vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

165 επισκέπτες, 1 χρήστης
camber

Νέες αναμενόμενες συσκευές η.τ. με ελεγκτή θερμοκρασίας

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Φύλο: Άντρας
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
Απ: Νέες αναμενόμενες συσκευές η.τ. με ελεγκτή θερμοκρασίας
« Απάντηση #120 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 00:09 »
Τι ακριβώς στα λόγια μου σε έκανε να πιστεύεις πως είμαι εκ των προτέρων αρνητικός με όλους τους ερευνητές;
Δηλαδή, γιατί η πρώτη αντίδραση σε μια πληροφορία να είναι αρνητική, χωρίς μάλιστα καμία διάθεση να ελεγχθεί η πληροφορία;
Τέλος πάντων, λίγα περί Γκλάντζ για όποιον θα ήθελε να πάρει μια γεύση:

Notorious E-Cigarette Opponent Claims Effects of Vaping May Just as Bad as Those of Smoking

Dr. Glantz proves that e-cigarettes and cigarettes are associated with each other in some way. Thank you Dr. Obvious!

Glantz Asserts that Pulmonary Effects of Smoking May Be No Worse than those of Vaping

The Latest Junk Science From E-Cig Hater Stanton Glantz

Abuse of evidence and argument: a response to Stanton Glantz' criticisms of an expert letter to WHO on tobacco harm reduction

Defending proper science and evidence: Our second letter to the WHO, exposing mis-presentation of evidence in Glantz letter

Καλύτερα να βάλω τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα παρά να βασιστώ στον Δρ. Γκλαντζ να προτείνει βελτιώσεις στο ΗΤ.
Προσωπική άποψη πάντα.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #121 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 00:16 »
Ξεφεύγουμε από το θέμα μας σιγά σιγά...
Ας επανέλθουμε.

Αποσυνδεδεμένος mariocuzco

• **
  • 285
« Απάντηση #122 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 04:30 »
Ρε παιδιά προσπάθησα να διαβάσω όλο το νήμα και με έπιασε πονοκέφαλος...
Αλήθεια σας λέω.
Αυτό που θα ήθελε να μάθει ο μέσος ατμιστης σαν του λόγου μου ειναι το εξής:
Αν ατμιζω ένα υγρό 50-50 μεταξύ 7 με 10 watts τι θερμοκρασίες παράγονται και τι τοξικές ουσίες εισπνέω;
Γιατί αν οι θερμοκρασίες ειναι μικρές ποιος ο λόγος να πετάξω ότι εχω και να χάλασω μια περιουσια για VIR Η DNA 40?
Ας δώσει μια απάντηση κάποιος που γνωρίζει πραγματικά παρακαλώ...

Αποσυνδεδεμένος microchip

• 1436
  • 11/01/2013 18:30
« Απάντηση #123 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 04:58 »
Δεν γνωρίζουμε τι θερμοκρασίες αναπτύσσει κάποιος ατμοποιητής σε κάποια watts.
Δεν γνωρίζουμε τι τοξικές ουσίες εκλύονται ανάλογα με την θερμοκρασία.
Οι κατασκευαστές φτιάχνουν συσκευές με τις οποίες θα μπορούμε να ρυθμίσουμε την θερμοκρασία.
Περιμένουμε τους επιστήμονες να μας πουν σε τι θερμοκρασία να τις ρυθμίσουμε.
Μην πετάξεις ότι έχεις.
Αν επιμένεις να τα πετάξεις, στείλε ΠΜ.  :D

Αποσυνδεδεμένος mariocuzco

• **
  • 285
« Απάντηση #124 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 13:55 »
Αν τα πετάξω θα σε ενημερώσω microchip :) .
Μια άλλη απορία που εχω με το φτωχό μου μυαλό ειναι η εξής:
Πως μπορεί μια πλακέτα να μετράει τη θερμοκρασία του σύρματος σε πραγματικό χρόνο; :confused1:

