vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

469 επισκέπτες, 6 χρήστες
Doubt, paulxan, Tem, mathimatikos1966, PsykieG, manoslykos

ΣΟΦΙΑ by Leo RTA

Αποσυνδεδεμένος mankar72

• 1240
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΣΟΦΙΑ by Leo RTA
« Απάντηση #1215 στις: Φεβρουαρίου 18, 2016, 17:54 »
Προς το παρών έβαλα μια αγγελία στα ΖΗΤΕΊΤΑΙ εδώ στο φόρουμ μήπως κανένας φίλος πουλάει το τσαφ του. Τα χέρια μου γενικά πιάνουν αλλά δυστυχώς γνώσεις ηλεκτρολογίας δεν έχω. Θα περιμένω λίγες ημέρες μήπως έχω απάντηση στην αγγελία αλλιώς θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με τον diver.

Αποσυνδεδεμένος sertikos

• **
  • 106
« Απάντηση #1216 στις: Απριλίου 08, 2016, 00:59 »
Μια που αυτό το αρχαίο νήμα έχει ακόμα κίνηση να προσθέσω 2 οβολούς ακόμα.

Το καλύτερο στήσιμο που έχω πετυχει είναι με 2άρι τρυπάνι (στα κεραμικά απο atmistique) και ένα μίνι Scottish roll βαμβακιού.
Επίσης, στις φωτογραφίες εικονίζεται το μοναδικό εργαλείο αφαίρεσης κεραμικού χωρίς να σπάει:
Ένα σύρμα κατάλληλα διπλωμένο! Στα σημεία επαφής με το κεραμικό το λείανα λίγο με πένσα και μια μικρή λίμα για να πιάνει καλύτερα. Προσωπικά το έχω βρεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Απο την άλλη ,ειλικρινά, προσφάτα απέκτησα 2 καταπληκτικούς κλώνους (Kayfun mini 3 και Rose v2 stumpy) και δεν με βλέπω για κανέναν λόγο να πολυασχολούμαι να στήνω αυτό το πράγμα. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί εξαφανίστηκε από τις ατμιστικές προτιμήσεις του γενικού πλυθυσμού.

Καλά ατμίσματα!

Αποσυνδεδεμένος mankar72

• 1240
« Απάντηση #1217 στις: Απριλίου 08, 2016, 01:09 »
Καλοάτμιστοι οι κλώνοι σου. Εύχομαι να σου προσφέρουν καλύτερη ατμιστική εμπειρία από αυτό το πράγμα. Φεύγοντας μη ξεχάσεις να πάρεις και τους οβολούς σου. :bye:

Αποσυνδεδεμένος mpikou

• *
  • 93
« Απάντηση #1218 στις: Απριλίου 08, 2016, 01:35 »
Αααχχχχχ.......
:nope:

Αποσυνδεδεμένος sertikos

• **
  • 106
« Απάντηση #1219 στις: Απριλίου 08, 2016, 01:45 »
Το κεραμικό, καθώς σφηνωτό και από την φύση του εύθραυστο θέλει αποκλειστικά παράλληλη δύναμη και καθόλου πλάγια για να βγεί, αλλιώς σπάει σχετικά συχνά. Βοηθάει κάτι να το τραβάς και απο τις δυο μεριές.

@mankar72 Δεν σκοπεύω να πάω πουθενά, και τους οβολούς μου λέω να τους αφήσω εδώ μπας και βοηθήσουν κάναν άνθρωπο.

Οι κλώνοι μου είναι καλοάτμιστοι, σε ευχαριστώ.  ;)

Αποσυνδεδεμένος mastoras79

• *
  • 16
« Απάντηση #1220 στις: Απριλίου 08, 2016, 23:14 »
Καλοάτμιστοι οι κλώνοι σου. Εύχομαι να σου προσφέρουν καλύτερη ατμιστική εμπειρία από αυτό το πράγμα. Φεύγοντας μη ξεχάσεις να πάρεις και τους οβολούς σου. :bye:

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων

Αποσυνδεδεμένος mankar72

• 1240
« Απάντηση #1221 στις: Απριλίου 08, 2016, 23:17 »
Φίλε mastoras79 μάλλον τον sertikos πρέπει να ρωτήσεις. Εγώ δεν έχω τον mini v3 :dontknow:

OK τώρα το διόρθωσες :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος mastoras79

• *
  • 16
« Απάντηση #1222 στις: Απριλίου 08, 2016, 23:17 »
Μια που αυτό το αρχαίο νήμα έχει ακόμα κίνηση να προσθέσω 2 οβολούς ακόμα.

