Το πόσταρα και και χτες αλλά μάλλον το 3G και το tapatalk δε θέλει να μου κάνει τη χάρη.
Κάποια σχόλια για τη νέα παρτίδα που παρέλαβα πριν λίγο καιρό. Λογικά αυτοί βγήκαν πιο νωρίς απλά εγώ είχα στοκ από τον Απρίλιο.
Πρώτον, το oring στη βάση του επιστομίου είναι πια μπλε και φαίνεται πιο χοντρό και πιο ανθεκτικό. Πληροφοριακά στους παλιούς που είχα το oring εκείνο άντεχε περίπου δύο μήνες πριν τρυπήσει και μου προξενήσει διαρροή.
Δεύτερον, στο πρώτο γέμισμα τα φυτιλια πότισαν αμέσως! Δε χρειάστηκε να στάξω σταγόνα στην αντίσταση, ούτε καν να τον ξαπλώσω, πότισε αμέσως! Επίσης μου φαίνεται πως έκανε πιο γρήγορα να αποδώσει στο φουλ, εκεί που ήθελε περίπου 4-5ml, στον καινούριο είχα ικανοποιητική έως άριστη απόδοση πριν τελειώσει το πρώτο γέμισμα.
Τρίτον, το μόνο αρνητικό, επανήλθε η διαρροή όταν αναπληρωσα υγρό μέχρι το τζαμάκι (όχι πιο πάνω) και τον άφησα όρθιο για λίγα λεπτά. Με τα πολλά καθάρισε και τώρα που κατέβηκε η στάθμη λίγο πιο κάτω από το τζαμακι και τον έχω όρθιο δεν έχω διαρροή, απλά ίσως στην αναπλήρωση να θέλει προσοχή. Ίσως πάλι έπεσα στην περίπτωση. Σε δεύτερη δοκιμή πάντως είχα το ίδιο θέμα, θα δοκιμάσω και άλλη κεφαλή/βάση αργότερα.
Αυτό που βλέπω και μου αρέσει πάντως είναι ότι, ακόμα και δύο χρόνια και κάτι ψιλά μετά την κυκλοφορία του, ο τζέμινι ακόμα εξελίσσεται!
Edit: για το θέμα των διαρροών (ή, καλύτερα, υπερτροφοδοσίας) στο γέμισμα δοκίμασα και άλλον έναν, τα ίδια. Η μόνη λύση φαίνεται να είναι το γέμισμα μέχρι το πολύ δύο τρία χιλιοστά κάτω από εκεί που τελειώνει το τζαμάκι. Αλλιώς έχουμε μπουρμπουλήθρες και στις πρώτες τζούρες "πεταει" το περισσευουμενο υγρό στο χωνι της βάσης του επιστομιου.
Ίσως αλλάξανε κάτι στα φυτιλια για να ποτίζουν πιο εύκολα αλλά αυτό οδήγησε σε υπερτροφοδοσια και πλημμύρα όταν τον γεμίζουμε μέχρι πάνω στο τζαμάκι, όπως είχα συνηθίσει. Τώρα αν αυτό είναι αρνητικό ή θετικό εσείς θα το κρίνετε, προσωπικά το θεωρώ minor inconvenience και μου αρέσει που δε χρειάζεται να κάνω μαγικά για να μην πάρω καψούλι στο πρώτο γέμισμα.
Αφήνω τώρα και τους δύο όρθιους και γεμάτους μέχρι 2-3 χιλιοστά πριν το τζαμάκι, για λίγες ώρες να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει άλλο θέμα διαρροής και θα επανέλθω!
Edit 2: Τελικά και οι δύο παρουσίασαν διαρροές. Τους άνοιξα, τους καθάρισα και στον εναν έβαλα καινούρια κεφαλή ή οποία ναι μεν έκανε κάποια ώρα να ποτίσει αλλά εδώ και λίγη ώρα δεν έχω προσέξει μπουρμπουλήθρες ή διαρροή αν και τον γέμισα μέχρι πάνω.
Ταυτόχρονα πρόσεξα ότι το λευκό-διάφανο oring στη βάση του σπειρώματος της κεφαλής φαινόταν ταλαιπωρημένο... Οπότε έχουμε δύο τεινά: η φταίγαν οι κεφαλές που είχαν μέσα, η το συγκεκριμένο oring είχε κάπου τρύπα και περνούσε υγρό. Πιθανότατα το πρώτο, αφού με τη νέα κεφαλή δεν έχω (ακόμα) διαρροή.
Σε κάθε περίπτωση θα πειραματιστω και θα επιστρέψω.