Αποσυνδεδεμένος domaze

• 922
  • Say Hello to my little friend!
« Απάντηση #125 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 14:30 »
Η θερμοκρασια που αναπτυσεται εχει να κανει και με το χρονο εκτος απο τα βατ αλλά και με την ποσότητα αέρα που περνάει αλλά και άλλα. Επειδη με την αλλαγή θερμοκρασίας η αντίσταση του σύρματος μεταβάλλεται, μετρώντας real time την αντίσταση καταλαβαίνεις τη θερμοκρασία

Στάλθηκε από το GT-P5200 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #126 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 15:00 »
Κοινως: R = R0 x [1+α(T-T0)].

Τα R0, α και T0 ειναι γνωστα και σταθερα.
Μετρωντας την αντισταση R, βρισκεις καθε στιγμη τη θερμοκρασια Τ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2014, 15:36 από Nemesis_rds »

Αποσυνδεδεμένος spykal1

• 980
« Απάντηση #127 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 15:31 »
Ο ελεγκτης θερμοκρασιας θα τοποθετειται μελοντικα σε ολες τις συσκευς ητ ,απο οτι φαινεται ... ???

Αποσυνδεδεμένος jimkaldi

• **
  • 403
« Απάντηση #128 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 16:35 »
ας αποδειχτει πρωτα οτι κανει κατι  :)
εκτος απ το να γλυτωνει μερικα mah

Αποσυνδεδεμένος Manpet

• **
  • 210
« Απάντηση #129 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 19:37 »
Αυτό που ακριβώς δεν έχω καταλάβει είναι αν η παρούσα τεχνολογία είναι μόνο για επισκευάσιμους ατμοποιητές, ή θα κυκλοφορήσουν και εργοστασιακοί (με κατάλληλα υλικά) για το συγκεκριμένο σύστημα?  :confused1: ,ρωτάω γιατί η συντρηπτική πλειονότητα χρηστών η.τ. ατμίζουν με εργοστασιακούς (και εγώ).

Αποσυνδεδεμένος Atrum

• 1062
« Απάντηση #130 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 19:47 »
Χρειάζεται συγκεκριμένα σύρματα άρα ή επισκευάσιμο στημένο με αυτό το σύρμα ή εργοστασιακό που είναι από τη μαμά του φτιαγμένος με κατάλληλο σύρμα.

Πάντως jim, μη το ισοπεδόνουμε. Η θεωρία στέκει και από ότι λέει ο γιατρός και η πράξη. Εκτός αν εννοείς ότι δεν ξέρουμε τι παράγεται σε ποια θερμοκρασία, οπότε έχεις δίκιο και θα πρέπει να το κοιτάξει κάποιος (για να μη δείξω πάλι τον γιατρό...)

Αποσυνδεδεμένος Manpet

• **
  • 210
« Απάντηση #131 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 19:55 »
Δεν ξέρω αν το έχει δημοσιέυσει κανείς πρίν αλλά να το link με το spec sheet του dna40 :
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0163/0944/files/dna40.pdf?3430
Παρακαλούνται οι ηλεκτρολόγοι-μηχανικοί και λοιποί κομπιουτεράδες του φόρουμ να μας δώσουν τα φώτα τους  ;) .

Αποσυνδεδεμένος jimkaldi

• **
  • 403
« Απάντηση #132 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 20:06 »
atrum ...μα ακριβως αυτο εννοω ,,,για τα παραγομενα υποπροιοντα μια και βασικα δεν ξερω σε τι θερμοκρασιες ατμιζουμε τωρα (χοντρικα) αν πχ οι θερμοκρασιες ειναι γυρω στους 200 ...καποιος που αγνοοντας το ρυθμισει στους 250 μαλλον περισσοτερη ζημια θα κανει

μανπετ ,,,διαβασε και μετα κανε ερωτησεις ,,,πολλα εχουν ειπωθει στο νημα του dna 40
κι αν σου μεινουν αποριες .... :)

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #133 στις: Οκτωβρίου 20, 2014, 13:16 »
Δεν ξέρω αν το έχει δημοσιέυσει κανείς πρίν αλλά να το link με το spec sheet του dna40 :
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0163/0944/files/dna40.pdf?3430
Παρακαλούνται οι ηλεκτρολόγοι-μηχανικοί και λοιποί κομπιουτεράδες του φόρουμ να μας δώσουν τα φώτα τους  ;) .