Το καλύτερο στήσιμο που έχω πετυχει είναι με 2άρι τρυπάνι (στα κεραμικά απο atmistique) και ένα μίνι Scottish roll βαμβακιού.
Επίσης, στις φωτογραφίες εικονίζεται το μοναδικό εργαλείο αφαίρεσης κεραμικού χωρίς να σπάει:
Ένα σύρμα κατάλληλα διπλωμένο! Στα σημεία επαφής με το κεραμικό το λείανα λίγο με πένσα και μια μικρή λίμα για να πιάνει καλύτερα. Προσωπικά το έχω βρεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Απο την άλλη ,ειλικρινά, προσφάτα απέκτησα 2 καταπληκτικούς κλώνους (Kayfun mini 3 και Rose v2 stumpy) και δεν με βλέπω για κανέναν λόγο να πολυασχολούμαι να στήνω αυτό το πράγμα. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί εξαφανίστηκε από τις ατμιστικές προτιμήσεις του γενικού πλυθυσμού.

Καλά ατμίσματα!

Καλησπέρα φίλε μου μπορείς να μας πεις την γνώμη σου ανάμεσα στην Σοφία και τον mini v3 σε θέμα γεύσης γιατί σκέφτομαι να τον πάρω και εγώ τον mini v3

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Φίλε mastoras79 μάλλον τον sertikos πρέπει να ρωτήσεις. Εγώ δεν έχω τον mini v3 :dontknow:

sory έκανα λάθος το διόρθωσα 

« Απάντηση #1223 στις: Απριλίου 08, 2016, 23:45 »
Κατά την προσωπική μου εμπειρία, η Σοφία (με κεραμικό) υπερτερεί στην απόδοση γεύσης. 
Σε όλα μα όλα τα άλλα ο V3 mini είναι πολύ καλύτερος ατμοποιητής.

Αποσυνδεδεμένος sertikos

• **
  • 106
« Απάντηση #1224 στις: Απριλίου 11, 2016, 14:23 »
Αχ, το θέμα γευσης! Ατμίζα με 2 σοφίες για 3 μήνες τώρα (+ κανα χρόνο την προηγούμενη φορα που την είχα δει ατμιστής)  ::)

Σε αυτή την νέα προσπάθεια ξεκίνησα τις αγορες με τον toptank. Κακή αγορά. Δεν τα βρήκαμε στις τσιγαρίσιες όσο και αν έκλεισα τον αέρα. Γεύση πουθενά! Λέω η έλλειψη κεραμικού θα φταίει.

Έτσι προσπάθησα να πάρω τον rose. Καθως δεν έρχοταν με τίποτα, δεν αντεξα και χτύπησα τον ΚΦ.

Με αυτά που σκέφτομαι τώρα, νομίζω ότι πολύ μεγαλυτερη σημασία στην γευση έχει η αντίσταση, η θέση της, ο αέρας, η πιεση υποπίεση παρά η ύπαρξη κεραμικού.

Νομίζω ότι το κεραμικό βελτιώνει λίγο την ατμοποιηση άλλα πιστευώ πως ήταν ζωτικής σημασίας όταν είχαν λιγότερη ενεργεια και λεπτοτερα σύρματα οι συσκευες.

Κατά την τελείως προσωπική μου άποψη δεν νομίζω ότι βλέπω μειωμένη γέυση στον ΚΦ. Ίσα ίσα νομίζω ότι παράγει περισσότερο/πυκνότερο ατμό και είναι πιο γεμιστική η τζούρα σε σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει. Έκανα σπλίτ ένα 30μλ black flag enriched μεταξύ σοφίας και ΚΦ μινι. Στην Σοφία ήταν καλό και οι γεύσεις νομίζω αναλύονταν καλά, άλλα στον ΚΦ σκότωνε!

