vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

364 επισκέπτες, 5 χρήστες
manoslykos, Milarepa, danys620, Tem, thanos1071

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση vaping

Νέες αναμενόμενες συσκευές η.τ. με ελεγκτή θερμοκρασίας

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• Βρε, βρε! Μια
  • 2968
  • Φύλο: Άντρας
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
Τι ακριβώς στα λόγια μου σε έκανε να πιστεύεις πως είμαι εκ των προτέρων αρνητικός με όλους τους ερευνητές;
Δηλαδή, γιατί η πρώτη αντίδραση σε μια πληροφορία να είναι αρνητική, χωρίς μάλιστα καμία διάθεση να ελεγχθεί η πληροφορία;
Τέλος πάντων, λίγα περί Γκλάντζ για όποιον θα ήθελε να πάρει μια γεύση:

Notorious E-Cigarette Opponent Claims Effects of Vaping May Just as Bad as Those of Smoking

Dr. Glantz proves that e-cigarettes and cigarettes are associated with each other in some way. Thank you Dr. Obvious!

Glantz Asserts that Pulmonary Effects of Smoking May Be No Worse than those of Vaping

The Latest Junk Science From E-Cig Hater Stanton Glantz

Abuse of evidence and argument: a response to Stanton Glantz' criticisms of an expert letter to WHO on tobacco harm reduction

Defending proper science and evidence: Our second letter to the WHO, exposing mis-presentation of evidence in Glantz letter

Καλύτερα να βάλω τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα παρά να βασιστώ στον Δρ. Γκλαντζ να προτείνει βελτιώσεις στο ΗΤ.
Προσωπική άποψη πάντα.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• Ο τέως admin
  • 5632
Ξεφεύγουμε από το θέμα μας σιγά σιγά...
Ας επανέλθουμε.

Αποσυνδεδεμένος mariocuzco

• MAXIMUM DEFENSE-MINIMUM TIME-MINIMUM RISK
  • **
  • 286
Ρε παιδιά προσπάθησα να διαβάσω όλο το νήμα και με έπιασε πονοκέφαλος...
Αλήθεια σας λέω.
Αυτό που θα ήθελε να μάθει ο μέσος ατμιστης σαν του λόγου μου ειναι το εξής:
Αν ατμιζω ένα υγρό 50-50 μεταξύ 7 με 10 watts τι θερμοκρασίες παράγονται και τι τοξικές ουσίες εισπνέω;
Γιατί αν οι θερμοκρασίες ειναι μικρές ποιος ο λόγος να πετάξω ότι εχω και να χάλασω μια περιουσια για VIR Η DNA 40?
Ας δώσει μια απάντηση κάποιος που γνωρίζει πραγματικά παρακαλώ...

Αποσυνδεδεμένος microchip

• 1436
  • 11/01/2013 18:30
Δεν γνωρίζουμε τι θερμοκρασίες αναπτύσσει κάποιος ατμοποιητής σε κάποια watts.
Δεν γνωρίζουμε τι τοξικές ουσίες εκλύονται ανάλογα με την θερμοκρασία.
Οι κατασκευαστές φτιάχνουν συσκευές με τις οποίες θα μπορούμε να ρυθμίσουμε την θερμοκρασία.
Περιμένουμε τους επιστήμονες να μας πουν σε τι θερμοκρασία να τις ρυθμίσουμε.
Μην πετάξεις ότι έχεις.
Αν επιμένεις να τα πετάξεις, στείλε ΠΜ.  :D

Αποσυνδεδεμένος mariocuzco

• MAXIMUM DEFENSE-MINIMUM TIME-MINIMUM RISK
  • **
  • 286
Αν τα πετάξω θα σε ενημερώσω microchip :) .
Μια άλλη απορία που εχω με το φτωχό μου μυαλό ειναι η εξής:
Πως μπορεί μια πλακέτα να μετράει τη θερμοκρασία του σύρματος σε πραγματικό χρόνο; :confused1:

Αποσυνδεδεμένος domaze

• 923
  • Say Hello to my little friend!
Η θερμοκρασια που αναπτυσεται εχει να κανει και με το χρονο εκτος απο τα βατ αλλά και με την ποσότητα αέρα που περνάει αλλά και άλλα. Επειδη με την αλλαγή θερμοκρασίας η αντίσταση του σύρματος μεταβάλλεται, μετρώντας real time την αντίσταση καταλαβαίνεις τη θερμοκρασία

Στάλθηκε από το GT-P5200 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5571
Κοινως: R = R0 x [1+α(T-T0)].

