Ακόμη μια συγκαλυμμένη επίθεση από τους N.Y.T που αναδημοσιεύεται σήμερα από τα γνωστά έγκριτα ειδησεογραφικά sites.
http://www.nytimes.com/2014/03/24/business/selling-a-poison-by-the-barrel-liquid-nicotine-for-e-cigarettes.htmlhttp://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231305887http://www.toxwni.gr/kosmos/item/14866-sovaros-kindynos-dilitiriasis-apo-to-ilektroniko-tsigaro-pollaplasiastikan-ta-peristatika Για να μπούμε στην ουσία. Η τοξικότητα μιας ουσίας, μετριέται με τον δείκτη LD50. Ο δείκτης αυτός, δείχνει την απαιτούμενη ποσότητα ενδοφλέβιας λήψης μιας ουσίας ανα κιλό βάρους σώματος με την οποία θα πεθάνει τουλάχιστον το 50%.
Για τα ποντίκια είναι 3mg/kg , για αρουραίους και κουνέλια είναι 50mg/kg ενώ για τον άνθρωπο υπολογίζεται σε 6,5-13 mg/kg
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicotine(σχετική συζήτηση παλαιότερα εδώ
http://e-kapnisma.gr/index.php?topic=1739.20;wap2)
Δηλαδή για έναν Ενήλικα 70 Kg θα προκαλούσε πιθανόν θάνατο μια ενδοφλέβια πρόσληψη τάξης μεγέθους από 455 μέχρι και 910 mg.
Για ένα παιδί των 30 kg θα ήταν αντίστοιχα 195-390 mg ενδοφλεβίως πάντα. Βέβαια οι ποσότητες αυτές αυξάνονται προς τα επάνω για απλή επαφή με το δέρμα ή και κατάπωση.
Ας πάμε τώρα στα υγρά νικοτίνης, στα οποία η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί υγρά τάξεως 6-12 mg/ ml και οι συσκευές έχουν μια χωρητικότητα από 1-2 ml υγρού. Μα δουλεύουν!!!
Άρα μια αμπούλα τέτοια έχει μέσα (ακόμη και στην περίπτωση υγρού 24 mg) 48 mg νικοτίνης που και να σπάσει και να χυθεί, αφενός δεν θα χυθεί όλη στο δέρμα μας, αφεταίρου ακόμη και να συμβεί, δεν θα παραληφθεί όλη στο αίμα.
Βεβαίως και χρειάζεται προσοχή, αλλά ας μας πουν επιτέλους, πόσοι θάνατοι παιδιών έχουν συμβεί από τα δεκάδες άλλα δηλητήρια που έχουμε σπίτι μας (καθαριστικά, απορρυπαντικά) τα οποία μάλιστα έχουν ωραιότατες μυρωδιές από μήλο μέχρι λεβάντα και από κεράσι μέχρι και λεμόνι. Ας μας πουν πόσες δηλητηριάσεις παιδιών έχουν συμβεί από κατάπωση καπνού τσιγάρων και εν τέλη ας μας πουν, πόσα εκατομμύρια θάνατοι παιδιών θα συμβούν στο μέλον, από το κάπνισμα που θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή!!!
Υποκριτές έμποροι που κερδίζουν από τον θάνατό μας!!!
Βεβαίως και συμφωνώ πως πρέπει να προσέχουμε και κυρίως να προσέχουμε που αφήνουμε τη συσκευή και τα υγρά μας , ειδικά όταν έχουμε μικρά παιδιά, αλλά το ίδιο δεν ισχύει για δεκάδες άλλα αντικείμενα στο σπίτι μας?
Από το συντονισμό: το συγκεκριμένο ποστ μεταφέρθηκε από άλλο νήμα και αφορά τα δημοσιεύματα που σχολιάζονται στην προηγούμενη σελίδα.