Caterpillar Rda by Smoktech
Toν έχω καμιά εβδομάδα περίπου.
Έκανα 2-3 διαφορετικά στησίματα με μονή(1,8-1,4-1,0 Ohm),ενώ από εχθές του έβαλα διπλή αντίσταση κατεβαίνοντας στα 0,6ohm.Mιας όμως και δεν είμαι τελικά fun του subohming βλέπω να πετάω την μια και να ξαναγυρνάω στα 1,2-1,4.
Τα θετικά:
-Εύκολος στο σετάρισμα
-Εύκολη η ρύθμιση αέρα(αλλά με θέμα,όρα αρνητικά_
-Κρατάει σχετικά πολύ υγρό(περίπου 20 σταγόνες)
-Μεγάλη ''καμπάνα''.Τύποις καμπάνα καθότι δεν είναι καμπυλωτή.
-Η παραγωγή ατμού είναι σε πολύ καλά επίπεδα
-Δεν είναι καυτός.Μάλιστα για την φιλοσοφία του(dripper) ο ατμός είναι αρκούντως δροσερός.Αυτό για κάποιους βέβαια ίσως να είναι μειονέκτημα.
-Εξαιρετική κατασκευή,ειδικά για 15 ευρουλάκια.Οι βίδες π.χ. είναι επίχρυσες(τουλάχιστον έτσι δείχνουν,τις άφησα και ένα 4ωράκι σε ξύδι,δεν είχαμε τίποτα περίεργα).
Μόνο ένα θεματάκι έχω με ένα o-ring,θα το δούμε στα αρνητικά.
Τα αρνητικά:
-Θεωρητικά είναι για διπλές αντιστάσεις.Παπάκια μάντολες που λεν και στο χωριό μου.ΔΕΝ βλέπω κάποια αξιοσημείωτη διαφορά σε μονή και διπλή αντίσταση.
-Οι εισαγωγές αέρα είναι αντιδιαμετρικά,οπότε και με μονή αντίσταση θα έχετε αέρα και από τις 2 πλευρές.Για τους βαμβακωτούς δεν θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο θέμα καθότι με μπόλικο βαμβάκι η μία πλευρά μπορεί,πρακτικά να φράξει.Οι φυτιλάτοι ίσως να δυσαρεστηθούν.Έκανα μια δοκιμή με 3πλό φυτίλι,δεν βρήκα τρόπο να φράξω την ατιδιαμετρική εισαγωγή.
-Γενικότερα το θεματάκι του το έχει όσον αφορά την εισαγωγή αέρα.
Αναλυτικά:
Υπάρχουν 5 μικρές τρύπες ισομεγέθεις τρύπες ανά πλευρά.Με το δαχτυλίδι ρύθμισης μπορείτε να έχετε ανοιχτές από μία εως και τις πέντε.Το κακό είναι ότι μόνο μία μπορεί να χτυπάει κάθετα την αντίσταση,τουλάχιστον στα μεγέθη που την φτιάχνω εγώ(δλδ 2 η 2,5mm διάμετρο).Αν κάποιος μπορεί να κάνει αντίσταση στο 1 mm διάμετρο και με καμιά 12άρα σπείρες τότε ναι 2 ή 3 τρύπες θα την χτυπάνε.
Οι τρύπες ως θέση ύψους είναι σχεδόν στο τοίχος του χείλους της βάσης.
Θα βάλω φώτο το βράδυ για να δείτε τι εννοώ.
Προσωπικά ακόμα και έτσι δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με 2 τρύπες ανοιχτές ανά πλευρά
-Τα o-rings της βάσης (2) είναι σιλικονούχα(έτσι δείχνουν),καλό μεν,αλλά αλλά το ένα είναι σχετικά χαλαρό.Εντάξει τ΄αλλάζω εύκολα,οπότε δεν ξέρω αν είναι στα όντως στα αρνητικά αυτό.Μπορεί να έτυχε σε εμένα.
Γευστικά:
Σε αρκετά καλό επίπεδο.Οκ,δεν σου πέφτει το σαγόνι,αλλά ούτε και τον πετάς στο τοίχο.
Εν κατακλείδι:
Για το κόστος του θεωρώ ότι είναι μια τίμια πρόταση και για τον αρχάριο και για όποιον θέλει να πρωτασχοληθεί με διπλές αντιστάσεις.
Ναι υπάρχουν κλώνοι σε αυτό το κοστολόγιο που λογικά είναι καλύτεροι σε airflow,πιο εύκολοι σε στήσιμο κ.ο.κ.,αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτεροι σε υλικά κατασκευής και φυσικά υπάρχει ο χρόνος αναμονής εξ΄Ανατολών.Επίσης είναι κάτι που τ αγοράζεις από Ελλάδα,οπότε αν βγει κάτι ελαττωματικό βρίσκεις,θεωρητικά,ευκολότερα λύση.
Θα τον ξαναγόραζα αν χάλαγε; Ναι,παρόλα τα κουσουράκια του με έχει βολέψει.Στα υπόψιν ότι η αναφορά μου είναι ο Striker(γνήσιος) με ότι συνεπάγεται αυτό..
Αυτά τα ολίγα..
Προσθήκη φωτογραφίας-μορφοποίηση κειμένου