vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

797 επισκέπτες, 5 χρήστες
Milarepa, zamploutos, Methodios, manoslykos, camber

Υψηλή Νικοτίνη (λίγα ml ) VS Χαμηλή Νικοτίνη ( πολλά ml )

Αποσυνδεδεμένος OpenMind

• **
  • 412
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Υψηλή Νικοτίνη (λίγα ml ) VS Χαμηλή Νικοτίνη ( πολλά ml )
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 08:14 »
Χαίρομαι ιδιαίτερα, που επιτέλους η συζήτηση αρχίζει και αποκτά πολύ ενδιαφέρον.  :thumbup_move_3:

Σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα απο τις θέσεις και απόψεις των συνατμιστών μας.
Πιστεύω πως το ένστικτο είναι αλάνθαστο στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος πιστεύει από ένστικτο και αμφιβάλλει από τη λογική
Και επειδή δεν υπάρχουν δεδομένα, είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί, οι απόψεις να απλώνονται σε αυτό το νήμα, ούτως ώστε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, πέραν της στατιστικής σαν πληροφορία, απο την ψηφοφορία.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που με έκανε να βάλω το θέμα προς ψήφιση αλλά και προς συζήτηση.

Προσωπικά, ανησυχώ όταν ατμίζω πλέον πολλά ml, για τον απλούστατο λόγο, που ήδη έχει ειπωθεί. Υγεία σε συνάρτηση με ποσότητα κατανάλωσης ml.
Οδηγήθηκα στα πολλά ml απο την ανεπάρκειας που αισθανόμουν λόγω έλλειψης νικοτίνης. [ τωρα 3mg/ml ]
Ηδη γνωρίζουμε, ότι γνωρίζουμε, για την νικοτίνη. Δεν γνωρίζουμε όμως πολλά για τα υγρά. Εννοώ σε βαθμό πληροφορίας οπως με την νικοτίνη.

Ας αντλήσουμε λοιπόν "γνώση" απο το τι αισθάνονται και το τι πράττουν απο ένστικτο ή πληροφόρηση οι συνατμιστές. !

@spectrum  Δεν γεννηθήκαμε καπνιστές και τώρα είμαστε ατμιστές..... Γίναμε καπνιστές τότε, με την θέλησή μας. Δεν υπάρχει γονίδιο πιστεύω, ούτε καν προδιάθεση.

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 23:06 »
Μακάρι να έχεις δίκιο, ώστε να καταρρεύσει σαν αστεία μια τέτοια δικαιολογία (την χρησιμοποιούσα κι εγώ, στο αμαρτωλό παρελθόν).
Ένα συν που ενισχύει την άποψή σου:
Διάβασα σήμερα - δυστυχώς δεν θυμάμαι πού - ότι στις αρχές του εικοστού αιώνα το 90% των ενήλικων Άγγλων ήταν εθισμένοι στη νικοτίνη. Λίγο δύσκολο το 90% να έχουν γονίδια και το 10% όχι. Απίθανο δεν είναι, αλλά μακάρι να είναι όλα στο μυαλό μας και μόνο.

Αποσυνδεδεμένος gvel

• **
  • 129
  • cogito ergo sum «Σκέφτομαι, άρα υπάρχω»
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 00:09 »
εγω παντος μετα απο πολλες εναλαγες στα mg κατελειξα οτι αφου το κανω που το κανω καλυτερα να το ευχαριστιεμαι και πανω απο ολα να με κραταει μακρια απο το κ/τ γιατι για να πω την αληθεια μου στα δυο χρονια που ατμιζω καπνισα πολλες φορες κ/τ και για πολυ λιγες μερες αγορασα και πακετα οχι πολλα αλλα αρκετα για να με κανουν να νιωσω ασχημα απεναντι στους ανθρωπους που παροτρυνα να γινουν ατμιστες, ετσι λοιπον κατεληξα να κανω 18mg παρα την προσπαθεια να παω στα 12mg και σε καποιες περιπτωσεις και παραπανω μπορει και 36mg η καταναλωση μου με 12mg ειναι απο 7 εως 12μλ τη μερα με 18 οχι πανω απο 4μλ.
στην περιπτωση που θελω να το εχω πιπιλα επιλεγω χαμηλη(12mg)

Αποσυνδεδεμένος exispathi

• 1256
  • -Συγνώμη φίλε, να σε ρ... -Ηλεκτρονικό τσιγάρο
« Απάντηση #63 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 00:26 »
Δεν γεννηθήκαμε καπνιστές και τώρα είμαστε ατμιστές..... Γίναμε καπνιστές τότε, με την θέλησή μας. Δεν υπάρχει γονίδιο πιστεύω, ούτε καν προδιάθεση.

