Σε αυτό το άρθρο, που έχει ακριβώς το ίδιο αντικείμενο με τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει καμία αναφορά περί ΗΤ
http://health.in.gr/news/healthpolicies/article/?aid=1231311239άρα η προσθήκη της αναφοράς έχει να κάνει με το εκάστοτε μέσο μετάδοσης της είδησης...τα συμπεράσματα (και κίνητρα) είναι προφανή
Ως προς την εμβόλιμη φράση '"Σύμφωνα με τα πρώτα ερευνητικά ευρήματα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκαλεί το 80% της φλεγμονής στο πνεύμονα όπως και το τσιγάρο," που σε κάποια ρεπορτάζ επιλεκτικά αναφέρεται (και προβάλλεται και ως τίτλος), όχι μόνο δεν είναι κατανοητή, αλλά δεν είναι καν μία τεκμηριωμένη επιστημονική διατύπωση.
Η ΧΑΠ είναι δυστυχώς πολύ γνωστή ασθένεια (σε μένα λόγω του πατέρα μου, καπνιστή πάνω από 60 χρόνια). Γι αυτή, στους καπνιστές φυσικά, φταίει στη συντριπτική πλειοψηφία το κτ, το ξέρουν πολύ καλά οι ειδήμονες (για τους μη καπνιστές υπάρχουν σαφώς άλλα αίτια). Για το ητ πάλι κανείς σοβαρός γιατρός δεν είναι σε θέση να κάνει ασαφείς δηλώσεις χωρίς τεκμηριωμένο δείγμα μελετών (νομίζω κανείς σοβαρός επιστήμονας δε θα το έκανε, χωρίς υποστηρικτικό υλικό για να το αποδείξει). Προσωπικά κι εγώ αλλά και οι περισσότεροι στο φόρουμ είμαστε σε θέση να τεκμηριώσουμε τη βραχυπρόθεσμη τουλάχιστον βελτίωση της κατάστασης του αναπνευστικού μας συστήματος λόγω μετάβασης στο ητ.
Και φυσικά και θα υπάρξει κόσμος που θα πει γιατί τα λέμε μεταξύ μας εδώ και όχι παραέξω. Όλοι μας μιλάμε και επηρεάζουμε την κοινή γνωμή εκτός φόρουμ, και μόνο με την επιλογή μας στο ητ αλλά και τα επιχειρήματά μας σε κάθε 'καλοπροαίρετο' που θα μας την πει ενδεχομένως. Αλλά νομίζω κι απόλυτα λογικό είναι να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και σε αυτό το φόρουμ.
Έτσι κι αλλιώς για μια επίσημη διαμαρτυρία στα 'μέσα' που αναπαράγουν τέτοιες ειδήσεις, ας μου επιτραπεί να πω, ότι, αν κάποιος μπει στον κόπο να αναπαράγει είδηση παραποιημένη με τόσο αισχρό τρόπο και για... προφανώς αμφίβολα κίνητρα, καμία διαμαρτυρία δεν πρόκειται να λάβει υπόψη του....το μεγαλείο της σοβαρής δημοσιογραφίας που πετάει ανυπόστατες λάσπες είναι ούτως ή άλλως γνωστό, βοηθάει και το ιντερνετ σε αυτό
[/size][size=78%] [/size][size=78%]