Θα βγάλω τα εσώψυχά μου...
Κυριολεκτικά, δε με έχει κουράσει τίποτα απολύτως...
Ούτε το στήσιμο, ούτε η φόρτιση, να κάθομαι να κολλάω σύρματα για τη Σοφία, να συντηρώ τα mods, να πλένω εξονυχιστικότατα τους ατμοποιητές μου μετά από ΚΑΘΕ αλλαγή αντίστασης και όλα τα γνωστά.
Εξαίρεση αποτελεί ο κόσμος των DIY υγρών... Άλλο κεφάλαιο... Ιδιαίτερα για τους τελειομανείς όπως εγώ.
Παρόλα αυτά, με έχουν κουράσει τα παρακλάδια και μέρος της κοινότητας των ατμιστών αλλά, και μη ατμιστών.
Η παιδεία.Γενικός παράγοντας ο οποίος ορίζει όλα τα παρακάτω.
Η έλλειψη κοινής λογικής και διάθεσης για σκέψη.1. "Ατμίζω στα 19.000.000 Watt και παίρνω γεύση καμένου. Λέτε να φταίει το Drip Tip?"
Αν εκτυπώναμε και τοποθετούσαμε σε έναν τοίχο ερωτήσεις-διαμάντια τέτοιου είδους, θα θέλαμε πολλά τετραγωνικά....
2. Πολλοί χρησιμοποιούν επισκευάσιμους ατμοποιητές χωρίς καμία διαίσθηση κινδύνου και ασφάλειας. Νόμος του Ohm φίλε μου. Βάλτο στο μυαλό σου, ή ανατινάξου και κάνε ρόμπα ολόκληρη την ατμιστική κοινότητα. Μου θες και clapton coils... Κλάφτον coil θα σου βγει!
Η παραπληροφόρηση.1. - "Μπα... Δεν είναι καλός "αυτός" ο ατμοποιητής."
- Γιατί? Επειδή δε πιάνουν τα χέρια σου να στήσεις μια αντίσταση σε μικρό deck?
Επειδή τυγχάνει να μην αποδίδει ικανοποιητικά τα καπνικά αρώματα?
Επειδή βαριέσαι να ασχοληθείς ώστε να "τον μάθεις"? Υπάρχουν και άλλες λύσεις φίλε μου...
Κοινώς η φράση δε είναι "δεν είναι καλός", αλλά "δε με ικανοποιεί εμένα αυτός ο ατμοποιητής".
2. -Μη τον πάρεις "αυτό" τον ατμοποιητή...
-Μα εμένα με ικανοποιεί πλήρως...!
3. Το άκουσες? Ανατινάχτηκε Η.Τ. !!! Δε θα πάρω ποτέ! Χίλιες φορές το κανονικό.
Αυτοί μάλλον βιάζονται να πεθάνουν... Όχι από την έλλειψη Η.Τ., αλλά από έλλειψη φυσιολογικής ανάγκης ορθής λήψης πληροφοριών.
4. -Άρχισα το Η.Τ. και έχω βλεννώδης εκκρίσεις. Το κόβω αμέσως.
- χμμμ... αναρωτήθηκες ποτέ ποιά είναι τα πολλαπλά συμπτώματα στα πολλαπλά στάδια διακοπής του καπνίσματος?
5. Γιατρός σε υγιή ασθενή με μηδενικό ιατρικό ιστορικό: Να το κόψεις αμέσως! Δημιουργεί κυψέλες στον ιστό των πνευμόνων και μια μέρα ξαφνικά θα πάθεις πνευμοθώρακα. Καλύτερα 2-3 τσιγάρα την ημέρα.
- Ποιος σου έδωσε πτυχίο καλέ μου?
Η προπαγάνδα.Ήμουν προχθές στο μετρό και μια παρέα τριών ατόμων γύρω στα 22 ανοίγει τυχαία συζήτηση για το Η.Τ. "Άκουσα πως το Η.Τ. έχει 1.000.000 περισσότερες καρκινογόνες ουσίες από το κανονικό."
(Κανονικά, δε θα απαντούσα... Δε νιώθω άνετα να επεμβαίνω σε συζητήσεις αγνώστων. Η συζήτηση όμως συνεχίστηκε και δεν άντεξα...)
- Που το διάβασες αυτό το άρθρο?
- Δε το διάβασα, το πήρε το αυτί μου.
- Υπάρχει άρθρο το οποίο όντως το γράφει. Έχει και στοιχεία της ομάδας επιστημόνων που έβγαλαν το συμπέρασμα. Επίσης υπάρχει και απάντηση γιατρού ο οποίος καταρρίπτει παταγωδώς τη θεωρία αυτή καθώς είναι αβάσιμη. Κοινώς, δεν υπάρχει έρευνα πίσω από το άρθρο αυτό. Καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεκτικοί με αυτά που "ακούμε" και διαλαλούμε παντού, χωρίς να έχουμε ιδέα για το τι μιλάμε...
Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό από τον αέρα που αναπνέουμε. Αλλά άμα σε ενδιαφέρει να κόψεις το τσιγάρο με τον τρόπο αυτό, προσπάθησε να λάβεις και να φιλτράρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και να επισκεφτείς 2-3 καλόφημα μαγαζιά (για αρχή).
Αλλαγή ορολογίας (όπως ανέφερε η Petra) και συντομογραφίες τύπου "Νικο", "Ατμο", κλπΗ στενομυαλιά, που λένε και αυτοί οι Έλληνες...- Μπα... Χάλια είναι το Η.Τ. Το πετάω. Θα στρίψω μια τσιγαρούμπα.