Τα R0, α και T0 ειναι γνωστα και σταθερα.
Μετρωντας την αντισταση R, βρισκεις καθε στιγμη τη θερμοκρασια Τ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτ 19, 2014, 15:36 από Nemesis_rds »

Αποσυνδεδεμένος spykal1

• 980
Ο ελεγκτης θερμοκρασιας θα τοποθετειται μελοντικα σε ολες τις συσκευς ητ ,απο οτι φαινεται ... ???

Αποσυνδεδεμένος jimkaldi

• **
  • 403
ας αποδειχτει πρωτα οτι κανει κατι  :)
εκτος απ το να γλυτωνει μερικα mah

Αποσυνδεδεμένος Manpet

• **
  • 211
Αυτό που ακριβώς δεν έχω καταλάβει είναι αν η παρούσα τεχνολογία είναι μόνο για επισκευάσιμους ατμοποιητές, ή θα κυκλοφορήσουν και εργοστασιακοί (με κατάλληλα υλικά) για το συγκεκριμένο σύστημα?  :confused1: ,ρωτάω γιατί η συντρηπτική πλειονότητα χρηστών η.τ. ατμίζουν με εργοστασιακούς (και εγώ).

Αποσυνδεδεμένος Atrum

• 1062
Χρειάζεται συγκεκριμένα σύρματα άρα ή επισκευάσιμο στημένο με αυτό το σύρμα ή εργοστασιακό που είναι από τη μαμά του φτιαγμένος με κατάλληλο σύρμα.

Πάντως jim, μη το ισοπεδόνουμε. Η θεωρία στέκει και από ότι λέει ο γιατρός και η πράξη. Εκτός αν εννοείς ότι δεν ξέρουμε τι παράγεται σε ποια θερμοκρασία, οπότε έχεις δίκιο και θα πρέπει να το κοιτάξει κάποιος (για να μη δείξω πάλι τον γιατρό...)

Αποσυνδεδεμένος Manpet

• **
  • 211
Δεν ξέρω αν το έχει δημοσιέυσει κανείς πρίν αλλά να το link με το spec sheet του dna40 :
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0163/0944/files/dna40.pdf?3430
Παρακαλούνται οι ηλεκτρολόγοι-μηχανικοί και λοιποί κομπιουτεράδες του φόρουμ να μας δώσουν τα φώτα τους  ;) .

Αποσυνδεδεμένος jimkaldi

• **
  • 403
atrum ...μα ακριβως αυτο εννοω ,,,για τα παραγομενα υποπροιοντα μια και βασικα δεν ξερω σε τι θερμοκρασιες ατμιζουμε τωρα (χοντρικα) αν πχ οι θερμοκρασιες ειναι γυρω στους 200 ...καποιος που αγνοοντας το ρυθμισει στους 250 μαλλον περισσοτερη ζημια θα κανει

μανπετ ,,,διαβασε και μετα κανε ερωτησεις ,,,πολλα εχουν ειπωθει στο νημα του dna 40
κι αν σου μεινουν αποριες .... :)

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• Ο τέως admin
  • 5632
Δεν ξέρω αν το έχει δημοσιέυσει κανείς πρίν αλλά να το link με το spec sheet του dna40 :
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0163/0944/files/dna40.pdf?3430
Παρακαλούνται οι ηλεκτρολόγοι-μηχανικοί και λοιποί κομπιουτεράδες του φόρουμ να μας δώσουν τα φώτα τους  ;) .

