Kαλημέρα [member=16029]JoeBarTeam[/member]
Βασικά μετά την εμπειρία μου με τον calix v4 ούτε να την βλέπω θέλω την καινούργια φωλιά...
Με την παλιά φωλιά πέρασα αμέτρητες ώρες και συνεχίζω και σήμερα πειραματισμών και είναι ακόμα και σήμερα ένα απο τα μεγαλύτερα ατμιστικά σχολεία που υπάρχουν.Οταν την πιάνω στα χέρια μου ξυπνάει πραγματικά αμέτρητες αναμνήσεις .
Και ναι όντως θέλει χέρια ,πολύ εξάσκηση και μελέτη ο συγκεκριμένος για να παίξεις μαζί του αλλά σε ανταμοίβει.
Στον παλιό apollo παρέβλεπες αρκετά κουσουράκια κυρίως του bottom airflow γιατί είχες να πειραματιστείς με ένα σωρό άλλα πράγματα μέσα στην φωλιά.
Τον καινούργιο με τα προβλήματα τα παλιά,την νέα φωλιά με τους αρκετούς περιορισμούς,την μέτρια - προς κακή τροφοδοσία με τα σύγχρονα vgατα υγρά και τον non friendly user και "καλά" bf πόλο σε ποιόν θα τον πρότεινες να τον βάλει πάνω στο squonk του;
Γιατί ο έμπειρος που μπορεί εύκολα να λύσει τα περισσότερα θεματάκια δύσκολα θα δώσει σημασία λόγω της φωλιάς και ο νέος θα τα βρει αρκετά σκούρα με την αρκετά μεγάλη καμπύλη εκμάθησης που χρειάζεται ο συγκεκριμένος(ειδικά τα airflow και οι επιλογές του είναι για σεμινάριο)...
Συγνώμη για την παρέμβαση φίλε [member=17746]paloukaros[/member] αλλά δεν καταλαβαίνω μερικά από όσα γράφεις.
Κατ΄αρχήν να πω, πως δεν έχω
ακόμη τον νέο Apollo.
Από όσο βλέπω και διαβάζω όμως και αν κρίνω από τον V4, η νέα φωλιά μάλλον βελτιώνει τον Apollo και τον κάνει πιο σύγχρονο και περισσότερο user friendly.
Δεν καταλαβαίνω γιατί η νέα φωλιά έχει
μέτρια - προς κακή τροφοδοσία, ενώ η παλιά δεν έχει.
Νόμιζα πως μόνο η θέση από τις βίδες έχει αλλάξει και ίσως ελάχιστα η διάμετρος της φωλιάς.
Που επηρεάζουν αυτά την τροφοδοσία, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.
Όσο δε για τον
non friendly user και "καλά" bf πόλο τον έχω βαλει σε πολλά squonk mods και πράγματι βγάζω το καπέλο στον Leo διότι ήταν έτη φωτός μπροστά από την εποχή του.
Τώρα σε όσα διαβάζω για τις μειωμένες επιλογές στα στησίματα, δεν βλέπω πως η μετατόπιση των 4 βιδών επηρεάζει τόσο δραστικά τους τρόπους στησίματος.
Αν σου ήταν εύκολο με 2-3 φωτό να κάνεις μια σύγκριση στησιμάτων και ιδιαίτερα αυτών που δεν γίνονται στην νέα φωλιά θα βοηθούσε πολύ.
Η ταπεινή μου γνώμη πάντως είναι, πως ένα ατμιστικό διαμάντι που δεν υπήρχε πλέον διαθέσιμο, επιτέλους υπάρχει ξανά και μάλιστα ανανεωμένο σύμφωνα με τις νέες τάσεις της ατμιστικής κοινότητας.
Για όλους εμάς τους αμετανόητους υπάρχει σαν εξάρτημα η παλιά φωλιά αν σώνει και καλά θέλουμε να στήσουμε τριπλή έσω - έξω - έξω με σύρμα 0,15 και κάτω .
υ.γ. Η τιμή στα 98 ευρώ σε σχέση με άλλες φρέσκιες υλοποιήσεις και σε σχέση με την ποιότητα
Apollo θεωρώ πως είναι πολύ τίμια.
Μπράβο σου Βασίλη, ίσως δεν γίνεις ποτέ πλούσιος αλλά ο πατέρας σου αν σε έβλεπε θα πρέπει να ήταν πολύ περήφανος...