Toptank λοιπον..... Απο που να πρωτοαρχίσω...
Ατμίζω 1μιση μηνα έχοντας κοψει εντελώς το κανονικο τσιγάρο και ο συγκεκριμένος είναι ο δεύτερος ατμοποιητής μου μετα τον eleaf melo....
Αρχικά πήγα να αγοράσω τον Subtank χωρις να γνωρίζω οτι εχει βγει ο top, και πηρα τον δεύτερο θεωρώντας οτι θα κανω τη ζωη μου πιο ευκολη με το topfill... Αμ δε!!!
Εχω διαβάσει ΟΛΕΣ τις σελίδες εδώ για το πως στήνεται ο subtank και ειδικά το rba του (μιας και είναι παρόμοιος), γιατι σαν νεος στο χωρο αντιμετώπισα τοσο πολλα προβλήματα με τον top που ημουν στα προθυρα να τα παρατησω με το η/τ..
Πήγα λοιπόν κατευθείαν στην rba μιας και πιανουν πολυ τα χερια μου και εφτιαξα την πρώτη μου αντίσταση που βγήκε και"διαμάντι"(kanthal 0.3mm, 7 σπείρες, 1,3Ω), βαμβάκι οπως ειχα δει σε βίντεο/φωτο/φορουμ κλπ..
Καταστροφή...
Ή ειχα διαρροές ή υποτροφοδωσία / καμένο. Πολλα στησίματα και δοκιμές την ημέρα.. Η λύση του να τον γεμίζω απο κάτω σαν subtank ελυνε το πρόβλημα της διαρροής αλλα μερική υποτροφοδωσία υγρού παρέμενε.. Να συμπληρώσω οτι τον ατμίζω με την 1,3Ω στα 12W, 3,9V μέσο όρο, δηλαδή σχετικά χαμηλά.
Προβλήματα μοντέλου:
1: Πολύ μικρές τρύπες εισαγωγής υγρού στην rba --> υποτροφοδωσία υγρού.
2: Μεγάλο πρόβλημα υποπίεσης και πίεσης κατα το γέμισμα απο πάνω λόγω σχεδίασης και πατήματος του o-ring --> μεγάλες διαρροές.
Μετά απο πολύ πείσμα και πειραματισμό λοιπόν:
Λύσεις:
1: rba απο subtank V2, ή διάνοιξη των τρυπών ~1mm παραπάνω (εγώ το έκανα με ψαλιδάκι νυχιών δουλεύοντας το περιμετρικά της τρύπας- υπόψιν οτι το ψαλιδάκι αχρηστεύεται ).
2: Ελάχιστα παραπάνω αφράτο βαμβάκι απο οτι σε στήσιμο subtank, το οποιο να καλύπτει καλά τις τρύπες.
3: Κατά το φουλ γέμισμα απο πάνω: Μερικές καλές τζούρες να στεγνώσει λίγο το βαμβάκι, κλείσιμο του αέρα (ανάμεσα στην μικρή και τη μεσαία τρύπα υπάρχει "τυφλο" σημείο), ανοιγμα, γέμισμα και κλείσιμο στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Αμέσως μετά μερικές τζούρες για να δημιουργηθεί χώρος για το παραπάνω υγρό που θα μπεί λογω της θετικής πίεσης απο το κλείσιμο του καπακιού. Ισως εδώ και παλι να τραβήξουμε ελάχιστα σταγονίδια τις πρώτες 2 τζούρες αλλα καμία σχέση με πλημμύρες και διαρροές.
Με ολα τα παραπάνω ο toptank ατμίζεται πάρα πολύ καλα διατηρώντας το πλεονέκτημα να γεμίζει απο πάνω.
Μπορεί να ακούγονται πολύ μπελαλίδικα αλλα τηρώντας αυτά και με λίγα πειράματα βρίσκεται η χρυσή τομή
Να σημειώσω πως μου άρεσε τοσο σαν ατμοποιητής που αγόρασα πριν λιγες μέρες και τον subtank V2. Aπο τους δυο εχοντας λυσει τα παραπάνω προβλήματα ατμίζω αποκλειστικά τον top λογω ευκολίας γεμίσματος ενώ o subtank λόγω του παιδέματος που εφαγα με τον πρώτο μου φάνηκε πραγματικά νηπιαγωγείο στο στήσιμο...
Αν αξίζει ο top? Αν εχεις ορεξη για μετατροπουλες, ναι και με το παραπάνω. Αν θες να πάρεις κατι που να το στησεις και να το ατμίσεις κατευθείαν χωρις πολλες προσοχές όχι.
Ολα αυτά για το κομματι του rba παίδες, με τις εργοστασιακές δεν ξερω τι γίνεται και δεν τις δούλεψα γιατι είναι και παρα πολυ χαμηλές.
Και μερικές φωτο:
φαινεται πως χωράει το κατσαβιδακι στην rba και αφήνει και κενό ενω πριν τη μετατροπή δεν εμπαινε καν.