Μου ήρθε σήμερα το νέο τανκ των 5ml για την Ατλαντίδα, απευθείας από την Aspire.
Μαζί παράγγειλα και μία κάτω βάση, για να έχω έτσι μία τρίτη Ατλαντίδα κομπλέ! Σαν βλαμμένος που είμαι όμως,
παρέλειψα να παραγγείλω και ένα τρίτο μαμίσιο επιστόμιο, τα έχει σχεδόν τζάμπα η Aspire, μόλις ένα δολάριο κόστος.
Προσέξτε σε αυτή τη φωτό, την οπτική σύγκριση ανάμεσα στις δύο καμινάδες. Δεξιά είναι η καμινάδα από την πρώτη Ατλαντίδα που μου είχε έρθει, την οποία είχα ξύσει με γυαλόχαρτο και είχαμε σιγουρευτεί έτσι ότι είναι από επιχρωμιωμένο ορείχαλκο και όχι φυσικά από ανοξείδωτο ατσάλι. Επειδή η Aspire μας έχει συνηθίσει να μην μαθαίνει από τα λάθη της, ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι και στο νέο τανκ των 5ml η καμινάδα θα ήταν και πάλι φτιαγμένη από επιχρωμιωμένο ορείχαλκο.
Ωστόσο παιδιά, υπάρχει μια φανερή οπτική διαφορά ανάμεσα στις δύο καμινάδες των δύο τανκ. Στις φωτογραφίες μπορεί να μην φαίνεται και τόσο καλά, πάντως υπάρχει. Έχω την αίσθηση, ότι
ίσως η καμινάδα του νέου τανκ των 5ml να είναι όντως από ανοξείδωτο ατσάλι. Δεν έχω φυσικά καμία διάθεση να καταστρέψω ξύνοντας με γυαλόχαρτο και αυτό το τανκ,
οπότε θα πρέπει να περιμένουμε κάποιος άλλος τρελάρας να το ξύσει, για να μάθουμε την αλήθεια.
Και εδώ η οπτική σύγκριση ανάμεσα στις δύο Ατλαντίδες. Πιστεύω ότι σε αυτή τη φωτό, φαίνεται ακόμα καλύτερα η οπτική διαφορά στον χρωματισμό, ανάμεσα στις δύο καμινάδες. Προσέξτε πόσο πιο έντονα "χρυσίζει", η καμινάδα της κλασικής Ατλαντίδας με τα 2ml χωρητικότητα.
Στις διαστάσεις τώρα, το νέο τανκ των 5ml είναι ακριβώς
8 εκατοστά σε συνολικό μήκος, έναντι των
7,1 εκατοστών που είναι η κλασική Ατλαντίδα, δηλαδή μόλις
0,9 εκατοστά επιπλέον. Όλες οι υπόλοιπες διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες ανάμεσα στα δύο τανκ. Το κέρδος με την αυξημένη χωρητικότητα είναι πολύ μεγάλο παιδιά, δεν το συζητώ καν. Ελάχιστοι πιστεύω ότι θα θυσίαζαν την σχεδόν
τριπλάσια χωρητικότητα του νέου τανκ, για λιγότερο από ένα πόντο μικρότερο μήκος.
Κι εδώ όλα τα μωρά στην πίστα, μόνο κάποιος τρελάρας σαν κι εμένα
θα προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με τρεις Ατλαντίδες! Αριστερά στο Zero SX η Ατλαντίδα των 5ml, και δεξιά στο 35άρι E-Holly η Ατλαντίδα των 2ml. Μπροστά τους η πρώτη μου Ατλαντίδα με το υβριδικό τανκ.
Αυτό που ξέχασα να σας πω, είναι ότι υπήρχε μια έντονη μυρωδιά από κάποιο χημικό συντηρητικό, μόλις άνοιξα το κουτί του τανκ των 5ml. Η μυρωδιά υπήρχε και στο ίδιο το τανκ, αλλά πολύ λιγότερο έντονη. Το γέμισα με νερό από τη βρύση και το άφησα για να κανένα 5λεπτο, αλλά η μυρωδιά δεν έφυγε τελείως. Παρόλα αυτά, στο άτμισμα δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, ήδη από την 4-5η τζούρα έπαιρνα φουλ γεύση από το υγρό.
Συνέκρινα στις δύο Ατλαντίδες ένα δικό μου υγρό, που μου έχει "κάτσει" πολύ καλά για τα γούστα μου για άτμισμα στην Ατλαντίδα. Αναμειγνύω σε ποσοστό 50%-50%, 6άρα βάση 100%VG της Ecogic, με μηδενική βάση και πάλι 100%VG της Umami. Το τελικό αποτέλεσμα φυσικά είναι
3mg νικοτίνη, στο οποίο προσθέτω 5 σταγόνες ανά 10ml άρωμα ροδάκινο, της Holy Juice. Το νέο τανκ των 5ml μου έδινε ακριβώς το ίδιο άτμισμα με το κλασικό των 2ml, ίσως με ένα μικρό κλικ πιο έντονη γεύση, καθαρά πιστεύω λόγω φρέσκιας κεφαλής, ενώ το μικρό τανκ έχει καταναλώσει τουλάχιστον 10-12ml από το ίδιο υγρό.
Εδώ βλέπετε αριστερά στο 35άρι E-Holly την Ατλαντίδα των 5ml, ενώ δεξιά στο Zero SX την Ατλαντίδα των 2ml, για τις οπτικές συγκρίσεις.
Συμπερασματικά: Το νέο τανκ των 5ml φαίνεται να αξίζει τα λεφτά του μέχρι δεκάρας, και μάλιστα με το παραπάνω. Με δαύτο παίρνετε πλέον με άνεση μαζί σας την Ατλαντίδα ακόμα και σε πολύωρη έξοδο χωρίς να κουβαλάτε μπουκαλάκι με υγρό, κι έχετε να ανησυχείτε πια μονάχα για τις μπαταρίες σας...