Αν και βγαίνω εκτός και το ξέρω... Πράγματι το χρησιμοποιεί κόσμος σαν δικαιολογία για πολλά, πράγματι γίναμε καπνιστές με τη θέλησή μας, αλλά. Η προδιάθεση στον άνθρωπο για εθισμό υπάρχει, έχει αποδειχτεί για τα καλά δηλαδή. Και μάλιστα μπορεί (στο παράδειγμα των Άγγλων) να μην την έχουν το 90% αλλά να την έχουν και οι μισοί από το 10%, γιατί το που και αν θα εθιστείς το επηρρεάζει κι η κοινωνική συνθήκη. Η προδιάθεση στον εθισμό όμως δεν αναφέρεται τόσο στον βιολογικό εθισμό της νικοτίνης ή όποιας ουσίας, αλλά στον ψυχολογικό εθισμό. Αν θυμάμαι καλά σε μία έρευνα που είχε γίνει είχε βρεθεί στους κατόχους προδιάθεσης εθισμού στατιστικά ενδιαφέρον διαφορά στο να τα φοράνε στη γυναίκα τους. Εθισμένοι; Ναι. Σε ουσία όμως δε θα το έλεγες, εκτός κι αν το τραβήξεις από τα μαλλιά για να πεις τη σεροτονίνη, πράγμα που θα μπορούσαν να παράγουν και με τη γυναίκα τους ή μόνοι τους στο μπάνιο.

(αν χρειαστεί "σκουπίστε" με, απλά οι εθισμοί είναι από τα πράγματα που ασχολήθηκα στη σχολή στο παρελθόν και δεν αντέχω να μη γράψω..)

Αποσυνδεδεμένος OpenMind

• **
  • 412
« Απάντηση #64 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 07:35 »
..... Η προδιάθεση στον εθισμό όμως δεν αναφέρεται τόσο στον βιολογικό εθισμό της νικοτίνης ή όποιας ουσίας, αλλά στον ψυχολογικό εθισμό. ..
Αυτό ακριβώς exispathi.

Βιολογική προδιάθεση, δεν υπάρχει.
Τάση προς εθισμό, όχι μόνο προς την νικοτίνη υπάρχει.

Είναι στην φύση του ανθρώπου, να ρέπη προς το κοινωνικό του περιβάλλον,
και να εθίζεται σύμφωνα με την ενίοτε τάση της οικογένειας  - πόλης - θρησκείας - χώρας.

* Και δεν νομίζω πως χρειάζεται σκούπα !
Είναι κομμάτι οπου δείχνει γιατι ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμαι νικοτίνη,
και η αυτή η συζήτηση - ψηφοφορία θέλει να δείξει και σε ποιο βαθμό είμαστε
εξαρτημένοι, ή και με ποιά μέθοδο [ πολλά / λίγα mg - πολλά / λίγα ml ]
προσπαθούμε να απεξαρτηθούμε χωρίς να επηρεάσουμε περισσότερο την υγεία μας

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
« Απάντηση #65 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 14:38 »
Αναφερεσαι για το ΗΤ η γενικα για την νικοτινη?
Γενικά για τη νικοτίνη. Αν τα πράγματα είναι διαφορετικά με το η.τ. δεν γνωρίζω. Περιμένω με ενδιαφέρον την έρευνα του γιατρού που ανακοίνωσε για το συγκεκριμένο θέμα.
Οι πληροφορίες είναι από εδώ στη σελίδα 92

Αποσυνδεδεμένος SEB

• 5899
« Απάντηση #66 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 16:18 »
Ναι αλλα στο ΚΤ εχουμε καυση ενω στο ΗΤ ατμοποιηση υγρου.
Οποτε μεχρι να εχουμε καποια ερευνα σχετικα με την απορρόφηση της νικοτινης μεσω των υγρων και του ατμου δεν μπορουμε να ταυτιζουμε τις μετρησεις που εχουν σχεση με το ΚΤ

