Το περίμενα ότι αυτό ήταν η αιτία, η ευθυγράμιση της βίδας. Την επόμενη φορά που θα τον στήσω θα το δοκιμάσω. Μου κάνει εντύπωση που όσο έψαξα στο web κανένας δεν αναφέρει για την βίδα αυτή.
Για να γίνω λίγο πιό συγκεκριμένος..
Η κεντρική βίδα, έχει δύο οπές (είναι διαμπερές η τρύπα). Η διάμετρός της, είναι λίγο μικρότερη από την τρύπα - χώρο στην οποία την βάζουμε (..γιαυτό για να κάτσει στην θέση της ..εκτός του ότι "κεντράρεται" στην τρύπα του θετικού πόλου, στην κάτω μεριά παίρνει και ένα πλαστικό κολιέ ο οποίος και την σταθεροποιεί και κάνει και την δουλειά του μονωτικού).
..καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι σε όποια θέση και να "κάτσουν" οι οπές αερισμού ..τροφοδοσία αέρα, θα υπάρχει (..καθώς υπάρχει κενό αέρα, γύρω από την κεντρική βίδα).
Ομως, η μικρής διαμέτρου τρύπες {..και υπό προϋποθέσεις (..γωνία, άνοιγμα, κλίση κλπ)}, δημιουργούν το φαινόμενο του σφυρίγματος.
Οπότε για να μην σου σφυρίζει πρέπει να δοκιμάσεις κανα δύο πραγματάκια:
α) λίγο διαφορετική θέση - κλίση στις οπές της κεντρικής βίδας (..στην μία δική μου περίπτωση, που ευθυγραμμιζόταν οι τρύπες της βίδας με την εξωτερική και σφύριζε ..με το που έσφιξα
ελάχιστα παραπάνω και οι οπές άλλαξαν κλίση ..σταμάτησε).
β) Η αντίσταση παίζει μεγάλο ρόλο (τον μεγαλύτερο) ..και στο σφύριγμα και στην "ικανοποίηση" (χτύπημα - απόδοση) του ατμού. Τσέκαρε το ύψος της αντίστασής σου από το ντέκ (..κατά κανόνα, πρέπει να είναι μεταξύ 1.5 με 2 mm).
{..έχω παρατηρήσει μετά από δοκιμές, ότι αν την κάνεις πολύ χαμηλά ..μπορεί να έχεις διαρροή από την τρύπα αερισμού ..ενώ αν την κάνεις ψηλά (2.5 - 3mm) ..σφυράει {..όλα αυτά σχετίζονται και με την διατομή της αντίστασης (..αν είναι 1.75, 2, η 2.5 mm)}.
Εν κατακλείδι, όταν έχουμε ροή αέρα, μέσα από μικρές οπές, λογικό είναι να έχουμε (κάποιες φορές και υπό προϋποθέσεις) και το φαινόμενο του όποιου θορύβου (..στην προκειμένη σφύριγμα). Μικρές αλλαγές όμως (..όπως αυτές που αναφέρω παραπάνω) στην ροή του ..μπορούν να αλλάξουν και το τελικό αποτέλεσμα!