Πριν ένα μήνα περίπου έγραψα για λάθη που έκανα στον συγκεκριμένο ατμοποιητή.
Ας δώσω όμως και κάποια μειονεκτήματα που βρήκα.
1. Η πάνω τάπα. Οπωσδήποτε εδώ χρειαζόταν ένα update από τους κατασκευαστές, κάτι που να έχει προεξοχές για να πιάνεται. Είναι τόσο μικρό και λείο το καπάκι που αν κάνεις το λάθος να σφίξεις ελάχιστα παραπάνω τότε χρειάζεται δύναμη για να ξεβιδώσεις. Κάποια στιγμή μάλιστα νόμισα ότι θα χρειαζόμουν μέγγενη. Ίσως βέβαια με τον καιρό το o-ring χαλαρώσει και γίνει πιο εύκολα η διαδικασία. Παρ' όλα αυτά πάντα κάνω το λάθος να σφίγγω έστω και λίγο παραπάνω.
2. Ο ρυθμιζόμενος πόλος. Η βίδα κατασκευάστηκε για να ρυθμίζεται με το χέρι. Κάποια στιγμή που καθάριζα με χαρτοπετσέτα μου έμεινε στο χέρι. Ευτυχώς δεν μου έπεσε γιατί αλλιώς.... Ίσως έπρεπε να μην είναι τόσο μικρή η βίδα ή έπρεπε να έχει ένα stop στο ξεβίδωμα.
3. Χρειάζεται να ελέγχουμε τακτικά (ίσως σε κάθε γέμισμα) την τρύπα τροφοδοσίας. Πιάνει συχνά κατάλοιπα από βαμβάκι ή φιτίλι (έστω και λίγα) και ουσιαστικά δεν αφήνει το υγρό να ρέει στο θάλαμο ατμοποίησης. Δεν υπάρχει ομαλή τροφοδοσία πάντα. Αυτό σε σχέση με τον Kayfun μου προκάλεσε εντύπωση για ένα θέμα που δεν είχα ποτέ μαζί του.
4. Αν και η χωρητικότητά του είναι στα 3ml (αυτό αναφέρεται στο επίσημο site), αν κάνεις το λάθος και τον γεμίσεις έστω και λίγο παραπάνω από τα σπειρώματα τότε σίγουρα θα έχεις μια ωραιότατη πλημμύρα υγρού αναπλήρωσης από τις τρύπες αέρα. Ίσως γιατί το πάνω καπάκι πιέζει το υγρό προς τα κάτω (σαν πιο λογική εξήγηση).
5. Όπως όλοι οι ατμοποιητές με tank, αν δεν έχεις clear tube, δεν γνωρίζεις πότε θέλει γέμισμα ο ατμοποιητής. Βασικά υπολογίζεις στα τυφλά ή πρέπει να ανοίξεις για να διαπιστώσεις αν χρειάζεται ή όχι υγρό. Το acrylic plastic της μαμάς εταιρίας δεν το πολυεμπιστεύομαι γιατί, όπως και τα πολυκαρβονικά, αν χρειάζεται άλλαγμα κάθε τρεις και λίγο με ιδιότροπα υγρά (τρόπος του λέγειν- μπορεί και να βγάζει 2μηνο) τότε είναι οικονομικά ασύμφορο. Θα μπορούσε να βρίσκεται clear tube στην αρχική συσκευασία του.
Τι με χάλασε:
Στη συσκευασία δεν υπήρχε drip-tip (εντάξει, δεν είναι ότι δεν είχα), έστω και κάποιο από τα φτηνά. Για έναν ατμοποιητή των 90 ευρώ πιστεύω ότι δεν είναι κόστος να υπάρχει ένα κάποιο driptipάκι.
Εν κατακλείδι:
Πρόκειται για έναν ιδιότροπο ατμοποιητή, θέλει να μάθεις τα πατήματά του, και προπάντων να έχεις υπομονή. Αν μπορείς ή όχι να συμβιβαστείς μαζί του αυτό είναι θέμα του καθενός. Προσωπικά περίμενα στην τιμή του να είναι πιο πάνω από τον Kayfun (αυτόν έχω, μ' αυτόν μπορώ να συγκρίνω) αλλά δεν βρήκα πράγματα επιπλέον εκτός του ότι στήνεται με κεραμικό που δίνει μια άλλη αίσθηση στον ατμό.
Πάντως ο kayfun ποτέ δεν μπήκε αναπληρωματικός ως τώρα... Αν ήταν να επιλέξω έναν μεταξύ αυτών των δύο θα κρατούσα τον kayfun. Δεν είναι ότι δεν εμπιστεύομαι τον Eviva, απλώς με ζορίζει περισσότερο.