Έχει δημοσιευτεί στο νήμα του DNA40, στο πρώτο μήνυμα, και συζητιέται εκεί.
http://vaping.gr/index.php/topic,23324.0.html
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2022, 00:20 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

• 892
« Απάντηση #134 στις: Οκτωβρίου 20, 2014, 22:15 »
Νομίζω υπάρχει μια μικρή συχγυση σε σχέση με το σημείο βρασμού των υγρών.
Επίσης αναφέρεται συχνά το flash point της γλυκερίνης το οποίο δεν φαίνεται να σχετίζεται με το ζητούμενο στο ητ που είναι η μαζική παραγωγή ατμού - δηλαδή ο βρασμός.
Αναφέρομαι στο παράδειγμα της γλυκερίνης (καθώς σε σκέτη βάση VG έχω καταλήξει) αλλά νομίζω ότι αυτά γενικεύονται και σε μεικτές βάσεις+αρώματα.
Το σημείο βρασμού της γλυκερίνης είναι πράγματι 290 βαθμοί C και αυτή είναι μια θερμοκρασία (όπως προκύπτει) στην οποία παράγονται ανεπιθύμητα προϊόντα.
Το σημείο βρασμού όμως γλυκερίνης με νερό 10% είναι σημαντικά χαμηλότερο, και συγκεκριμένα 138 βαθμοί.
(Δείτε τον πίνακα στο ακόλουθο link:
http://www.dow.com/optim/optim-advantage/physical-properties/vapor.htm )

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι σε χαμηλότερη συγκέντρωση (85% γλυκερίνη 15% νερό) η θερμοκρασία βρασμού έχει μειωθεί κατά άλλους 10.5 βαθμούς στους 127.5 (!)
Αυτό σημαίνει ότι με ελάχιστη αραίωση (από το 10 στο 15% νερό) μπορούμε να μειώσουμε την απαιτούμενη θερμοκρασία για βρασμό κατά 10 βαθμούς.
Επίσης σημαίνει ότι η περιγραφή που θέλει μια βάση να περιέχει 10-15% νερό δεν είναι επαρκώς ακριβής καθώς φαίνεται να έχει σημασία το αν είναι 10 ή 15% σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα δώσουν ατμό.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια είναι η σχεδίαση του ατμοποιητή που θα καταφέρει να προσφέρει μεγάλες ποσότητες ισχύος σε επαρκή ποσότητα υγρού χωρίς να χρειάζεται η θερμοκρασία του σύρματος να είναι ιδιαίτερα υψηλή. Η πρώτη λογική σκέψη είναι περισσότερα (2, 3, 4?) και μικρότερα coil με μοιρασμένη ισχύ.

Δεν είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι ακριβείς, αλλά όταν ξεκινάει να βράζει το υγρό συμβαίνει το εξής: στις χαμηλές θερμοκρασίες έχουμε εξάτμιση νερού κυρίως, με πολύ μικρό ποσοστό VG. Άρα, όσο ενεργοποιούμε την συσκευή, ελαττώνεται η ποσότητα νερού στο υγρό και αυξάνεται η ποσότητα VG. Ως αποτέλεσμα, σταδιακά ανεβαίνει η θερμοκρασία.
Πέρα από την θεωρία των όσων λέω, το έχω διαπιστώσει και στην πράξη...

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 112513 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 357684 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 448146 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 109231 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 372776 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 326423 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 512 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 5688 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 14551 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 28494 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99037 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 325752 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost