vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

595 επισκέπτες, 4 χρήστες
Tem, lagoudakis, BABIS1098, camber

Μηχανικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS

Αποσυνδεδεμένος nwlis

• **
  • 338
  • Φύλο: Άντρας
  • Dripping Junky
Απ: Μηχανικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS
« Απάντηση #2130 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 12:37 »
Για βαλε πανω το στησιμο που ειχε ο [member=16588]spoon[/member] οταν μετρησε under load. Tο πιο πιθανο ειναι να μη βαρεσει καθολου to armor :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
« Απάντηση #2131 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 12:48 »
Εντάξει, η δική μου αντίσταση είναι 0,2Ω, όχι 0,09 και δεν είπα σε καμιά περίπτωση ότι το armor είναι ανώτερο από τ' άλλα δύο, θα ήταν αστείο να υποστηρίξω κάτι τέτοιο. Ωστόσο αυτό που λες δεν στέκει φυσικά.

Αποσυνδεδεμένος paloukaros

• 5211
  • Urge to P|U|R|G|E| ...
« Απάντηση #2132 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 12:51 »
Κάνει καλά η mosfetara που έχει μέσα το θηρίο αντιστάσεις 0,09Ω ρε Γιώργαρε; :o

Αποσυνδεδεμένος nwlis

• **
  • 338
  • Dripping Junky
« Απάντηση #2133 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 12:57 »
Tα bomber pro παντως δεν βγαζουν μηνα στο 0.12 απο προσωπικη εμπειρια. :D 

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
« Απάντηση #2134 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 13:00 »
Μπορεί να κόβει το ρεύμα, δεν το έχω δοκιμάσει τόσο χαμηλά Σταύρο, μέχρι 0,12 έχω στήσει κι αυτό για μια απλή δοκιμή αφού ούτε τόσο χαμηλά παίζω, ούτε είμαι του πολύ ντρίπινγκ όπως ξέρεις. Εγώ το αρμοράκι για δοκιμές υγρών το έχω πιο πολύ και κανα ντουμανάκι για το χαβαλέ.
Το θέμα δεν είναι αυτό όμως αλλά οι μετρήσεις στα βίντεο και πώς ερμηνεύονται. Δώστε εσείς λοιπόν που διαφωνείτε στην κουβέντα σας τις δικές σας ερμηνείες. Εμένα δεν με απασχολούν αυτά, έχω τις "σκουριές" μου να ασχολούμαι. :laugh1:

• 5211
  • Urge to P|U|R|G|E| ...
« Απάντηση #2135 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 13:07 »
Σκουριά με πόδια ... :))

« Απάντηση #2136 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 13:36 »
Μάλιστα,αυτό που καταλαβαίνω εγώ ύστερα απο όλη τη συζήτηση η διαφορά πρέπει να βρίσκεται καθαρά στην ποιότητα  των μετάλλων που επιλέγει ο κάθε κατασκευαστής.
Πακέτο δηλαδή για κάποιον που θέλει να πάρει μία ακριβή , καλή σωλήνα και δεν έχει δυνατότητα δοκιμής αυτής θα πρέπει να βασίζεται σε λεγόμενα κάποιου τρίτου.

Αποσυνδεδεμένος karamonde

• **
  • 243
« Απάντηση #2137 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 14:13 »
Υπάρχει περίπτωση το threading του διακόπτη και των υπόλοιπων συνδέσεων να παίζει μεγαλύτερο ρόλο από τις διαφορές που μπορεί να έχει ένα ατσάλι από άλλο ατσάλι, μπρούντζος με μπρούντζος κοκ (δε μιλάω για διαφορές αγωγιμότητας μεταξύ μετάλλων); Δεν ξέρω, ούτε κάνω τον έξυπνο, έχω παρατηρητικότητα και περιέργεια και ρωτάω.  

Αποσυνδεδεμένος johnath

• **
  • 111
« Απάντηση #2138 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 14:24 »
Ακόμα και αν έχεις δυνατότητα δοκιμής με τι θα το συγκρίνεις;
Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη γιατί δεν υπάρχει κάτι στάνταρ, δηλαδή ποια τιμή είναι καλή για copper ή brass ή ss.
Πιο πάνω ο [member=17746]paloukaros[/member] αναφέρει το Purge Slam Piece των 300 ευρώ ως BEST PRODUCTION HARD HITTING 21700 MOD 2018 και δεν έχω λόγω να διαφωνήσω όμως υπάρχει βιντεάκι που δείχνει ότι ο κλώνος των 20 ευρώ είναι πιο δυνατό (είναι καλύτερο;;;).

