Ο Subtank είναι μια
σκέτη απογοήτευση, τουλάχιστον από το μικρό διάστημα που έπαιξα μαζί του. Δεν είχα γράψει τίποτα όλες αυτές τις μέρες, γιατί ήθελα να γραφτεί η άποψη και από άλλα μέλη.
Για ένα ολόκληρο βράδυ όταν έφτασε στα χέρια μου, τον συνέκρινα με την Ατλαντίδα με το ίδιο υγρό, το Orchard Apple στα 6mg νικοτίνη, από τη σειρά drops. Και οι δύο ατμοποιητές φορούσαν τις εργοστασιακές κεφαλές των 0,5Ω και είχα βάλει επίτηδες ολόφρεσκια κεφαλή στην Ατλαντίδα.
Πρώτο συμπέρασμα για τον Subtank: ποιότητα κατασκευής
κυριολεκτικά για τα μπάζα.
Όσο πειστικός δείχνει στα βίντεο, τόσο είναι η απόλυτη απογοήτευση σαν ποιότητα κατασκευής όταν τον πιάσεις στα χέρια σου. Καταρχήν γρατζουνιέται σχεδόν από μόνος του, βλέπεις συνέχεια καινούρια μικρά σημαδάκια πάνω στον ατμοποιητή και δεν έχεις ιδέα για το πώς ακριβώς έγιναν. Προσπάθησα να βγάλω την μεγάλη καμινάδα για να βάλω τη μικρή, για να βιδώσω την επισκευάσιμη κεφαλή, και δεν μπορούσα με τίποτα να ξεβιδώσω τη μία από τις δύο πολύ μικρές βιδούλες, την είχαν σφίξει σε απίστευτο βαθμό. Αφού έβριζα και προσπαθούσα κανένα μισάωρο, τελικά τα κατάφερα.
Τα σπειρώματα της επισκευάσιμης κεφαλής είναι
κυριολεκτικά για τα μπάζα, δεν έχω ξανασυναντήσει χειρότερα σπειρώματα.
Ο θόρυβος που έκαναν στο βίδωμα-ξεβίδωμα ανατριχιαστικός, λες ότι μετά από 5-10 βάλε-βγάλε, η επισκευάσιμη κεφαλή θα είναι πλέον για πέταμα. Το μεγάλο κόκκινο oring στη κάτω βάση, άρχισε ξαφνικά να μου βγαίνει από τη θέση του.
Κι αφού προσπέρασα όλα αυτά, λέω ας βάλω την εργοστασιακή κεφαλή των 0,5Ω του Subtank στο ωμόμετρο να τη μετρήσω. Εκεί έπεσε το γέλιο της αρκούδας. Τρελάθηκε κυριολεκτικά το οργανάκι μου, έπαιζε από τα
0,5Ω έως και τα
1,9Ω!!!
Λέω, τι διάολο, τα έπαιξε το όργανο; Βάζω τη κεφαλή της Ατλαντίδας στο όργανο, βράχος η ένδειξη στα
0,56Ω, όπως πάντα. Βάζω την εργοστασιακή των
0,5Ω του Subtank στο E-Holly, και λάλησε το κακόμοιρο το μοντάκι! Πατάω τη πρώτη φορά, τη μετράει στα
1,3Ω. Ξαναπατάω, τη μετράει στα 1,2Ω. Ξανά, στα 1,1Ω. Ξανά, στα 0,9Ω. Για να μην πολυλογώ, μετά από καμιά 15αριά προσπάθειες, η κεφαλή σταθεροποιήθηκε τελικά στα
0,6Ω.
Όπως είπα, έκανα κόντρα τους δύο ατμοποιητές με τις εργοστασιακές κεφαλές των 0,5Ω σχεδόν όλο το βράδυ, άτμισα ένα ολόκληρο τανκ των 6ml με τον Subtank και άλλα 2ml με την Ατλαντίδα! Κάποια στιγμή προς τα ξημερώματα, σηκώνομαι και βγαίνω από το δωμάτιο (διαστάσεις περίπου 3,5X4), και επιστρέφω χωρίς να έχω πάρει χαμπάρι το τι ακριβώς έχει συμβεί με το ντουμάνι στο δωμάτιο. Χαχαχαχά, παιδιά σχεδόν δεν έβλεπα τη μύτη μου από τα ντουμάνια, μιλάμε για το "Τοπίο στην ομίχλη" από ταινία του Αγγελόπουλου!
Το μοναδικό σημείο που φαίνεται όντως να επικρατεί ο Subtank με οριακή διαφορά, είναι στη γεύση του υγρού. Μου έδινε ένα κλικ πιο πλούσια και χορταστική γεύση από την Ατλαντίδα. Από κει και πέρα όμως το χάος. Ούτε στο ντουμάνι, αλλά ούτε φυσικά και στο χτύπημα μπορεί να συγκριθεί μαζί της, η Ατλαντίδα είναι απλά σε άλλη κλάση. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Subtank δεν μπορεί να συγκριθεί και γενικότερα, σαν ατμοποιητής δηλαδή με την Ατλαντίδα, απλά δεν πείθει. Οι εργοστασιακές κεφαλές του δεν δείχνουν καθόλου σταθερές, και μπορεί να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα και να καταστρέψουν πολλά ηλεκτρονικά μοντάκια, έτσι όπως παίζουν τρελά πάνω κάτω στην αντίστασή τους. Το ίδιο συνέβη και με την επισκευάσιμη κεφαλή του Subtank που δοκιμάσαμε την επόμενη μέρα στο CrazyVaper. Το εργοστασιακό στήσιμο με την διπλή αντίσταση, έπαιζε από τα
0,6 έως και τα
1,3Ω!
Και φυσικά, αυτά μπορεί και να είναι παιδικές ασθένειες που ίσως διορθωθούν μελλοντικά, άλλωστε η Kangertech ξανασχεδίασε τρεις φορές τις κεφαλές, μπας και καταφέρει να κοντράρει την Ατλαντίδα. Αλλά όπως έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής, κάποιος που έχει συνηθίσει την Ατλαντίδα όπως εγώ,
πολύ δύσκολα μπορεί να αποδεχτεί τα άπειρα κουσούρια και ατέλειες του Subtank...