Καλημέρα σε όλους, μιας και δεν μπορώ -ή δεν ξέρω- να ανοίξω καινούριο θέμα, γράφω εδώ την πρώτη μου εμπειρία. Είμαι 48, καπνίζω από τα 18 μου 2 πακέτα ΚΤ την ημέρα και τον τελευταίο καιρό είχα αρχίσει να προβληματίζομαι για τον έλεγχο που ασκεί πάνω μου το τσιγάρο και τον ολοφάνερο και βαρύ εθισμό μου.
Χωρίς να ξέρω κι εγώ το γιατί, το Σάββατο βρέθηκα σε ένα από τα πολλά μαγαζιά που πουλάνε ΗΤ. Αγόρασα μια συσκευή που μου πρότειναν EVOD γράφει μόνο επάνω, όχι την μικρή αλλά την κάπως μεγαλύτερη και υγρό νικοτίνης 12 -όχι άρωμα γεύση κλπ-
Η αρχική μου σκέψη ήταν ότι μάλλον πρόκειται για μεγάλη μουφα και θα χάσω άκλαφτα τα 30 και κάτι euros που μου κόστισε. Αλλά είχα μια κρυφή ελπίδα μήπως και γίνει κανένα θαύμα και μειώσω λίγο τα δύο πακέτα που καπνίζω καθημερινά!
Οποία έκπληξις! Σήμερα έκλεισα το δεύτερο εικοσιτετράωρο και καπνίζω ΜΌΝΟ 10 τσιγάρα τη μέρα! Αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί ΠΟΤΕ εδώ και 30 χρόνια, ακόμα κι όταν γριπιαζόμουνα και ανέβαζα ψηλό πυρετό. Ακόμα και τότε τα κάπνιζα κανονικά τα 2 πακετάκια!
Ακόμα δεν το πιστεύω ότι μειώθηκε τόσο πολύ ο αριθμός των τσιγάρων που καπνίζω.
Αρνητικά -μεγάλος εκνευρισμός και μεγαλύτερη όρεξη- υπήρξαν μόνο το πρώτο δωδεκάωρο. Από εκεί και μετά υπάρχουν κάποιες ώρες που δυσκολεύομαι αλλά για μικρά χρονικά διαστήματα.
Λόγω του πολύχρονου εθισμού μου δεν βάζω τρελούς στόχους. Θα είμαι πολύ ευτυχής αν από εδώ και πέρα συνεχίσω με το ΗΤ και δέκα κανονικά τσιγάρα την ημέρα. Προς το παρόν αυτός είναι ο στόχος μου για τον επόμενο μήνα! Ακούω γνώμες σχόλια και κάθε συμβουλή δεκτή.