Καλησπερα σε ολους.Ειμαι νεος στην ιδιοκατασκευη υγρων αναπληρωσης και θα ηθελα τη γνωμη σας.Χθες αποφασισα και εφτιαξα τα πρωτα υγρα αναπληρωσης.Δεν ξερω πως θα βγουν,θα δειξει η πορεια
.Εχω 3 απορειες...1)Εβαλα το αρωμα μαζι με τις βασεις(μηδενικη και νικοτινουχα),ενω ισως επρεπε πρωτα να αφησω να περασει μια βδομαδα να δεσουν οι βασεις,και μετα να τις αναμιξω με το αρωμα..ειναι λαθος?θα υπαρχει θεμα στο τελικο αποτελεσμα? 2)καποιος φιλος μου ειπε πως πρεπει να ανακατευω τα μπουκαλακια 2,3 φορες ανα μερα ωσπου να ωριμασουν σε 2 εβδομαδες...ισχυει?μου φαινεται τραβηγμενο
και 3)τα μπουκαλακια τα εχουμε κλειστα η' ανοιχτα τις 2 περιπου εβδομαδες?Ευχαριστω....
Στα γρήγορα:
1. Έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι επιταχύνεται η διαδικασία ομογενοποίησης αν έχεις έτοιμη από πριν τη βάση σου (δηλ. πρώτα να έχεις ανακατέψει τις βάσεις) και την προσθέσεις στο άρωμα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχεις θέμα με τη διαδικασία που ακολούθησες.
2. Ο χρόνος ωρίμανσης, εξαρτάται από το άρωμα. Αρώματα κάποιων εταιρειών αποδίδουν ικανοποιητικά σε 4 μέρες, άλλων σε 20+. Όσο μένει ένα DIY, τόσο φτιάχνει καθώς η ομογενοποίηση προχωράει συνεχώς. Το ανακάτεμα ημερησίως δεν έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει κάτι έξτρα.
3. Κλειστά εννοείται. Όσο αέρα χρειαζόταν, τον πήρε κατά την ανάδευση. Αν το αφήσεις ανοιχτό στις δύο εβδομάδες, το άρωμα θα εξασθενήσει.
Ελπίζω να βοήθησα.