vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

169 επισκέπτες, 5 χρήστες
Buliwyf, lounik, haris231, thanos1071, sv8swi

Kayfun 4 by SvoёMesto

Αποσυνδεδεμένος takkat

• **
  • 218
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Kayfun 4 by SvoёMesto
« Απάντηση #390 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 01:08 »
Καλη...μέρα!
Έχω και το ασημένιο και το χρυσό και των steamtuners.
Η εντύπωση που έχω, μετά από διαδοχικές αλλαγές, την ίδια στιγμή, φυσικά με την ίδια αντίσταση και το ίδιο Mod, είναι ότι το χρυσό με το SU των ST δουλεύουν το ίδιο.

Κατέληξα να χρησιμοποιώ των ST, γιατί με βολεύει, διότι με μικρό ξεβίδωμα στο δαχτυλίδι των υγρών, δεν έχω ρεύμα, οπότε προετοιμάζω το μοντάκι να καταγρτάψει την καινούρια αντίσταση. Επίσης στην τσέπη, χωρίς να κλείσω ή κλειδώσω το μοντάκι, κλείνω υγρά και ρεύμα στον ατμό με μία κίνηση. :)

Αποσυνδεδεμένος χολερας

• **
  • 260
« Απάντηση #391 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 01:12 »
και εδω τα ιδια με χρυσό ελατ. αγορασμένος σχεδον προ μηνός κανενα θεμα. :thumpup: :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος eckotek

• 522
  • MAKE LOVE NOT WAR
« Απάντηση #392 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 01:36 »
Δεν κλειδώνω ποτε την αντίσταση στο μίνι με τους δύο κλώνους καυφούν που έχω και τώρα με τον γνήσιο και με το χρυσό ελατήριο κανένα πρόβλημα παραμένει μετά από 4 ml στα 20Ω σταθερή.

Αποσυνδεδεμένος Varaderum

• 674
« Απάντηση #393 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 09:16 »
αν δeν το αντιλαμβανομαι τι με νοιάζει τότε? ??? ? :D :D
ετσι και αλλιως το tc ειναι τελειος βλακεια.ειναι κατι σαν τα αυτοματα σασμαν στα αυτοκινητα. :)

Το ότι δεν το αντιλαμβάνεται κάποιος, δεν σημαίνει και ότι παίρνει το σωστό (..αυτό που θα μπορούσε να πάρει) ..ατμιστικό αποτέλεσμα, από τον ατμοποιητή του.

..καθόμαστε και αναλύουμε το ποιό μοντάκι δίνει καλύτερα και σωστότερα ρεύματα ..και εδώ παραβλέπουμε τις απώλειες που τυχόν (..και για όσους το έχουν έστω και εν αγνοία τους) ..έχουμε από την διέλευση του ρεύματος από τον ίδιο τον ατμοποιητή.

..τέλος πάντων.
..ότι και όπως νομίζει ο καθένας ας κάνει.

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #394 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 10:21 »
Το πρόβλημα υπάρχει..

Απλά με το κλείδωμα των αντιστάσεων που προσφέρουν τα μοντάκια εδώ και μισό χρόνο ..η ομικότητα εξαναγκάζεται να παραμένει εκεί που την κλειδώνουμε (..αλλά στην ουσία μεταβάλλεται πολύ περισσότερο, από ότι σε άλλους και χωρίς το συγκεκριμένο "θεματάκι" ατμοποιητές ..και με την όποια μικροεπίπτωση στο τελικό ατμιστικό αποτέλεσμα ..που κάποιοι ίσως δεν αντιλαμβάνονται ...αλλά έχουν!).

Καλημέρα Γιώργο!  :bye:

Λίγο off topic, αλλά έχω μια ψιλοένσταση στο σημείο που έκανα έντονο.

Η ωμικότητα, δεν παραμένει εκεί που την κλειδώνουμε. Με το κλείδωμα λέμε στο μοντ "με αυτή την αντίσταση έχεις να δουλέψεις έλεγχο θερμοκρασίας. Αυτή είναι η βάση σου και με αυτή κάνεις τους υπολογισμούς". Αν τα κομμάτια του ατμοποιητή δεν επιτρέπουν σωστό διάβασμα, τότε ούτε σωστή "πληροφορία" θα δώσουμε στο μοντ μας, ούτε θα μπορεί αυτό να διαβάσει σωστά την μεταβολή κατά τον έλεγχο θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να παίρνουμε αποτέλεσμα το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα ή με αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του KF4, θεωρώ ότι η μεγάλη διαφορά στο διάβασμα θα κάνει το λάθος αντιληπτό και μάλιστα κατά πολύ. Ο δικός μου KF4, είναι κλώνος της Tobecco αλλά παρόλα αυτά δεν μου έχει παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα στο διάβασμα αντίστασης, με κανένα από τα δύο ελατήρια που έχει μέσα η συσκευασία. Ούτε με Κάνθαλ, ούτε με Νικέλιο. Το ατμιστικό αποτέλεσμα με TC πάντως στον συγκεκριμένο ατμοποιητή, δεν με ικανοποίησε και συνεχίζω να τον δουλεύω με Κάνθαλ. Και μάλιστα με μεγάλα Coils των 2.5mm σε αντιστάσεις κοντά στα 2.4Ω θεωρώ ότι η απόδοσή του είναι φανταστική.

