Έχω τη Σοφία από τον Μάιο και μονωτικό δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω.
Η δε αλλαγή του, που είναι ίδια με του the dripper, είναι πανεύκολη σαν διαδικασία.
Αν κάποια στιγμή μου δοθεί η δυνατότητα θα δοκιμάσω την σοφία 2 γιατί το θεωρώ απίθανο να πιάσει την γεύση που έχει η 1 χωρίς το κεραμικό.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε ξερόλα, ούτε απόλυτο.Επειδή είμαστε άνθρωποι και μπορεί κάποια στιγμή να κάνουμε λάθος, έχω μάθει να παραδέχομαι τα λάθη μου.Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο προσπαθώ να είμαι προσεκτικός σ' αυτά που αναφέρω και βασίζονται σε εμπειρία και όχι σε εικασία.Όταν λέω πως δεν υπάρχει διαφορά στην γεύση της ΣΟΦΙΑ 1 από την ΣΟΦΙΑ 2, εννοείται πως έχω συγκρίνει και τις δύο με ίδιες αντιστάσεις, σύρματα, βαμβάκια και υγρά. Μια μικρή απόκλιση σε σχέση με κάποιον άλλο συνατμιστή που μπορεί να διαθέτει πιο ευαίσθητο ουρανίσκο από τον δικό μου,την δέχομαι αλλά όχι κάτι φοβερό!
Θα σου πω χαρακτηριστικά πως ατμοποιητές με κορυφαία γεύση, phenomenon, cloudeone, kayfun, δεν έχουν κεραμικό.Ακόμα και με τον Eviva που έχει κεραμικό αν το αντικαταστήσεις με το ceramic replace, διαφορά στην γεύση δεν βλέπεις παρά μόνο στην θερμοκρασία του ατμού.
Καλό το κεραμικό και αυτοί που το έβγαλαν, κάτι παραπάνω ήξεραν.Και μεταλίλα και βαμβακίλα καθαρίζει.
Αλλά εγώ χωρίς το κεραμικό και στην ΣΟΦΙΑ και στον Eviba, διαφορά δεν είδα στην γεύση.
Φυσικά και εννοείται πως σου μιλάω καλοπροαίρετα και φιλικά και οχι για να αποδείξω πως εγώ έχω δίκιο κι εσύ λάθος.Πολλά πράγματα είναι και υποκειμενικά και υπόκεινται στις δυνατότητες του καθ' ενός από εμάς όπως άνθρωποι που δοκιμάζουν ένα φαγητό με κλειστά μάτια και σου λένε τα συστατικά!!!!
Πάντως αν θέλεις να δοκιμάσεις την ΣΟΦΙΑ 2, στην διάθεσή σου!!!!