Τα στριμμένα σύρματα συμπεριφερονται σαν πολύ χοντρά απλά σύρματα, όσον αφορα στο πώς αρπάζουν. Κάτι που σημαίνει ότι εφόσον τροφοδοτούνται με αρκετό ρεύμα ώστε να κοκκινίσουν, ανεβάζουν αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Αν όμως δεν έχουν αρκετό ρεύμα η τζούρα είναι τζούφια. Γι' αυτό το λόγο στα μηχανικά όταν στρίβουν με στριμμένα σύρματα κάνουν μικρές αντιστάσεις. Προσωπικά με triple twisted στα 0.8 ωμ είμαι μια χαρά μέχρι να πέσει η μπαταρία στα 3,7v περίπου. Από εκεί και κάτω αρχίζω να καταλαβαίνω ότι δεν αρπάζει σωστά η αντίσταση.
Τώρα για τις διαρροές... Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ εκνευριστικό φαινόμενο. Μια φορά είχα καταφέρει και τον είχα κάνει να μη στάζει καθόλου. Είχα κάνει τη διαδικασία που περιέγραψα πριν μερικά ποστ (τα orings μετά από την τοποθέτηση του δαχτυλυδιού) αλλά όσες φορές κι αν το έχω προσπαθήσει από τότε δεν τα έχω καταφέρει. Ούτε η βαζελίνη έχει σταματήσει το φαινόμενο. Αυτό που παρατηρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο είναι το πόσο σφίγγεις το top cap. Πολύ σφιχτό ή πολύ χαλαρό έχεις διαρροή. Κάπου στη μέση είναι αυτό το golden spot που ελαχιστοποιεί το φαινόμενο.
Πάντως, γκρινιάζουμε γκρινιάζουμε, αλλά καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι ο άτμο έχει τρύπες στην καμπάνα, κι ότι είναι σχεδιασμένος και για αέρα απ' το πλάι. κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνεται να έχει τις μηδενικές απώλειες του dripper που εχει αέρα μόνο από κάτω. Κι εμένα με εκνευρίζει πάρα πολύ η διαρροή, αλλά τα πάμπολλα πλεονεκτήματά του αρκούν για να υπερκαλύψουν αυτό το μειονέκτημα.