• 674
« Απάντηση #395 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 12:15 »
Καλημέρα και σε εσένα Τρύφωνα.

..ο γραπτός λόγος, όντως δεν μπορεί να αποτυπώσει πλήρως (..όσο θα ήθελα), αυτό που θέλω να πω..

Το βασικό με τον v4 (..και εκεί που έγκειται το πρόβλημά του), είναι το ότι το ρεύμα περνάει μέσα από ελατήριο.

..το ελατήριο αυτό (..ιδίως όταν το δουλεύουμε με μεγάλα ρεύματα), τείνει να συμπεριφερθεί σαν μιά επιπλέον κατά σειρά αντίσταση (..και ίσως γι'αυτό υπερθερμένεται η βάση του ατμοποιητή όταν το ανεβάζουμε σε ψηλά watt ..ιδίως όταν χρησιμοποιούμε χοντρό σύρμα για αντίσταση).

Στα ποιό λεπτά σύρματα (20 - 30mm), αυτό το αντιλαμβανόμαστε λιγότερο (..αλλά και πάλι ..έστω και σε πολύ μικρότερο βαθμό πιστεύω ότι υπάρχει).

Με την αντικατάσταση του ελατηρίου με κάτι που θα κάνει συνεχή επαφή, το όποιο πρόβλημα εξαλείφεται.

[..ίσως κάποιος που κατέχει καλύτερα τα ηλεκτρονικά (..και θέλει), να μπορεί να το διατυπώσει καλύτερα {..η και να με αναιρέσει} ...κάτι που όμως θα μας κάνει όλους λίγο ποιό καταρτισμένους].

Αποσυνδεδεμένος TasMan

• **
  • 179
« Απάντηση #396 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 16:46 »
Δεν είμαι ηλεκτρονικός αλλά από συτά που ξέρω έχεις απόλυτο δίκιο. Γι'αυτό κι ο Svoemesto χρησιμοποίησε χρυσό στο 2ο ελατήριο, γιατί θεωρητικά ο χρυσός έχει απειροελάχιστη αντίσταση, ή αλλιώς τόσο μικρή σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούνται σε TC ώστε να μην είναι μετρήσιμη. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στη θεωρία και το λέω αυτό γιατί κάποιοι αναφέρουν αποκλίσεις ακόμα και με το χρυσό ελατήριο, οπότε μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, πχ το αν ακουμπάνε μεταξύ τους οι σπείρες του ελατηρίου - δεν ξέρω, λέω...

Αποσυνδεδεμένος χολερας

• **
  • 260
« Απάντηση #397 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 17:44 »
ναι καλα ολα. η ουσια που ειναι ?
στο οτι δεν μπορώ να τον κάνω driper δεν μπορώ να δουλέψω σύρμα πάνω απο 4mm.
ε δεν φτιάχτηκε για τέτοια. :) :)

Αποσυνδεδεμένος TasMan

• **
  • 179
« Απάντηση #398 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 18:09 »
Εννοείται ότι δεν μπορείς να του κάνεις υπερβολές. Το να μπορείς όμως να τον χρησιμοποιείς με έλεγχο θερμοκρασίας με 0.1 ή 0.15Ω αντίσταση δε νομίζω ότι είναι υπερβολή. Εκεί στηρίζεται όλη η συζήτηση. Γιατί το να φτιάχνεις μία αντίσταση 0.1Ω και να την διαβάζει 0.11 δεν τρέχει τίποτα. Το να τη διαβάζει όμως (την ίδια) μία 0.08 και την άλλη 0.15 (στις ίδιες συνθήκες εννοείται) είναι πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος χολερας

• **
  • 260
« Απάντηση #399 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 18:36 »
μαζι σου (σας) απλα και για τα δικα μου γουστα δεν μου αρεσε με TC οποτε δεν με πολυνοιαζει για τα σωστά ρευματα. :) :)

• 674
« Απάντηση #400 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 18:48 »
Συνατμιστη Χολέρα, το ότι εσύ δεν τον χρησιμοποιείς "έτσι", δεν πάει να πει ότι άλλοι δεν το κάνουν..

Αναφέρθηκε ένα bug ..που κάποιους ίσως τους απασχολεί (..όπως ίσως και η λύση του).
{..άλλωστε για αυτό ανταλλάσουμε γνώμες, εμπειρίες, απόψεις ..για να βρίσκουμε λύσεις για όλα ..και όχι μόνο για τα "δικά μας" προβλήματα}.

