Γεια σας!
Είμαι νέο μέλος και απ'ότι κατάλαβα δε μπορώ ακόμα να δημιουργήσω νέο θέμα, σωστά; Γι'αυτό θα ζητήσω τη βοήθειά σας από εδώ, ελπίζω να το δείτε αρκετοί.
Είμαι γυναίκα, 42 ετών και κάπνιζα τα τελευταία 24 χρόνια. Τα τελευταία 5 χρόνια, μετά από αναπνευστικά προβλήματα που είχα πήγα από τα βαριά τσιγάρα στα πιο ελαφριά που υπάρχουν (Pall Mall γαλάζιο, 0,1mg) αλλά κάπνιζα πάρα πολλά, γύρω στα 50-70 την ημέρα. Έδινα γύρω στα 300 ευρώ το μήνα για τσιγάρα. Η εξάρτησή μου είναι κυρίως ψυχολογική, κι αυτό αποδείχτηκε πρόπερσι όταν σταμάτησα το κάπνισμα για ένα μήνα χωρίς κανένα απολύτως σωματικό σύμπτωμα. Καπνίζω κυρίως από συνήθεια, ιδιαίτερα όταν βαριέμαι, όταν πεινάω και όταν προσπαθώ να κρατηθώ ξύπνια.
Το Σάββατο αγόρασα το πρώτο μου ηλεκτρονικό τσιγάρο, ένα Ovale eGo-C, κατόπιν πληροφοριών που πήρα απ'αυτό εδώ το φόρουμ. Πήρα 2 υγρά Ovale, ένα Black Old Tobacco και ένα Coffee. Έκτοτε έχω αντιμετωπίσει τα εξής προβλήματα:
- Όταν ρουφάω βαθιά πνίγομαι και με πιάνει βήχας, όπως όταν επιχειρούσα παλιότερα να καπνίσω πιο βαρύ τσιγάρο. Μήπως είναι μεγάλο το ποσοστό νικοτίνης; Πήρα το πιο μικρό, 9mg, αλλά η πωλήτρια μου είπε ότι αντιστοιχεί σε τσιγάρο 0,4mg, κι εγώ μέχρι τώρα κάπνιζα 0,1mg, μήπως πρέπει να το αραιώσω, και με τι;
- Άτμισα το Σάββατο κανένα δίωρο και μετά έπεσα για ύπνο γιατί είχα φοβερό πονοκέφαλο (τον είχα από πριν πάρω το η.τ.). Όταν ξύπνησα είχα πόνο στο στήθος, αριστερά και προς τα πάνω, σαν να άρχιζε από τον αριστερό πνεύμονα και επεκτεινόταν στον αριστερό ώμο. Πονούσα όταν ανέπνεα και όταν κουνούσα το πάνω μέρος του σώματος. Στην αρχή νόμιζα ότι παθαίνω έμφραγμα και σκέφτηκα ότι είναι μεγάλη γκαντεμιά τώρα που αποφάσισα να κοψω το ρημάδι. Τελικά έζησα
. Ο πόνος συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες κι εγώ συνέχισα να ατμίζω κανονικά. Σήμερα έχει φύγει τελείως.
- Είχα φοβερή υπνηλία τις προηγούμενες μέρες, πιο πολύ κοιμόμουνα παρά ήμουνα ξύπνια.
- Από χτες άρχισε να πονάει ο λαιμός μου όταν καταπίνω, χωρίς άλλα συμπτώματα.
Χτες και προχτές δοκίμασα να κάνω ένα κ.τ., το κάπνισα μέχρι τέλους αλλά βρομούσε φοβερά και γύρισα τρέχοντας στο η.τ. Σήμερα δοκίμασα και με καφέ και μου φάνηκε μια χαρά (το η.τ.). Γενικά μου αρέσει πολύ και την έχω καταβρεί. Με προβληματίζουν όμως αυτά τα συμπτώματα που ανέφερα παραπάνω. Έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι χρήστες κάτι τέτοιο; Γενικά παρουσιάζω διάφορα κουλά συμπτώματα κατά καιρούς γιατί πάσχω και από ένα κληρονομικό αιματολογικό νόσημα, γι'αυτό δε μπορώ να είμαι βέβαιη ότι είναι από το η.τ. Δεν αισθάνομαι πάντως και κανένα ξαλάφρωμα αναπνευστικό, ίσως είναι και νωρίς ακόμα.
Ατμίζω γύρω στα 3ml την ημέρα, κυρίως από το Black Old Tobacco, το Coffee το δοκίμασα και μου φάνηκε ότι δεν έβγαζε αρκετό ατμό, σε νικοτίνη είναι τα ίδια, έχουν τέτοιες διαφορές ανάλογα με τη γεύση ή έπεσα σε χαλασμένο; (ληγμένο δεν είναι πάντως, αν και είναι κανα εξάμηνο πιο παλιό απ'το άλλο)
Τον ατμοποιητή πρέπει να τον ξεπλένω με νερό κάθε φορά που αδειάζει η αμπούλα; Και πώς θα καταλάβω πότε θέλει πέταμα;
Την αμπούλα πρέπει να την πλένω;
Η μία μπαταρία την ώρα που φορτίζει ανάβει στο φορτιστή το κόκκινο φωτάκι αλλά καθε 10 δευτερόλεπτα ανάβει και το πράσινο για μια στιγμή. Δεν έχω παρατηρήσει αν διαρκεί λιγότερο από την άλλη. Υπάρχει πρόβλημα λέτε; Μήπως είναι ελαττωματική;
Αυτό το passthrough που είδα εδώ:
http://www.funstore.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=61κάνει για το δικό μου η.τ.; (Ovale eGo-C) Θα με βόλευε πολύ αφού περνάω πολλές ώρες στον υπολογιστή.
Αυτά τα "ολίγα" για τώρα, αν θυμηθώ κι άλλες απορίες θα επανέλθω...
Παρακαλώ ρίξτε τα φώτα σας.