Απο τους ατμοποιητές που έχω πάντως, καλύτερη γευση, τσιγαρισια τζούρα, έντονη απόδοση των αρωμάτων, νομίζω προτιμώ τον Rose. Περι ορέξεως όμως....

Αποσυνδεδεμένος mpikou

• *
  • 93
« Απάντηση #1225 στις: Απριλίου 11, 2016, 14:56 »
Εννοείται πως οι ατμοποιητές που ανέφερες έχουν τη δική τους προσωπικότητα και πολύ καλή απόδοση γεύσης. 
Για τον Rose δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη διότι δεν τον είχα ποτέ στην κατοχή μου για πολλές ημέρες.

Θα αναφέρω, όμως, λίγα πράγματα για τη Σοφία, μήπως και έτυχε να μη πέσουν στην υπόληψή σου.

Στη Σοφία η σωστή τροφοδοσία παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο.
Για να αποδώσει 100%, η τροφοδοσία πρέπει να βρίσκεται ένα σκαλί πριν την υπερτροφοδοσία.
Σε συνδυασμό με ένα καλό και κατάλληλο στήσιμο, πιστεύω πως παίρνεις το αποτέλεσμα που αναζητάς.
Σίγουρα δε μπορώ να ξέρω τι ακριβώς αναζητάς, και για άλλη μια φορά τα γούστα διαφέρουν.

Θα αναφέρω ξανά το στήσιμο αυτό το οποίο αναφέρεται στο τέλος της ανάρτησης.
Το στήσιμο αυτό, για παράδειγμα, δεν παίζει τόσο καλά σε Kayfun.
Στη Σοφία, όμως, παρέχει πολύ πλούσιο ντουμάνι με γεύση στο 95%. 
Το 100% θα το δώσει αντίσταση στρογγυλού σύρματος μέχρι και 0.25mm.

Τη Σοφία την έχουν αδικήσει πολύ οι αντιστάσεις του εμπορίου.
Έχω αναφέρει στο παρελθόν πως τα περισσότερα έτοιμα σύρματα του εμπορίου έχουν μεγάλο μήκος με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλα για στήσιμο είτε σε διπλό Silica, είτε για micro coils. Κοινώς, (αδύνατον) να στήσεις σωστό, κλασσικό στήσιμο με βαμβάκι σε 2mm διάμετρο. 
Καλώς ή κακώς, η Σοφία πάει πακέτο με ηλεκτροπόντα.

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #1226 στις: Απριλίου 11, 2016, 15:43 »

Με αυτά που σκέφτομαι τώρα, νομίζω ότι πολύ μεγαλυτερη σημασία στην γευση έχει η αντίσταση, η θέση της, ο αέρας, η πιεση υποπίεση παρά η ύπαρξη κεραμικού.

Νομίζω ότι το κεραμικό βελτιώνει λίγο την ατμοποιηση άλλα πιστευώ πως ήταν ζωτικής σημασίας όταν είχαν λιγότερη ενεργεια και λεπτοτερα σύρματα οι συσκευες.

Κατά την τελείως προσωπική μου άποψη δεν νομίζω ότι βλέπω μειωμένη γέυση στον ΚΦ. Ίσα ίσα νομίζω ότι παράγει περισσότερο/πυκνότερο ατμό και είναι πιο γεμιστική η τζούρα σε σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει. Έκανα σπλίτ ένα 30μλ black flag enriched μεταξύ σοφίας και ΚΦ μινι. Στην Σοφία ήταν καλό και οι γεύσεις νομίζω αναλύονταν καλά, άλλα στον ΚΦ σκότωνε!

Απο τους ατμοποιητές που έχω πάντως, καλύτερη γευση, τσιγαρισια τζούρα, έντονη απόδοση των αρωμάτων, νομίζω προτιμώ τον Rose. Περι ορέξεως όμως....