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
« Απάντηση #2139 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 15:14 »
Τα Best hitting mech mod awards δε λένε πολλά καθώς τα περισσότερα βραβεία παίρνονται λόγω καλού marketing (και συμφερόντων) παρά λόγω επιδόσεων. Αν υπάρχει link με το site που έδωσε τα βραβεία και τον τρόπο που έκανε τις μετρήσεις θα με ενδιέφερε πολύ να το διαβάσω.

Το mouthfeel ή το οπτικτό τσάχτισμα των coil είναι οι πιο μπακαλίστικοι αλλά άμεσοι τρόποι αλλά δεν γίνεται να μην καταλάβεις την διαφορά
αν είναι αρκετή.Τώρα για μικρή διαφορά θα πρέπει να μετράς τάση μπαταρίας και ατμοποιητή ταυτόχρονα και να βρίσκεις τις απώλειες,κάποιος ηλεκτρονικός  όπως ο [member=6669]camber[/member] αν έχει υπομονή και θέλει μπορεί να στο αναλύσει παραπάνω :yes:
Μια χαρά είναι τα ανθρώπινα αισθητήρια αλλά όταν διαφωνούν με τις μετρήσεις των οργάνων εμπιστευόμαστε τα όργανα.
Αν οδηγήσεις για παράδειγμα ένα καρτ, σου δίνει την αίσθηση ότι πας με 100 χιλιόμετρα ενώ στην πραγματικότητα δεν ξεπερνάς τα 50. Αυτό γιατί είσαι σχεδόν ένα με το δρόμο και τα βλέπεις όλα από άλλη οπτική γωνία.

Ο τρόπος που αναφέρεις για τη μέτρηση απωλειών του mod είναι σωστός αν και ιδανικά αντί για μπαταρία θα έπρεπε να χρησιμοποιείται τροφοδοτικό πάγκου ώστε να μην υπάρχουν απώλειες στην παροχή ισχύος.

Είδα το βίντεο του [member=16588]spoon[/member] και ο τρόπος που μετράει είναι πολύ σωστός. Τα δύο mod βαράνε το ίδιο, ανεξάρτητα τι λένε οι αισθήσεις μας με προϋπόθεση βέβαια να είναι εξίσου καθαρά και τα δύο.
Επίσης η μέτρηση ισχύει για τη συγκεκριμένη αντίσταση που δεν αναφέρεται στο βίντεο. Πιθανόν αν χαμηλώσουν τα Ωμ να υπάρξουν διαφορές μεταξύ τους.

Όλα αυτά τα λέω εντελώς ακαδημαϊκά και πραγματικά δε δίνω δεκάρα αν είναι καλύτερο το slam ή το brizo ή κάποιο άλλο. Αν κάποιος βρίσκεται Θεσσαλονίκη, τα έχει στην κατοχή του και θέλει να μετρήσουμε απώλειες, ταχύτητα fire και ωμική αντίσταση ας μου στείλει ένα πμ.

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #2140 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 16:32 »
ρε σεις, όλοι reviewer θέλετε να γίνετε και ανεβάζετε βίντεο για ψύλλου πήδημα? :)

Αποσυνδεδεμένος Smoke Alarm

• **
  • 286
  • Το ατμισμα θέλει χρόνο και ρέγουλα !
« Απάντηση #2141 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 16:51 »
@camper Είδα το βίντεο του [member=16588]spoon[/member] και ο τρόπος που μετράει είναι πολύ σωστός. Τα δύο mod βαράνε το ίδιο, ανεξάρτητα τι λένε οι αισθήσεις μας με προϋπόθεση βέβαια να είναι εξίσου καθαρά και τα δύο.
Επίσης η μέτρηση ισχύει για τη συγκεκριμένη αντίσταση που δεν αναφέρεται στο βίντεο. Πιθανόν αν χαμηλώσουν τα Ωμ να υπάρξουν διαφορές μεταξύ τους.

Θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία :

Τι ενοεις καθαρά και τα δυο. Χωρις φορτίο δηλαδή ωμική αντίσταση?
Ο ενας [member=16588]spoon[/member] μετράει χωρίς φορτίο (ωμική αντίσταση ) και ο άλλος με ωμική αντίσταση (φορτίο).

Μήπως ειναι δυο διαφορετικά πράγματα?

Τελικά τι ισχύει σε ένα καλό μηχανικό mod   η ονομαστική τάση εξόδου του ανενεργό χωρίς φορτίο  η το voltage drop οταν την μεταφέρουμε σε ενα φορτίο με συγκεκριμένη τιμή αντίστασης?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2019, 16:56 από Smoke Alarm »

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
« Απάντηση #2142 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 16:57 »
Όταν λέω καθαρά εννοώ με καθαρές επαφές. Αν ήταν βρώμικες οι επαφές σε κάποιο θα είχε μεγαλύτερη πτώση τάσης οπότε θα έπρεπε να καθαρίσει και τα δύο καλά πριν τη μέτρηση.

Η τάση σε ανοικτό κύκλωμα (χωρίς φορτίο) δε λέει απολύτως τίποτα. Μετράμε πάντα με φορτίο για να δούμε απώλειες. Όσο μεγαλώνει το φορτίο (δηλαδή βάζουμε χαμηλότερη αντίσταση) τόσο περισσότερες είναι οι απώλειες.

Αποσυνδεδεμένος spoon

• *
  • 96
« Απάντηση #2143 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 18:48 »
Λοιπόν φίλε [member=16588]spoon[/member] καταρχήν να ξέρεις οτι σε όλα τα side button της Purge βάζουμε τον θετικό κάτω...Η διαφορά στην απόδοση είναι κάτι παραπάνω απο αισθητή με τον θετικό κάτω στα συγκεκριμένα και ας μην προτιμώ και εγώ τον θετικό στα mech κάτω.

Πραγματικά δεν ξέρω τι θες να πείσεις τον εαυτό σου αλλά αν ήταν τόσο εύκολο να μετράμε το πόσο καλά βαράει ένα μηχανικό ή όχι θα είμασταν ευτυχισμένοι και θα είχαμε λύσει προβληματισμούς αρκετών χρόνων.

Το να σου φαίνεται ίδιo το throwhit  τζούρας με ίδια μπαταρία και ίδιο στήσιμο ατμοποιητή ενός slam(BEST PRODUCTION HARD HITTING 21700 MOD 2018 ) με ένα brizo (κατα γενική ομολογία μέτριο σε όλους τους κύκλους των mechuser)το μόνο πράγμα που μπορεί να συμβαίνει είναι κάποιο θέμα έχει το slam σου ή δεν το δουλεύεις σωστά.

Βλέποντας τα χέρια σου καταλαβαίνω οτι δεν είσαι κανένα κομπλεξικό παιδάκι...τα έχεις τα χρονάκια σου.Οπότε δεν θέλω να πιστέψω οτι τρολάρεις και απλά έχεις το τσαγανό να υποστηρίζεις  την γνώμη σου.

Αν πάλι επιμένεις ...οκ απόλαυσέ το και μην το τραβάς το θέμα
Ειλικρινα απο εσενα περιμενα να εχεις 5 βασικες γνωσεις, αλλα απο οτι φαινεται απο το ποστ σου δεν....
Δεν συνεχιζω γιατι θα πω χοντρα πραγματα και ειναι κριμα να χαλασουμε τις καρδιες μας για 2 γαμοσωληνες. Λυπαμαι πραγματικα που ξοδεψα χρονο για να σου απανταω.

Παράθεση
Δεν κατάλαβα τι θέλεις να αποδείξεις με το video?
Σου απαντησε ο Ribot 4 ποστ πιο κατω

Είδα το βίντεο του [member=16588]spoon[/member] και ο τρόπος που μετράει είναι πολύ σωστός. Τα δύο mod βαράνε το ίδιο, ανεξάρτητα τι λένε οι αισθήσεις μας με προϋπόθεση βέβαια να είναι εξίσου καθαρά και τα δύο.
Τι λε ρε; Ολοι οι κυκλοι των mechusers λενε οτι το brizo ειναι μετριο και το slam ειναι BEST PRODUCTION HARD HITTING 21700 MOD 2018. Ποιος εισαι εσυ που θα τους αμφισβιτησεις, σε ποσα fb groups εισαι, σε ποσα live στο youtube εχεις βγει; Γατακι...

For the record: Η μπαταρια ειναι η 40Τ με ταση 3,63v πριν τη μετρηση και η αντισταση ειναι 0,15Ω. Το slam το εχω απο τοτε που βγηκε (μια εβδομαδα ακριβως χθες) και το brizo 4 και κατι μηνες. Και τα 2 mod δεν εχουν καθαριστει ποτε. Τα υπολοιπα φαινονται στο βιντεο.

Φευγω τωρα γιατι πρεπει να παω να δω τι λενε οι κυκλοι των mechusers ωστε να μπορω να κανω τον κονιορδο στα 15χρονα.

• 5211
  • Urge to P|U|R|G|E| ...
« Απάντηση #2144 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 22:22 »
[member=16588]spoon[/member] όταν ξεκινάω ένα μήνυμα με την φράση φίλε προφανώς και δεν θέλω να σε μειώσω ή να σε ειρωνευτώ.Οσοι με γνωρίζουν το ξέρουν απο πρώτο χέρι οτι δεν μασάω τα λόγια μου αν είναι να πω κάτι ή θέλω να θίξω καταστάσεις.Και γενικά είμαι ένα τύπος που πάει κόντρα σε καταστάσεις,ομάδες και δεν υποτάσσεται σε τίποτα και κανένα.
Στην αρχή νόμιζα οτι τρόλαρες και γι αυτό σου έγραψα μετά οτι κατάλαβα την ηλικία σου απο τα χέρια στο video και οτι δεν νομίζω να τρολάρεις.

Το slam είναι αδιαμφισβήτητα το mech της χρονιάς (vapexpo awards London,LasVegas,oceania , τους περισσότερους reviewers και φυσικά users) και παρόλο όπως αναφέρθηκε πολλές φορές τέτοια βραβεία είναι στημένα ή προιόντα hype....φέτος the hype is real με τα μπούνια κιόλας  :yes:
Και επειδή τυγχάνει να έχω όλη την σειρά με τα side button της purge και πραγματικά τα έχω λιώσει σου είπα οτι καλύτερα να έχεις τον θετικό κάτω για καλύτερη επαφή με τα cap επειδή σε  είδα που τον  έβαλες πάνω...που είναι το κακό;

Στα της μέτρησης  τώρα όπως τα λέει ο [member=6669]camber[/member] είναι σχεδόν με την μόνη διαφορά οτι κατα την διάρκεια της τζούρας πέφτει και η απόδοση της μπαταρίας μας και η ένταση στην τζούρα όπως και το πόσο γρήγορα κάνει κάποιο fire.Εκεί μετράει σίγουρα  το υλικό , threads  κάθε μοντ,στήσιμο ατμοποιητή κτλ.Προσωπικά δεν  χρειάζομαι και οποιοσδήποτε έμπειρος χρήστης μηχανικών πιστεύω κανένα μηχάνημα για να καταλάβω μια αισθητή αρκετά διαφορά.Ειδικά στα στησίματα που παίζω οι διαφορές είναι αισθητές.
Το σωστό και απόλυτο είναι αυτό που λέει ο camber αλλά δυσκολο να το κάνεις σπίτι  :))

Πάμε στο brizo τώρα ...επειδή τα έπαιζα ταυτόχρoνα με slam b2 brass και τα 2(όχι το b3 χαλκού με ασήμια που έχω  τώρα)  πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως
γίνεται στην περιπτωση σου να φαίνεται οτι τσαχτάνε το ίδιο.Και είμαι σίγουρος οτι δεν  έχω μόνο εγώ  αυτή την άποψη.

Σίγουρα δεν θα πούμε χοντράδες για  2  γαμοσωλήνες λες και είμαστε  μέτοχοι ή έχουμε κάποιο συμφέρον απο τις πωλήσεις και την φήμη αυτών αλλά επειδή τα συμπαθώ  ιδιαίτερα τα προιόντα  των συγκεκριμένων εταιρείων ήθελα να το δω λίγο παραπάνω το  θέμα.

Τhats it... :thumpup:

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359916 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1002 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114251 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450231 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110729 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374809 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328176 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1072 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6436 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15293 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29358 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99932 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F