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
« Απάντηση #67 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 17:54 »
Για την απορρόφηση της νικοτίνης από το η.τ. σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα μέχρι να ερευνηθεί.
Εγώ μίλησα για την παραμονή της νικοτίνης στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτή δεν αλλάζει αν η νικοτίνη εισήχθη στον οργανισμό από η.τ, κ.τ ή patch.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 18:00 από camber »

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #68 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 18:43 »
Προσωπικα ατμιζω υγρα με νικοτινη μετρια προς υψηλη (12-14mg/ml) και η καταναλωση ειναι γυρω στα 3-4ml τη μερα.
Δεν πιστευω οτι υπαρχει καποια μεθοδος ατμισματος που να ειναι πιο "υγιεινη" για τον οργανισμο μας.
Ατμιζετε οσο νομιζετε οτι χρειαζεστε (μεσα στα επιτρεπτα πλαισια φυσικα)
κι ο οργανισμος σας θα σας κατευθυνει προς τα που πρεπει να πατε οσον αφορα τη νικοτινη και τη καταναλωση.

« Απάντηση #69 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 20:48 »
Ίσως, να υπάρχουν κάποιοι εθισμενοι στην νικοτινη, και καποιοι στην πιπιλα :confused1:   :hmmm:
Όπως στους καπνιστες - άλλοι καπνίζουν για την νικοτίνη, αλλοι από συνηθεια να κρατανε το τσιγαρο και να το πετανε στο μισό, και να ανάβουν άλλο στο πεντάλεπτο...

Παρομοια συζητηση ειχα παρακολουθησει πιο παλια και για να μην χαλασουμε το νημα οποιος εχει ορεξη διαβαζει ....http://www.e-cigarette-forum.com/forum/ecf-library/261114-tobacco-cigarette-vs-e-cigarette-nicotine-equivalency.html

Μάλλον είμαι offtopic.. αλλά θέλω να κατανοήσω γιατί αρκετοι προτιμουν πολλα ml με χαμηλή νικοτίνη.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 22:20 από Netonavt »

Αποσυνδεδεμένος SEB

• 5899
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 21:46 »
Παρομοια συζητηση ειχα παρακολουθησει πιο παλια και για να μην χαλασουμε το νημα οποιος εχει ορεξη διαβαζει ....
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/ecf-library/261114-tobacco-cigarette-vs-e-cigarette-nicotine-equivalency.html

Αποσυνδεδεμένος OpenMind

• **
  • 412
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 22:04 »
Ναι, αλλά αναφέρεται σε Tobacco cigarette vs e-cigarette nicotine equivalency. Οχι mg ανα ml και ποσότητα, που συζητούμε εδώ !

=========
Ωχ !
Αναφέρεσαι στον Netonavt...
Το παίρνω πίσω το πόστ μου.
==========================
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 22:09 από OpenMind »

Αποσυνδεδεμένος ChloeQueen

• *
  • 19
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 22:35 »
εγώ ατμίζω εδώ και έξι μήνες στα 0.9 καπνική γεύση.
πιο ψιλά με χτυπάει και είμαι συνεχεια γκούχου γκούχου
..πιο χαμηλά δεν νιώθω κάτι και το έχω το η/t συνεχεια πιπίλα

Αποσυνδεδεμένος Giorgakis

• *
  • 92
« Απάντηση #73 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 22:40 »

Μάλλον είμαι offtopic.. αλλά θέλω να κατανοήσω γιατί αρκετοι προτιμουν πολλα ml με χαμηλή νικοτίνη.

Αν κρίνω από έμενα που κι εγώ προτιμώ χαμηλή Νικοτίνη και πολλά ml, Θα έλεγα για να υπάρχει μεγαλύτερη διάρκεια ατμίσματος μέσα στην ημέρα.
Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.

Αποσυνδεδεμένος thodouris

• **
  • 379
« Απάντηση #74 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 16:40 »
Μέτρια νικοτίνη 6mg και 3-4μλ ημερησίως και κάποιες φάσεις δεν κόλαω να   κανω 18 νικοτίνη όταν δεν καλυπτομαι,η μοναδική σκέψη ειναι ότι ατμιζω τόσο ώστε να μην έχω την ανάγκη ούτε καν την σκέψη του τσιγάρου.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 970 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114120 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359698 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449959 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110612 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374666 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327960 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1044 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6404 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15260 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29307 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99855 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F