Φαντάσου λοιπόν μια Σοφία που είναι σωστά στημένη, με σωστή πίεση, θέση και αέρα :)). Δύσκολα θα βρεις καλύτερο.
Και ντουμανάκια βγάζει και απ΄ όλα. ΟΚ, σαφώς σε ευκολία στησίματος και χρήσης δεν πλησιάζει τους ατμοποιητές τύπου kayfun.
Όσο για τη γεύση σε σχέση με kf, τα υγρά της five pawns σχεδόν είναι "στημένα" για μέγιστη απόδοση σε kayfun. Η ίδια η εταιρεία μάλιστα έχει βγάλει kayfun five pawns edition.
Δεν είναι όλα τα υγρά για κεραμικό.

Αποσυνδεδεμένος sertikos

• **
  • 106
« Απάντηση #1227 στις: Απριλίου 11, 2016, 16:38 »
Φίλοι, γενικά συμφωνώ με τα όσα λέτε. Απλά το μικρό/ταλαίπωρο (για μένα) στήσιμο,το NRN, ο αέρας (και η υγρασία/διαρροές) απο τον πόλο, η συνέχης ρυθμιση του αέρα με την θέση του τανκ για να βρείς κάθε φορά την τζούρα σου ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΝ. Ειδικά για χρήση έξω, η εσωτερική δεξαμένη υγρού μαζί με κίνηση, εξασφαλίζει ότι ο πόλος σου θα θέλει χαρτοπετσέτα.

Όσο για το ποιος είναι καλύτερος ατμοποιητής σίγουρα είναι γούστα και προτιμήσεις, άλλα ταπεινά να προτείνω στους φίλους (ειδικα της σοφίας) να ριξουν μια ματιά στον Rose v2 stumpy.

Με έλεγχο αέρα,ελεγχο ροής υγρού, μεγάλο κεραμικό,ρυθμιζόμενο πόλο,δεξαμενή για αντιμετώπιση διαρροών πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να ζητήσω. Για μένα το ρόδο έχει όλα τα θετικά της σοφίας+ αρκετά εξτρα χωρίς κανέναν απο τα αρνητικά/προβλήματα.

Προσωπικά σε 2 υγρά που έχω κάνει αρκετα μλ Ιnto the wild vaponaute και Cadenza  Βlack note, ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ με την ένταση της γευσης που πήρα απο τον Rose σε σχέση με την σοφία.

Φιλικά, και όπως την βρίσκει ο καθένας!  8)

Αποσυνδεδεμένος mpikou

• *
  • 93
« Απάντηση #1228 στις: Απριλίου 11, 2016, 17:02 »
Η αλήθεια είναι πως τον Rose V2 θέλω να τον δοκιμάσω εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν είχα την τύχη.
Επίσης, δε σου γράφω για να συγκρίνουμε ατμοποιητές. Γράφω διότι θέλω να τονίζω τις λεπτομέρειες για τις οποίες η Σοφία έχει αδικηθεί από οποιονδήποτε.

Επέτρεψέ μου, όμως να διαφωνήσω σε κάποιες λεπτομέρεις που ανέφερες:

1. "το μικρό/ταλαίπωρο (για μένα) στήσιμο,το NRN"
Θα το αποκαλούσα ιεροτελεστία, και όχι ταλαιπωρία. 
Η Σοφία, δεν κάνει για όλους.

2. "η συνέχης ρυθμιση του αέρα με την θέση του τανκ για να βρείς κάθε φορά την τζούρα σου"
 :nonono:

Αυτό ισχύει μόνο για το Cage το οποίο, λόγω κλίσης προς τα εσωτερικά, τείνει να φράζει την εισαγωγή αέρα.
Bayou από Atmizoo και τέλος.