Επιπλέον κάποια υγρά (πχ odin), χρειάζονται πολλά ρεύματα για να αποδώσουν.
..γιατί να μην μπορεί και κάποιος που έχει τον v4 {..λύνοντας το πρόβλημα(..αν το έχει)} ..να τα "ευχαριστηθεί"!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 24, 2015, 19:32 από Varaderum »

Αποσυνδεδεμένος TasMan

• **
  • 179
« Απάντηση #401 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 18:51 »
Δε σου άρεσε ο συγκεκριμένος ατμοποιητής ή γενικά το να ατμίζεις με TC;

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #402 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 19:01 »
Εννοείται ότι δεν μπορείς να του κάνεις υπερβολές. Το να μπορείς όμως να τον χρησιμοποιείς με έλεγχο θερμοκρασίας με 0.1 ή 0.15Ω αντίσταση δε νομίζω ότι είναι υπερβολή. Εκεί στηρίζεται όλη η συζήτηση. Γιατί το να φτιάχνεις μία αντίσταση 0.1Ω και να την διαβάζει 0.11 δεν τρέχει τίποτα. Το να τη διαβάζει όμως (την ίδια) μία 0.08 και την άλλη 0.15 (στις ίδιες συνθήκες εννοείται) είναι πρόβλημα.

Έχω μια διαφωνία: Το άτμισμα σε TC βασίζεται στη μέτρηση της μεταβολής αντίστασης. Το να σου διαβάζει το 0.1 ως 0.11 μπορεί με το μάτι να μην φαίνεται σοβαρό αλλά όσον αφορά το TC, είναι. Πρόκειται για 10% απόκλιση. Σαφώς και το 0.08->0.15 είναι μεγαλύτερη φυσικά. Το να σου διαβάσει ένα Ti Coil από 0.50 σε 0.51, όντως δεν είναι τίποτα, το 2% απόκλιση είναι στα όρια που οι εκλογολόγοι θα έλεγαν στατιστικό λάθος.

Αποσυνδεδεμένος TasMan

• **
  • 179
« Απάντηση #403 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 19:27 »
Άλλο ήθελα να πω και ίσως να μην το περιέγραψα καλά.
Το να αλλάζει η αντίσταση ανάλογα με τη θερμοκρασία είναι γνωστο και εκεί στηρίζεται η "εκτίμηση" της θερμοκρασίας της αντίστασης από το μοντάκι. Όταν του φτιάξεις μία αντίσταση η οποία είναι 0.1Ω και τη διαβάζει πάντα 0.11 ή έστω 0.12Ω κρύα, δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα μιας και ρυθμίζεις το μοντάκι σου σε λίγο ψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα θερμοκρασία. Δεν το ρυθμίζεις πχ στους 220 βαθμούς που θα το ρύθμιζες φυσιλογικά αλλά στους 200 προκειμένου να έχεις το αποτέλεσμα που σου αρέσει. Μία ρύθμιση κάνεις μόλις πρωτοβάλεις την αντίσταση και τέλος. Αν όμως αρχικά τη διαβάσει 0.1Ω, ατμίσεις και μόλις ξανακρυώσει μετά από ώρα τη δεις 0.12, ξαναατμίσεις και μετά από ώρα πάλι τη δεις στα 0.9, θα πρέπει συνεχώς να αλλάζεις ρύθμιση θερμοκρασίας. Με τον την κλειδώσεις ενώ ξέρεις ότι έχει τόσο μεγάλες αποκλίσεις, μία θα είναι υποτονικός ο ατμός, μία θα σε καίει.
Δεν ξέρω αν έγινα σαφής. Αν πάλι κάπου κάνω λάθος διορθώστε με.

• 674
« Απάντηση #404 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 19:56 »
Να συμπληρώσω σε αυτά που αναφέρει ο φίλος TasMan για το tc mode, ότι άσχετα με την αρχική ρύθμιση (atty lock), οι μεταβολές της ομικότητας όταν διαπεράσει το ρεύμα και το ελατήριο ..θα είναι μεγαλύτερες από το να μην υπήρχε αυτό.

..οι τιμές θα εμπεριέχουν και το ελατήριο και την όποια αντίσταση αναπαπτύσεται σε αυτό (..και όχι αυτή καθαυτή την κυρίως αντίσταση) και το μοντάκι θα λαμβάνει "λάθος δεδομένα" (..οπότε και θα αλλάζει "διαφορετικά" τα watt προκειμένου να επιτύχει το σωστό αποτέλεσμα ...με βάση αυτά που μετράει).

...αν ισχύει όλο αυτό, τότε λογικά θα δίνει και (..κάποιο) "διαφορετικό" (..από το σωστό) τελικό ατμιστικό αποτέλεσμα.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2124 351475 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 02:27
από antiklitos140
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1023 104384 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 31, 2024, 19:58
από anetost
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 96391 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 321593 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 602371 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 11643 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3134 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 609913 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 155030 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1162061 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis
BD PRO XT35 [Μπαταρίες για mod] 2 4407 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 12, 2024, 05:27
από memostrikas
Τι βαμβακι σας εδωσε την καλυτερη γευση σε mtl ατμοποιητη; Περιοχή νέων μελών 55 17772 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 09, 2024, 23:13
από ipomonias