Έχει δημοσιευτεί στο νήμα του DNA40, στο πρώτο μήνυμα, και συζητιέται εκεί.
http://vaping.gr/index.php/topic,23324.0.html
« Τελευταία τροποποίηση: Απρ 10, 2022, 00:20 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

• Ιατρός - Ερευνητής
  • 892
Νομίζω υπάρχει μια μικρή συχγυση σε σχέση με το σημείο βρασμού των υγρών.
Επίσης αναφέρεται συχνά το flash point της γλυκερίνης το οποίο δεν φαίνεται να σχετίζεται με το ζητούμενο στο ητ που είναι η μαζική παραγωγή ατμού - δηλαδή ο βρασμός.
Αναφέρομαι στο παράδειγμα της γλυκερίνης (καθώς σε σκέτη βάση VG έχω καταλήξει) αλλά νομίζω ότι αυτά γενικεύονται και σε μεικτές βάσεις+αρώματα.
Το σημείο βρασμού της γλυκερίνης είναι πράγματι 290 βαθμοί C και αυτή είναι μια θερμοκρασία (όπως προκύπτει) στην οποία παράγονται ανεπιθύμητα προϊόντα.
Το σημείο βρασμού όμως γλυκερίνης με νερό 10% είναι σημαντικά χαμηλότερο, και συγκεκριμένα 138 βαθμοί.
(Δείτε τον πίνακα στο ακόλουθο link:
http://www.dow.com/optim/optim-advantage/physical-properties/vapor.htm )

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι σε χαμηλότερη συγκέντρωση (85% γλυκερίνη 15% νερό) η θερμοκρασία βρασμού έχει μειωθεί κατά άλλους 10.5 βαθμούς στους 127.5 (!)
Αυτό σημαίνει ότι με ελάχιστη αραίωση (από το 10 στο 15% νερό) μπορούμε να μειώσουμε την απαιτούμενη θερμοκρασία για βρασμό κατά 10 βαθμούς.
Επίσης σημαίνει ότι η περιγραφή που θέλει μια βάση να περιέχει 10-15% νερό δεν είναι επαρκώς ακριβής καθώς φαίνεται να έχει σημασία το αν είναι 10 ή 15% σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα δώσουν ατμό.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια είναι η σχεδίαση του ατμοποιητή που θα καταφέρει να προσφέρει μεγάλες ποσότητες ισχύος σε επαρκή ποσότητα υγρού χωρίς να χρειάζεται η θερμοκρασία του σύρματος να είναι ιδιαίτερα υψηλή. Η πρώτη λογική σκέψη είναι περισσότερα (2, 3, 4?) και μικρότερα coil με μοιρασμένη ισχύ.

Δεν είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι ακριβείς, αλλά όταν ξεκινάει να βράζει το υγρό συμβαίνει το εξής: στις χαμηλές θερμοκρασίες έχουμε εξάτμιση νερού κυρίως, με πολύ μικρό ποσοστό VG. Άρα, όσο ενεργοποιούμε την συσκευή, ελαττώνεται η ποσότητα νερού στο υγρό και αυξάνεται η ποσότητα VG. Ως αποτέλεσμα, σταδιακά ανεβαίνει η θερμοκρασία.
Πέρα από την θεωρία των όσων λέω, το έχω διαπιστώσει και στην πράξη...

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Τέλος στις γεύσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων [Νομοτεχνικά] 5 455 Τελευταίο μήνυμα Απρ 17, 2025, 22:54
από Antiprosopos
Γενικά για τις δημοσιεύσεις και τις έρευνες γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ 1493 257412 Τελευταίο μήνυμα Απρ 16, 2025, 23:04
από Chris66
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1835 372454 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 22:03
από Antiprosopos
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1476 387245 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 21:37
από Antiprosopos
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1724 262080 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 05:33
από Perry
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4935 677686 Τελευταίο μήνυμα Απρ 07, 2025, 22:31
από Doubt
VOOPOO VINCI SPARK 100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 0 665 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 19:26
από zamploutos
Καινουριος στο ατμισμα. Γνωμη για μονης χρησης τυπου Blu, Vuse και αλλα. Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος 1 1250 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 09:22
από gstamatos
Omerta Liquids Shake and Vape 35 22175 Τελευταίο μήνυμα Απρ 02, 2025, 13:23
από Antiprosopos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 2300 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 886091 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.
Ο ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΜΑΣ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ E-LIQUID ΜΑΣ) Ιδιοκατασκευές υγρών 2046 476909 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 21:52
από mario1985