3. "ο πόλος σου θα θέλει χαρτοπετσέτα"
Χαρτοπετσέτα χρησιμοποίησα. Πολλές μάλιστα. Αλλά, μέχρι να τη μάθω. Πλέον, άντε να χρησιμοποιήσω μια φορά στις 2-3 μέρες, ώστε να σκουπίσω την ελάχιστη υγρασία που έχει δημιουργηθεί.
Επαναλαμβάνω πως η υγρασία είναι λογική, εφόσον έχουμε τροφοδοσία από κάτω. Ακόμα και ο KFL+ δημιουργεί υγρασία πάνω στο mod λόγω της υγροποίησης του ελάχιστου ατμού που περνάει τη βίδα ρύθμισης αέρα.

Κατά τη γνώμη μου, δεν την έχεις μάθει ακόμα τη Σοφία.
Δε σε κατηγορώ. Θέλει υπομονή, επιμονή ΚΑΙ ηλεκτροπόντα. Αν αυτό σε κουράζει και δε το επιθυμείς, συμφωνώ και πάω πάσο. Το θέμα είναι, όμως, πως σε αποζημιώνει.

Αυτό το Ρόδο πάντως... θα μου μείνει μαράζι!

spyros1

« Απάντηση #1229 στις: Ιουλίου 16, 2016, 20:22 »
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το προηγούμενο πόστ.

Όντως η Sofia δεν κάνει για όλους. Αυτός ο άτμο σίγουρα δεν κάνει για ανθρώπους που θέλουν να στήσουν στα γρήγορα και να τελειώνουν....
Είναι για ανθρώπους που το ζούνε και το γουστάρουν το στήσιμο και τους αρέσει το φτιάχτο μόνος σου...(Για ανθρώπους με μεράκι σε αυτό που κάνουν που δεν το βλέπουν σαν αγκαρία)
Την Sofia V1 την έχω 2 χρόνια (ίσως και παραπάνω ).
Δεν κρύβω ότι ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να καταλάβω τι γίνεται...
Θέλω να συμπληρώσω στα όσα διάβασα στα προηγούμενα ποστ, ότι υπάρχει ένα μεγάλο λάθος στα βίντεο που κυκλοφορούν και δείχνουν πως στήνεται αυτός ο ατμο  ??? :

1. Έχω δει σε βίντεο για το στήσιμο και την αλλαγή κεραμικου και αντίστασης στη sofia  να κόβουν το φυτίλι με την καμπάνα - βιδονωντάς την.
Αυτό κατα την γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος.
Το φυτίλι κόβεται ακριβώς στο κάτω μερος του κεραμικού όπως το έχουμε τοποθετήσει στην βάση και ποτέ πιο μακρύ απο το τέλος του κεραμικού. Γιατί εάν το κόψουμε πιο κάτω (όπως δηλαδή το κόβει η καμπάνα  όταν την βιδώνουν στα βίντεο που κυκλοφορούν) σε απανωτές τζούρες θα φάμε "το καμένο της ζωής μας".... :wall:

2. Την καμπάνα την ανοίγουμε μέχρι 2  - 3 ολόκληρες στροφες - αν την ανοιξουμε παραπανω θα εχουμε συχνα υπερτροφοδοσια. Ετσι εξασφαλίζουμε καλή τροφοδοσία και δεν κινδυνεύουμε να πάρουμε την καμπάνα και τα υγρά "στο χέρι" (με περισότερο άνοιγμα). :D :D :D

και

3. Καλό είναι τα κεραμικά στα αυλάκια που περνα το φυτίλι να τα ανοίξoυμε περίπου 2mm η και λίγο παραπάνω προκειμένου να περνά άνετα το φυτίλι μεταφέροντας το υγρό. (αυτό το τελευταίο έχει αναφερθεί και από άλλους συνατμιστές)

Από τότε που εφάρμοσα τα όσα γράφω δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα και πήρα τα μέγιστα από τον συγκεκριμένο ατμο. :) :thumpup: :thumpup: :thumpup:

Για 'μενα τώρα  η sofia είναι ένας πολύ ξεχωριστός και πολύ μελετημένος ατμο.

Επμένω όμως ότι ο συγκεκριμένος ατμο δεν κάνει για ανθρώπους που είναι του "ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε" :( :( :(
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 17, 2016, 20:04 από spyros1 »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359857 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114237 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450060 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110708 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374765 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328147 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6432 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15288 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29354 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99926 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F