Μου φαίνεται θα ακούσουμε πολλά παραμύθια περί ελέγχου θερμοκρασίας.
Οι Κινέζοι που αναφέρθηκαν μας είπα τί σημαίνει Joule: watt x δευτερόλεπτα!!! Αυτό το ξέρουμε εδώ και μερικούς αιώνες.
Τώρα, επειδή τα joule εξαρτώνται από τα δευτερόλεπτα σημαίνει ότι εξαρτάται από τον χρόνο τζούρας. Και τί θα κάνουν οι Κινέζοι; Θα ελέγχουν τον χρόνο που θα τραβάς τζούρα;; Θα προβλέπουν από πριν πόση ώρα θα τραβήξεις τζούρα; Ή θα την κόβουν σε προκαθορισμένα δευτερόλεπτα;;
Επίσης, τα joules δεν έχουν μια προκαθορισμένη σχέση με την θερμοκρασία. Σε στεγνό φυτίλι ελάχιστα joule θα το ζεματίσουν. Σε βρεγμένο φυτίλι θέλεις πολλά joules για να ανέβει η θερμοκρασία. Και ανάλογα με την σύσταση του υγρού αλλάζουν τα joule.
Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ως παραμύθι.
Αλλά μην νομίζεται ότι και το temperature control δεν έχει προβλήματα. Θα σας πω το εξής: με το temperature control μπορείς να δεις την μέση θερμοκρασία όλου του μήκους του σύρματος. Βάζεις π.χ. 200 βαθμούς, και η μέση θερμοκρασία θα είναι 200 βαθμοί. Στο κέντρο όμως μπορεί να έχεις 250 βαθμούς, γιατί στο πλάι (στις σπείρες στα άκρα) η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη. Οπότε, το όφελος μειώνεται αρκετά διότι στην πραγματικότητα υπάρχουν hot spots. Οπότε, χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη.