Και ο Ατερμον εχει κολεκτορ τανκ.
Ειναι φυσικα πολυ μικροτερο.
Αλλα για 'μενα δεν παιζει κανενα ρολο το αν εχει καποιο μοντ δεξαμενη υπερχειλισμενου υγρου.
Αν το στησιμο ειναι σωστο , δεν χανει σταγορα.
Το χειροτερο για 'μενα , ειναι οτι δεν ειναι σταθερο το τανκ επανω στην κεφαλή , αλλα εχει καποιο κενο λογο του διακοπτη.
Αν ειναι βαρυς ο ατμ/της και πολυκαιρισμενα τα ελασματα , τοτε μπορει και να δινει ρευμα σε ορθια σταση.
Για τις απωλειες δεν χρειαζεται να πουμε τιποτα.
Ειναι ομως ενα απο τα καλυτερα τηλ/κα μοντακια.
Τα τηλ/κα εχουν πολλες απωλειες σε σχεση με τα monotube .
Πολλα κομματια , στις περισσοτερες των περιπτωσεων θα δωσουν και πολλες απωλειες.
Το GGTS που ξερω και εχω , θα μου δωσει 0.30V απωλεια , ενω το Roller που στην αρχη οταν ηταν καινουριο εδινε ρευμα με μικροτερες απωλειες , ξαφνικα ενα πρωι μετα απο 6 μηνες , επεσε στο 0.70V .
Στο BodMecha , δεν θα δεις 0.70V απωλειες , αλλα το 0.50V δεν θα το γλυτωσεις , τη στιγμη που με 0.8Ωμ χθες ο Ατερμον μου εδωσε 0.22V.
Αυτο ειναι και το ζητουμενο για 'μενα προσωπικα στο μηχανικο μοντακι.
Αν ειναι να κανω αντισταση 0.2Ωμ για να εχω αρκετα Watts ωστε να μπορω να ατμισω κοντα ή κατω απο το 3.7V της μπαταριας ............ τι να το κανω.
Ομορφο το BodMecha , ομορφα και ολα τα αλλα.
Τα μηχανικα ομως που μπορουν να δωσουν το καλυτερο ρευμα δεν ειναι τηλεσκοπικα .
Αν καποιος μαλιστα θελει να αγορασει το μηχανικο για να το δουλεψει με 18350 οπως το παλικαρι πιο πανω , τοτε καλυτερα να παρει ενα VV/VW με ενσωματωμένη μικρη μπαταρια και να εχει τη δυναμη που θελει χωρις να δωσεις ενα καρο χρηματα .
Θα εχει τον ελεγχο για θεματα ασφαλειας (αφου θελεις να του βαλεις 18350 , μαλλον δεν ξερεις απο μηχανικα) , θα εχει την αποδοση που του αρεσει σε ολη σχεδον τη διαρκεια της λειτουργιας μεχρι να αδειασει η μπαταρια , θα εχει το μικροτερο μεγεθος και τωρα πλεον ειναι πολυ ευκολο κατι τετοιο........ (κοιτα minivolt....)
Kαθαρα γνωμη μου ολο αυτο.
Αν ειναι να δωσετε χρηματα για μηχανικο ομως παιδες , καλο ειναι να δωσετε χρηματα σας σε κατι καλο και οσο γινεται πιο καινουριο.
........................και για 18650.........................
Με μικροτερη μπαταρια , να το θυμαστε οτι θα το αφησετε στην ακρη...........