπάρχει θέμα ασφάλειας με προηγούμενα μοντέλα; Ψάξτε να βρείτε τι έλεγε η εταιρία τότε. Ο,τι νάναι....σαν την αρχική ανακοίνωση για το 30ρι μινι, να μην το φορτίζουμε από υπολογιστή.
Η GB, η FT και οι άλλες εταιρίες άκουσαν εμάς τους πελάτες και το έφεραν. Τώρα λοιπον, μετανιώσαμε. Και μόλις έλιωσε το πρώτο 30ρι θέλουμε όλοι τα λεφτά μας πίσω. Εκανε μια καλή κίνηση ένα κατάστημα στην Ελλάδα, που πιθανόν να πλήρωσε κιόλας μόνο για να φέρει 10 κομμάτια και θέλουμε τώρα να κάνουν το ίδιο κι αυτοί που ως καταστήματα παρήγγειλαν 5000 κομμάτια. Αρκετά δύσκολο!!!
Αν η εταιρία κατασκευής δεν κάνει απόσυρση, μην περιμένετε από τα καταστήματα. Φταίνε; Πιθανόν! ή φταίνε εν μέρει! Αλλά ας κάνουμε λίγο κι εμείς την αυτοκριτική μας. Οταν μια εταιρία με εγνωσμένα θέματα ασφάλειας στο προηγούμενο μοντέλο λαμβάνει χιλιάδες προπαραγγελίες για το νέο της μοντέλο εισπράττει το εξής μήνυμα: δεν τους ενδιαφέρει τους καταναλωτές. Δεν έχω λόγο να βελτιώσω την ποιοτητά μου. Ας σκάσουν και λίγα ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες.
Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι μόνο στη φόρτιση από USB, ή σε όλο το μοντ. Δεν θα ένιωθα ποτέ ασφάλεια να το πιέσω στο φουλ των 30 βατ, ιδιαίτερα με πολύ χαμηλή αντίσταση. Δεν είναι μόνο η μπαταρία, αλλά και η πλακέτα και τα υλικά σύνδεσης που σηκώνουν το βάρος των αμπέρ και της θερμοκρασίας. Για την πρώτη έχουμε εμείς την ευθύνη. Για τα άλλα όχι.
Ο κυρίως προβληματισμός μου είναι ότι βλέπω μια πίεση από τους καταναλωτές για προιοντα που να κάνουν τα πάντα και να στοιχίζουν τίποτα. Αυτό μοιραία θα οδηγήσει σε κακοτεχνίες. Το έχουμε δει πολλές φορές σε κλώνους με ελαττωματικά υλικά, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να το δούμε και σε μοντ, που πλέον το θέμα ασφάλειας είναι πιο κρίσιμο. Κατ΄εμέ, αυτά τα προιόντα δεν έχουν θέση στην αγορά. Ούτε οι εταιρίες που τα κατασκευάζουν. Για τα δε καταστήματα, όταν με καλή πίστη φέρνουν κάτι που ζητήθηκε από εμάς, δεν έχουν ευθύνη. Μόνο όταν εξακολουθούν να το φέρνουν με εγνωσμένα πλέον προβλήματα, έχουν κι αυτά ευθύνη. Κι αν εμείς τρέξουμε να προπαραγγείλουμε το επόμενο θαυματουργό μοντέλο της κλούπορ και της όποιας κλούπορ, έχουμε κι εμείς πλέον ευθύνη.
Δεν ψέγω αυτούς που το προπαρήγγειλαν, μην αρχίσετε τις επιθέσεις, για το θέμα του μινι 30 ο κύριος υπεύθυνος είναι η κλουπορ. Τώρα, μακάρι να τα αποσύρει η ίδια. Να πετάξουν 5 ως 10 χιλ κομματια έκαστο κατάστημα το βλέπω λιγάκι χλωμό. Αν δεν το έχετε πάρει από εδω, αλλά το πληρώσατε μόνο 25 ευρώ στον κινέζο, νομίζω ότι στην χειρότερη έχετε την πολυτέλεια να το ξεχάσετε σε ένα συρτάρι αν δεν αισθάνεστε ασφαλείς.