- Κάτσε βρε άνθρωπε... Άμα θέλεις να αγοράσεις αρνάκι για το Πάσχα, ψάχνεις ολόκληρο το γενεαλογικό του δένδρο κάνοντας δύσκολη τη ζωή του χασάπη και όλων των πελατών σε αναμονή.
Στο Η.Τ. γιατί να επιμείνεις στον εξοπλισμό των 5 ευρώ με το υγρό το οποίο δε το ξέρει ούτε η εταιρία παραγωγής, σχηματίζοντας μια συνολική άποψη για το Η.Τ.?
Έψαξες να μάθεις τις εναλλακτικές και τις δυνατότητες που σου παρέχει η βιομηχανία του Η.Τ.?
Ατμίζεις 1 εβδομάδα...!
- Μπα, χάλια είναι.
Βέβαια αυτό έληξε με το που δοκίμασε το Castle Long στη Σοφία. Τριπλό εγκεφαλικό έπαθε. Αν και χείριστο υπόδειγμα για ένα νέο ατμιστή, πέτυχε!
Η έλλειψη ορθής κρίσης σχετικά με την ομάδα των παραγόντων οι οποίοι ορίζουν την τελική τιμή ενός προϊόντος.Παράπονα, παράπονα, παράπονα.
Ακόμα και εγώ έχω παραπονεθεί για τις τιμές. Αλλά μόνο μετά από σκέψη, προσδιορισμό κινήτρων και πληροφοριών.
Δε γίνεται να πάει χαμένος ο χρόνος και ο κόπος του κατασκευαστή. Τα υλικά.
Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ. Η έρευνα. Το marketing. Η διανομή του προϊόντος. Η εθνική οικονομία πάνω στην οποία θα βασιστεί από την παραγωγή μέχρι να φτάσει στα χέρια μας. Και πολλά, πολλά άλλα.
Το κρίνεις απαράδεκτο? Μη το πάρεις!
Η μόδα ως ορισμός του σωστού.1. Ε όχι ρε φίλε... Δε μπορώ να έχω ένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι μου. Ήρθα στο μαγαζί για να φάω, και όχι για να ψάχνω την παρέα μου ανάμεσα σε ατμούς.... Αν θέλω να ατμίσω, θα ατμίσω το δικό μου.
2. Εκατομμύρια watt, κάθε είδους αντίσταση κλπ. Κατανοώ ΠΛΗΡΩΣ το κομμάτι χόμπι, πλάκα με τη παρέα ή μόνος στο σπίτι, αλλά μέχρι εκεί.
3. Φίλε... 0.2 micro coil στα 200Watt, πυροβολεί το εργαλείο!!!
Ως γνωστό, το αποτέλεσμα του ατμίσματος το οποίο ικανοποιεί έναν ατμιστή, αποτελείται από ένα σύνολο μεταβλητών.
ΚΑΠΟΙΕΣ από αυτές είναι ο ατμοποιητής, το υγρό (αναλογία pg/vg, γεύση, εταιρία και πολλά άλλα), η αντίσταση (υλικό, τύπος στησίματος, διατομή στησίματος και πολλά άλλα), η πηγή ρεύματος και, και, και.....
Άσε με λοιπόν να κρίνω μόνος μου τι με ικανοποιεί χωρίς να μου επιβάλεις την γνώμη σου.
Τα δοκίμασα και τα 200watt από περιέργεια. Το μόνο που κατάφερα ήταν να δημιουργήσω επιπρόσθετη περιέργεια προσπαθώντας να ανακαλύψω τι τους αρέσει ατμίζοντας με τον τρόπο αυτό. Άσε με να απολαμβάνω το υγράκι μου με 1,3 ohm στα 10 Watt, και εσύ κάνε ότι θες.
Τα μαγαζιά.Το παρακάτω ισχύει για όλα τα μαγαζιά, ανεξαρτήτως προϊόντων ή υπηρεσιών, αλλά ας εστιάσουμε στο άτμισμα.
ΠΟΛΛΑ μαγαζιά με ατμιστικά προϊόντα δε ξέρουν τι πουλάνε, ή δεν έχουν τη διάθεση να μεταδώσουν τις βασικές και απαραίτητες γνώσεις σε ένα νέο ατμιστή.
Κατανοώ πως είναι χρονοβόρο, αλλά δε γίνεται διαφορετικά. Να στο πω και διαφορετικά? Πάρε άδεια για μπαρ, σέρβιρε καφέ και ποτό σε χαμηλή τιμή, και δημιούργησε ομάδες ατμιστών. Δεν υπάρχει κατάστημα ατμιστικών προϊόντων χωρίς θαμώνες...
Τα ορθογραφικά λάθη (Άσχετο)Γνωρίζω πολύ καλά πως η λανθασμένη ορθογραφία δε κρίνει (πάντα) έναν άνθρωπο. Οπότε, κάνω μεγάλη αυτοσυγκέντρωση ώστε να καταφέρω να διαβάσω ένα post εκτιμώντας το συμπέρασμα.
Η λίστα θα μπορούσε να έχει πολλές κατηγορίες ακόμα, αλλά είναι ήδη μεγάλο το post.
Συμπέρασμα, Θα συνεχίσω να μεταδίδω (και όχι να επιβάλω) τις απόψεις και τις γνώσεις μου. Όμως η διαδικασία αυτή με έχει κουράσει καθώς το συνολικό επίπεδο βρίσκεται πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα οι περισσότερες ευκαιρίες να προμηνύουν αντιπαράθεση, την ποία θα αγνοήσω παταγωδώς, ρουφώντας τον ατμοποιητάκο μου.
Και το χειρότερο? Οι ίδιοι οι ατμιστές οι οποίοι αυτοκτονούν το Η.Τ. με τα μαργαριτάρια που που ξεστομίζουν και με τα κατορθώματα-εκτρώματα που συναντάμε κατά καιρούς.