και ο
Cottonman κάνει το ντεμαράζ..!
Τα βαμβάκια του cottonman είναι άλλο ένα απο τα άπειρα μπραντς που υπάρχουν στην Αμερική, απο τα λίγα που οι ίδιοι ειναι υπερήφανοι όμως. Εχει δώσει μερικές συνεντεύξεις, ηχητικό μίας υπάρχει στην σελίδα του αν το ψάξετε, τα γνωστά, εξυμνεί τα δικά του και θάβει τα υπολοιπα. Εκει θα βρείτε και μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για το βαμβάκι στο ΗΤ.
εν ολίγοις
Ανταλλάξαμε κανα-δύο e-mails. Κάποια πράγματα τα αναφέρει στη σελίδα του, ενώ κάποια άλλα όχι. Σε σχέση με τα γιαπωνέζικα
εν ολιγοις αυτο που υποστήριξε ειναι πως τα δικά του έχουν μακρύτερες ίνες (νομίζω το Αιγυπτιακό έχει τις μακρύτερες+ανθεκτικότερες, στη σύσταση) και λιγότερο χνουδωτές απο τις πλεγμένες ιαπωνικές (λέει πως τα pads κατασκευάζονται απο άχρηστο χνούδι ουσιαστικά ή πολύ κοντές ίνες) και έτσι δίνουν περισσότερες τζουρες ανα σταγόνα (τα δικά του ντε). Για το Cotton Bacon είπε πως είναι ασυνεχές τελείως στις ίνες του και πως στεγνώνει γρήγορα..-
Μου ειπε ένα κόλπο για να ξεχωρίζουμε αν ένα βαμβάκι ειναι "πλυμένο" απο τα έλαια και τα κεριά. Αν είναι, τότε το βαμβάκι αυτό βυθίζεται απευθείας στο νερό, έχει ταχύτατη απορροφητικότητα.
Θεωρεί το Mavaton's Select and Gold το ταχύτερο γιατί απο τη φύση του έχει τα λιγότερα έλαια.
Σε κάποια βαμβάκια του αναφέρεται το Organic Bath, όπου έχει κάνει και πλύσιμο με οργανικά υγρά. Σε αυτά η γεύση φαίνεται να εξασθενεί γρηγορότερα.
Να ξεκαθαρίσω πως θεωρώ πως σημεία που μένουν θολά ή δεν καλύπτονται απο τα φιτιλο-ειδή που έχουμε ήδη αναφέρει είναι ελάχιστα και αμυδρά .
Just for fun λοιπον που λέει και ο κουμπάρος μου, το δειγματικό του πακέτο κοστίζει 10$ μαζί με τα έξοδα αποστολής, πράγμα που το κάνει μεν δελεαστικό, αλλα καταλαβαίνεις πως τελικά ειναι ακριβό συγκριτικά.
Εφτασε σε 11 ημέρες
Πλατφόρμα σε magma για αρχή και σιγά σιγά και ενα-ένα τα μπαμπάκια απο την αρχή. Φωνάζει πως πρέπει να έχουμε τα χέρια μας καθαρά απο έλαια και σκόνες, έτσι τα ξέπλυνα με οινόπνευμα για να ειμαι δίκαιος. Το κάνω συχνα ούτως ή αλλως, λογω νικοτίνης κλπ.
Ξεκίνησα απο το Carolina Blend Organic Bath
Το σακουλάκι περιέχει ποσότητα για "5-6 στησίματα"
Πως το περιγράφει:
a) Medium fiber ohm +/- (και για υψηλές αλλα και χαμηλές αντιστάσεις)
Natural oils removed
b) Ένα όμορφο Πιστοποιημένο Οργανικό μείγμα (blend) που συνδυάζει τριχοειδή δράση και απορρόφηση. Μηχανικές διεργασίες μόνο. Δεν εφαρμόζεται κανένα χημικό ή χλώριο/λευκαντικό στο βαμβάκι στο αγρόκτημα, στο εκκοκκιστήριο ή στον μύλο.
Έχω αφαιρέσει οργανικά τα φυσικά έλαια, κεριά και την πηκτίνη. Αυτό ενισχύει τη γεύση, την απορρόφηση και την ύγρανση. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το καλύτερο που έχω αυτή τη στιγμή.
*Αυτά που υπογραμίζω είναι το «ατού» του όπως το παρουσιάζει. Εππίσης σε κάποια προϊόντα η περιγραφή διχάζει, είναι που υπάρχουν δύο ή και τρία είδη απο το ίδιο βαμβάκι και αυτός ειναι λίγο μπρουτάλ σε κάποια πράματα...
Διαχωρίζεται εύκολα και κάνει εύκολα επίσης φιτίλι.
Αρχικά τράβηξα ένα "κορδόνι" αλλα επειδή ήταν παχύ, το ξαναχώρησα καιτο υπολοιπο το ακούμπησα απλά πάνω στο υπολοιπο/αρχικό και εξαφανίστηκε, έδεσε σαν μαγνήτης.
Η γεύση του αρχικά ήταν εκρηκτική και με ταχεία απορροφητικότητα, αλλα είναι φυσικά ερκετά ευαίσθητο κατά το στέγνωμα. Θα το δοκιμάσω και με τανκάτους αλλα δεν πιστεύω να τα αναλύσω ξανά τόσο διεξοδικά, αυτό ή τα υπολοιπα, δεν νόμιζα, ούτε νομίζω πως οι διαφορές θα μπορούσαν να ειναι τραγικές.
Παρόλα αυτά κάποια άτομα με ευαισθησίες , άσθματα κλπ, έχουν παραπάνω λόγο. Προσωπικά ειμαι λίγο χοντρόπετσος, αλλα και περίεργος.
Στα ελιτίστικα επίσης μπαίνουν εύκολα για όποιον ενδιαφέρεται
Μετά τον Cotonman ελπίζω να βρουμε τον "δικό μας" Βαμβακίδη ή όπως αλλιώς θα λέγεται